第16页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
Ⅰ. 朗读并完成任务。
朗读下面的短文,请根据短文内容提取关键信息,完成思维导图,并根据思维导图复述短文。
This summer vacation has been more than just a break from school for me.
First, I focused on self-improvement. I spent two hours every morning doing homework. I also did some reading for an hour each day which surely opened my eyes. Besides, I enjoyed some fun activities. A trip to the beach with my family was a highlight. We built sandcastles, swam in the clear sea, and enjoyed the warm sunshine. Moreover, I volunteered at the local library once a week. It was not only a chance to help others but also allowed me to meet new people.
My summer vacation was filled with learning, joy, and growth. I am truly grateful for these meaningful experiences.

朗读下面的短文,请根据短文内容提取关键信息,完成思维导图,并根据思维导图复述短文。
This summer vacation has been more than just a break from school for me.
First, I focused on self-improvement. I spent two hours every morning doing homework. I also did some reading for an hour each day which surely opened my eyes. Besides, I enjoyed some fun activities. A trip to the beach with my family was a highlight. We built sandcastles, swam in the clear sea, and enjoyed the warm sunshine. Moreover, I volunteered at the local library once a week. It was not only a chance to help others but also allowed me to meet new people.
My summer vacation was filled with learning, joy, and growth. I am truly grateful for these meaningful experiences.
答案:
1.beach 2.library 3.homework 4.built 5.enjoyed 6.helped
Ⅱ. 口语表达。
请向你的好朋友介绍一下你的暑假是如何度过的。
请向你的好朋友介绍一下你的暑假是如何度过的。
答案:
My summer vacation was great. First, I finished my homework carefully. Then, I went to the beach with my family. We swam in the sea and played beach volleyball. I also read some interesting books and learned to cook simple dishes. Sometimes, I visited my grandparents and helped them with housework. I had a happy and busy summer vacation.
查看更多完整答案,请扫码查看