2025年世纪金榜新视野暑假作业高一英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年世纪金榜新视野暑假作业高一英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第25页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
C

It's Friday morning in the year of 2050, and you're running late. You got carried away watching the music video that is playing in the corner of your bathroom mirror while you were brushing your teeth. How will you get to your office at Mega Giga Industries on time?
A quick check of your Internet-connected refrigerator tells you your train is a bit behind schedule, too. So you decide to drive your environmentally hydrogen fuel(环保氢燃料) car instead—or rather, let your car drive you. It's programmed to know the way and it will get you there without getting lost.
Settling into your office chair, which changes color to match what you're wearing, you pick up yesterday morning's newspaper. Printed on reusable electronic paper, it rewrites itself. Now it's time for your big meeting. Uh-oh! You've left your handwritten notes at home. No problem. The smart pen you used has stored an electronic copy of what you wrote.
Your wristwatch videophone(可视电话) suddenly rings. Your best friend's face pops up on the screen asking what you're doing this weekend. “Will you play virtual soccer with the U. S. Olympic team?” “No, no.” Your friend says. So you have to take the new elevator (made of microscopic fibers many times stronger than steel) 60,000 miles into space.
Could this scene really take place in just a couple of decades? The researchers who are now developing all these things think so. These high-tech products (高科技产品) may be as common in 30 years as cell phones today.
8. How many high-tech products are mentioned in the text?
A. Four.
B. Six.
C. Eight.
D. Ten.
9. According to the text, if you miss the train to work, what can you do?
A. Drive your smart car instead.
B. Take the spaceship instead.
C. Wait for the next train.
D. Work at home.
10. What can be inferred from the text?
A. Space tourism will be a reality.
B. Transportation will be trouble-free.
C. People will have more time to enjoy themselves.
D. Videophones will replace face-to-face communications.
11. What is the best title for the next?
A. Great Changes in the Future
B. Modern Times
C. Life in the Future
D. Development in Technology
It's Friday morning in the year of 2050, and you're running late. You got carried away watching the music video that is playing in the corner of your bathroom mirror while you were brushing your teeth. How will you get to your office at Mega Giga Industries on time?
A quick check of your Internet-connected refrigerator tells you your train is a bit behind schedule, too. So you decide to drive your environmentally hydrogen fuel(环保氢燃料) car instead—or rather, let your car drive you. It's programmed to know the way and it will get you there without getting lost.
Settling into your office chair, which changes color to match what you're wearing, you pick up yesterday morning's newspaper. Printed on reusable electronic paper, it rewrites itself. Now it's time for your big meeting. Uh-oh! You've left your handwritten notes at home. No problem. The smart pen you used has stored an electronic copy of what you wrote.
Your wristwatch videophone(可视电话) suddenly rings. Your best friend's face pops up on the screen asking what you're doing this weekend. “Will you play virtual soccer with the U. S. Olympic team?” “No, no.” Your friend says. So you have to take the new elevator (made of microscopic fibers many times stronger than steel) 60,000 miles into space.
Could this scene really take place in just a couple of decades? The researchers who are now developing all these things think so. These high-tech products (高科技产品) may be as common in 30 years as cell phones today.
8. How many high-tech products are mentioned in the text?
A. Four.
B. Six.
C. Eight.
D. Ten.
9. According to the text, if you miss the train to work, what can you do?
A. Drive your smart car instead.
B. Take the spaceship instead.
C. Wait for the next train.
D. Work at home.
10. What can be inferred from the text?
A. Space tourism will be a reality.
B. Transportation will be trouble-free.
C. People will have more time to enjoy themselves.
D. Videophones will replace face-to-face communications.
11. What is the best title for the next?
A. Great Changes in the Future
B. Modern Times
C. Life in the Future
D. Development in Technology
答案:
【解析】:
第8题:本题要求数出文中提到的高科技产品的数量,需要仔细阅读文章,找出文中提及的高科技产品,然后进行计数。
第9题:本题是细节理解题,需要从文中找到与错过上班火车后该怎么做的相关信息,通过定位关键词找到答案。
第10题:本题是推理判断题,需要根据文章内容对各个选项进行分析判断,看哪个选项可以从文中推断出来。
第11题:本题是主旨大意题,需要概括文章的主要内容,然后从选项中选出最能概括文章主旨的标题。
【答案】:
8. C
文中提到的高科技产品有:Internet-connected refrigerator(联网冰箱)、environmentally hydrogen fuel car(环保氢燃料汽车)、office chair that changes color(会变色的办公椅)、reusable electronic paper newspaper(可重复使用的电子纸报纸)、smart pen(智能笔)、wristwatch videophone(可视电话手表)、new elevator made of microscopic fibers(由微纤维制成的新电梯)、virtual soccer(虚拟足球),共8个,所以选C。
9. A
根据文中“A quick check of your Internet-connected refrigerator tells you your train is a bit behind schedule, too. So you decide to drive your environmentally hydrogen fuel car instead—or rather, let your car drive you.”可知,如果错过上班的火车,可以开智能汽车代替,所以选A。
10. A
根据文中“Your friend says. So you have to take the new elevator (made of microscopic fibers many times stronger than steel) 60,000 miles into space.”可知,可以乘坐新电梯进入太空,说明太空旅游将成为现实,A选项正确;B选项“Transportation will be trouble-free”(交通将无麻烦)过于绝对,文中未提及;C选项“People will have more time to enjoy themselves”(人们将有更多时间享受生活)文中未体现;D选项“Videophones will replace face-to-face communications”(可视电话将取代面对面交流)文中也未表明,所以选A。
11. C
文章主要描述了2050年未来生活的一些场景,包括高科技产品在日常生活中的使用等,C选项“Life in the Future”(未来的生活)最能概括文章主旨,A选项“Great Changes in the Future”(未来的巨大变化)范围太宽泛;B选项“Modern Times”(现代)不符合文章内容;D选项“Development in Technology”(科技发展)只是文章的一部分内容,所以选C。
第8题:本题要求数出文中提到的高科技产品的数量,需要仔细阅读文章,找出文中提及的高科技产品,然后进行计数。
第9题:本题是细节理解题,需要从文中找到与错过上班火车后该怎么做的相关信息,通过定位关键词找到答案。
第10题:本题是推理判断题,需要根据文章内容对各个选项进行分析判断,看哪个选项可以从文中推断出来。
第11题:本题是主旨大意题,需要概括文章的主要内容,然后从选项中选出最能概括文章主旨的标题。
【答案】:
8. C
文中提到的高科技产品有:Internet-connected refrigerator(联网冰箱)、environmentally hydrogen fuel car(环保氢燃料汽车)、office chair that changes color(会变色的办公椅)、reusable electronic paper newspaper(可重复使用的电子纸报纸)、smart pen(智能笔)、wristwatch videophone(可视电话手表)、new elevator made of microscopic fibers(由微纤维制成的新电梯)、virtual soccer(虚拟足球),共8个,所以选C。
9. A
根据文中“A quick check of your Internet-connected refrigerator tells you your train is a bit behind schedule, too. So you decide to drive your environmentally hydrogen fuel car instead—or rather, let your car drive you.”可知,如果错过上班的火车,可以开智能汽车代替,所以选A。
10. A
根据文中“Your friend says. So you have to take the new elevator (made of microscopic fibers many times stronger than steel) 60,000 miles into space.”可知,可以乘坐新电梯进入太空,说明太空旅游将成为现实,A选项正确;B选项“Transportation will be trouble-free”(交通将无麻烦)过于绝对,文中未提及;C选项“People will have more time to enjoy themselves”(人们将有更多时间享受生活)文中未体现;D选项“Videophones will replace face-to-face communications”(可视电话将取代面对面交流)文中也未表明,所以选A。
11. C
文章主要描述了2050年未来生活的一些场景,包括高科技产品在日常生活中的使用等,C选项“Life in the Future”(未来的生活)最能概括文章主旨,A选项“Great Changes in the Future”(未来的巨大变化)范围太宽泛;B选项“Modern Times”(现代)不符合文章内容;D选项“Development in Technology”(科技发展)只是文章的一部分内容,所以选C。
查看更多完整答案,请扫码查看