B
①Now,students from primary and middle schools have at least one labour(劳动) skill class every week.
②Labour education(教育) can help people to be happy,active and creative in life.Through such classes,students can learn the true meaning and the value(价值) of labour.They can also learn different life skills.
③Some school prepared some interesting labour skill classes for students.Some students from Chongqing had a class about catching fish in the river and learned about the geographical knowledge(地理知识) of the river at the same time.In a city called Fengyi,students made tofu with a millstone(磨盘).Of course,they tasted tofu after they made it.
④Some students learn how to look after animals at home.They also learn the biological(生物的) knowledge of the animal. Some students learn how to cook a dish in the labour skill class and then cook at home. They may share videos of their cooking with their classmates. It is to share the taste of the delicious food at the same time.It is to share the happiness of labour too.
⑤Labour education plays a role in students' growth.Schools try to use different ways to help to improve students' life skills so that students will have a bright future with hard-working hands.
( )29.What can we know from Paragraph 2?
A.Labour education is dangerous.
B.Labour education is useful to students.
C.Labour education is meaningless(无意义的).
D.Labour education is difficult.
( )30.What does the writer think of cooking dishes according to Paragraph 4?
A.Busy. B.Boring. C.Enjoyable. D.Useless.
( )31.Which is the RIGHT structure of the passage?

A B C D
( )32.What's the passage mainly about?
A.Different labour skills.
B.The importance of labour.
C.Labour education in schools.
D.Interesting labour skill classes.
①Now,students from primary and middle schools have at least one labour(劳动) skill class every week.
②Labour education(教育) can help people to be happy,active and creative in life.Through such classes,students can learn the true meaning and the value(价值) of labour.They can also learn different life skills.
③Some school prepared some interesting labour skill classes for students.Some students from Chongqing had a class about catching fish in the river and learned about the geographical knowledge(地理知识) of the river at the same time.In a city called Fengyi,students made tofu with a millstone(磨盘).Of course,they tasted tofu after they made it.
④Some students learn how to look after animals at home.They also learn the biological(生物的) knowledge of the animal. Some students learn how to cook a dish in the labour skill class and then cook at home. They may share videos of their cooking with their classmates. It is to share the taste of the delicious food at the same time.It is to share the happiness of labour too.
⑤Labour education plays a role in students' growth.Schools try to use different ways to help to improve students' life skills so that students will have a bright future with hard-working hands.
( )29.What can we know from Paragraph 2?
A.Labour education is dangerous.
B.Labour education is useful to students.
C.Labour education is meaningless(无意义的).
D.Labour education is difficult.
( )30.What does the writer think of cooking dishes according to Paragraph 4?
A.Busy. B.Boring. C.Enjoyable. D.Useless.
( )31.Which is the RIGHT structure of the passage?
A B C D
( )32.What's the passage mainly about?
A.Different labour skills.
B.The importance of labour.
C.Labour education in schools.
D.Interesting labour skill classes.
答案:
29.B 30.C 31.B 32.C 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了中小学劳动教育课程的现状及其意义,通过具体案例展示了劳动技能课程的多样性,并强调了劳动教育对学生成长的重要性。29.B【思路点拨】细节理解题。根据第二段“Through ... students can learn the true meaning and the value of labour ... life skills”可知,劳动教育对学生有益。故选B。30.C【思路点拨】推理判断题。根据第四段“It is to share the taste of the delicious food ... the happiness of labour too”可知,作者认为烹饪是快乐的。故选C。31.B【思路点拨】文章结构题。根据文章内容可知,文章结构为:①引入劳动教育课程→②劳动教育的意义→③—④具体课程案例→⑤总结劳动教育的作用。故选B。32.C【思路点拨】文章大意题。根据文章大意可知,全文围绕学校劳动教育展开,包括其意义、具体课程和影响。故选C。
七、语法填空。
What will you do if you don't have any pocket money? Well,it is a good way 33.______(get) some from your parents.
Most 34.______(child) in America get pocket money by doing chores. They usually start to do chores at 35.______ age of 10. Parents ask their kids to do some easy and 36.______(interest) work. Then parents give 37.______(they) some money for their work.Of course,school students have to do their homework and study for tests,38.______ they usually do chores at weekends. Young children can only 39.______(do) easy chores,so they can't get much money.They just buy some cookies 40.______ their own money because cookies are cheap! When kids grow up,they want to buy 41.______(anything) expensive.They have to work harder to get more money. It's 42.______(real) useful for the development of children.What do you think of it?
词汇积累
①play a role in ______
What will you do if you don't have any pocket money? Well,it is a good way 33.______(get) some from your parents.
Most 34.______(child) in America get pocket money by doing chores. They usually start to do chores at 35.______ age of 10. Parents ask their kids to do some easy and 36.______(interest) work. Then parents give 37.______(they) some money for their work.Of course,school students have to do their homework and study for tests,38.______ they usually do chores at weekends. Young children can only 39.______(do) easy chores,so they can't get much money.They just buy some cookies 40.______ their own money because cookies are cheap! When kids grow up,they want to buy 41.______(anything) expensive.They have to work harder to get more money. It's 42.______(real) useful for the development of children.What do you think of it?
词汇积累
①play a role in ______
答案:
33.to get 34.children 35.the 36.interesting 37.them 38.so 39.do 40.with 41.something 42.really
查看更多完整答案,请扫码查看