第89页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
Ⅰ完形填空。
My name is Wang Lin. I'm going to 1
I really enjoy 5
For my future life, I must study 9
1. A. finish B. start C. decide
2. A. language B. physics C. history
3. A. but B. if C. because
4. A. let B. keep C. have
5. A. swimming B. travelling C. dancing
6. A. work B. lesson C. job
7. A. visit B. leave C. ride
8. A. books B. subjects C. photos
9. A. hardly B. hard C. wisely
10. A. news B. examples C. classes
My name is Wang Lin. I'm going to 1
B
high school in two years. And then I'm going to study languages at a university for four years. I'm going to work as a 2A
teacher after graduation (毕业). While at university, I'm also going to take a computer course 3C
I'm going to use the computer in my work. I'm going to play sports to 4B
fit, too.I really enjoy 5
B
. Before starting to work, I'm going to travel somewhere. In order to travel, I'm going to find a part-time 6C
as a waitress in a restaurant. I'm going to save my money for six months, and then I'm going to 7A
Australia. I'm going to see lots of kangaroos there! Of course, I'm going to take lots of 8C
on my trip so that I can remember it.For my future life, I must study 9
B
from now on. And I also need to listen carefully in 10C
. I believe my life will be full of meaning.1. A. finish B. start C. decide
2. A. language B. physics C. history
3. A. but B. if C. because
4. A. let B. keep C. have
5. A. swimming B. travelling C. dancing
6. A. work B. lesson C. job
7. A. visit B. leave C. ride
8. A. books B. subjects C. photos
9. A. hardly B. hard C. wisely
10. A. news B. examples C. classes
答案:
【解析】:
这是一道英语完形填空题,考查的是对上下文的理解、词汇辨析以及语法知识的运用。题目给出了一个短文,其中包含了10个空格,每个空格有三个选项。需要根据短文的内容和语境,从每个空格的三个选项中选择最合适的一项填入。
接下来,我会按照题目的顺序,逐个分析每个空格应填的词汇,并给出理由。
1. 第一个空格,根据后文“in two years”以及“And then I'm going to study languages at a university for four years.”可以推断,这里问的是两年后将要开始的高中生活,因此应选B,“start”。
2. 第二个空格,前文提到“I'm going to study languages at a university”,因此这里指的是语言老师,应选A,“language”。
3. 第三个空格,句子表达的是“我”打算学习电脑课程的原因,是因为工作中会用到电脑,所以选择C,“because”。
4. 第四个空格,根据“I'm going to play sports”,可以推断出运动的目的是为了保持健康,所以选择B,“keep”。
5. 第五个空格,后文提到“Before starting to work, I'm going to travel somewhere.”,说明“我”喜欢旅行,所以选择B,“travelling”。
6. 第六个空格,根据后文的“as a waitress in a restaurant”可以推断出,这里指的是找一份兼职工作,而“work”是不可数名词,“lesson”意为课程,均不符合语境,所以选择C,“job”。
7. 第七个空格,根据后文的“Australia”以及“I'm going to see lots of kangaroos there!”,可以推断出“我”打算去澳大利亚旅行,所以选择A,“visit”。
8. 第八个空格,根据“on my trip so that I can remember it”可以推断出,“我”打算在旅行中拍很多照片,所以选择C,“photos”。
9. 第九个空格,根据前文的“For my future life”以及后文的“from now on”可以推断出,“我”从现在开始必须努力学习,所以选择B,“hard”。
10. 第十个空格,根据“And I also need to listen carefully”可以推断出,这里指的是在课堂上认真听讲,所以选择C,“classes”。
【答案】:
1. B;2. A;3. C;4. B;5. B;6. C;7. A;8. C;9. B;10. C
这是一道英语完形填空题,考查的是对上下文的理解、词汇辨析以及语法知识的运用。题目给出了一个短文,其中包含了10个空格,每个空格有三个选项。需要根据短文的内容和语境,从每个空格的三个选项中选择最合适的一项填入。
接下来,我会按照题目的顺序,逐个分析每个空格应填的词汇,并给出理由。
1. 第一个空格,根据后文“in two years”以及“And then I'm going to study languages at a university for four years.”可以推断,这里问的是两年后将要开始的高中生活,因此应选B,“start”。
2. 第二个空格,前文提到“I'm going to study languages at a university”,因此这里指的是语言老师,应选A,“language”。
3. 第三个空格,句子表达的是“我”打算学习电脑课程的原因,是因为工作中会用到电脑,所以选择C,“because”。
4. 第四个空格,根据“I'm going to play sports”,可以推断出运动的目的是为了保持健康,所以选择B,“keep”。
5. 第五个空格,后文提到“Before starting to work, I'm going to travel somewhere.”,说明“我”喜欢旅行,所以选择B,“travelling”。
6. 第六个空格,根据后文的“as a waitress in a restaurant”可以推断出,这里指的是找一份兼职工作,而“work”是不可数名词,“lesson”意为课程,均不符合语境,所以选择C,“job”。
7. 第七个空格,根据后文的“Australia”以及“I'm going to see lots of kangaroos there!”,可以推断出“我”打算去澳大利亚旅行,所以选择A,“visit”。
8. 第八个空格,根据“on my trip so that I can remember it”可以推断出,“我”打算在旅行中拍很多照片,所以选择C,“photos”。
9. 第九个空格,根据前文的“For my future life”以及后文的“from now on”可以推断出,“我”从现在开始必须努力学习,所以选择B,“hard”。
10. 第十个空格,根据“And I also need to listen carefully”可以推断出,这里指的是在课堂上认真听讲,所以选择C,“classes”。
【答案】:
1. B;2. A;3. C;4. B;5. B;6. C;7. A;8. C;9. B;10. C
Ⅱ阅读短文,选择最佳答案。
What do you dream of doing in the future? We did a survey about jobs that students are going to do when they grow up. 100 students at the Hill School gave their answers. Here are the results.
35% of the students hope to be famous stars. Some of them like music, so they want to be musicians. Some like sports, so they would like to be basketball or football players.
30% of the students are going to be IT engineers. They think the job must become more and more popular, because the computer and the internet are changing our lives and making our lives easier. People can do lots of things on the computer with the internet, such as shopping and communicating with others.
15% of them hope to be scientists. They decide to try their best to study and they want to make our country stronger and better.
Ten of the students plan to start their own businesses. Then they can have more time to do what they want to do and maybe they will make much money one day.
There are other jobs for the students to choose, such as doctors, teachers and drivers. The last ten students decide to choose these jobs.
It's great and important to have a dream. Remember not to give up your dream. One day it may come true.
1. How many students hope to be IT engineers in the future?
A. Thirty. B. Thirty-five. C. Fifteen. D. Ten.
2. What do most students want to be when they grow up?
A. IT engineers. B. Scientists. C. Teachers. D. Stars.
3. Why do some students plan to start their own businesses?
A. Because they must make a lot of money.
B. Because they hope to make our country a better one.
C. Because they don't want to be the same as others.
D. Because they can have more time to do something they like.
4. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Less than 12% students hope to become scientists.
B. Everyone has to make their dreams come true.
C. Computers are making people's lives easier now.
D. There were only about 100 students in the Hill School.
5. What's the passage mainly about?
A. Dream schools. B. Dream jobs. C. Popular ways to make money. D. Popular ways to find jobs.
What do you dream of doing in the future? We did a survey about jobs that students are going to do when they grow up. 100 students at the Hill School gave their answers. Here are the results.
35% of the students hope to be famous stars. Some of them like music, so they want to be musicians. Some like sports, so they would like to be basketball or football players.
30% of the students are going to be IT engineers. They think the job must become more and more popular, because the computer and the internet are changing our lives and making our lives easier. People can do lots of things on the computer with the internet, such as shopping and communicating with others.
15% of them hope to be scientists. They decide to try their best to study and they want to make our country stronger and better.
Ten of the students plan to start their own businesses. Then they can have more time to do what they want to do and maybe they will make much money one day.
There are other jobs for the students to choose, such as doctors, teachers and drivers. The last ten students decide to choose these jobs.
It's great and important to have a dream. Remember not to give up your dream. One day it may come true.
1. How many students hope to be IT engineers in the future?
A. Thirty. B. Thirty-five. C. Fifteen. D. Ten.
2. What do most students want to be when they grow up?
A. IT engineers. B. Scientists. C. Teachers. D. Stars.
3. Why do some students plan to start their own businesses?
A. Because they must make a lot of money.
B. Because they hope to make our country a better one.
C. Because they don't want to be the same as others.
D. Because they can have more time to do something they like.
4. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Less than 12% students hope to become scientists.
B. Everyone has to make their dreams come true.
C. Computers are making people's lives easier now.
D. There were only about 100 students in the Hill School.
5. What's the passage mainly about?
A. Dream schools. B. Dream jobs. C. Popular ways to make money. D. Popular ways to find jobs.
答案:
【解析】:本题主要考查了阅读理解的能力,需要从短文中提取关键信息来回答各个问题。
1. 第一个问题问的是希望成为IT工程师的学生数量。根据短文,“30% of the students are going to be IT engineers.”在100名学生中,30%就是30名学生。所以答案是A。
2. 第二个问题问的是大多数学生长大后想成为什么。根据短文,“35% of the students hope to be famous stars.”这是所有职业中比例最高的,所以答案是D。
3. 第三个问题问的是一些学生计划自己创业的原因。根据短文,“Ten of the students plan to start their own businesses. Then they can have more time to do what they want to do and maybe they will make much money one day.”所以答案是D。
4. 第四个问题问的是哪个选项是正确的。A选项说“少于12%的学生希望成为科学家”,但短文中说的是15%,所以A错误;B选项说“每个人都必须实现他们的梦想”,短文中并没有这样的表述,所以B错误;C选项说“电脑正在使人们的生活变得更轻松”,这与短文中“the computer and the internet are changing our lives and making our lives easier”相符,所以C正确;D选项说“Hill学校只有大约100名学生”,但短文中说的是“100 students at the Hill School gave their answers”,并没有说学校只有100名学生,所以D错误。因此,答案是C。
5. 第五个问题问的是短文的主要内容。短文主要介绍了Hill学校100名学生关于未来职业的梦想,所以答案是B。
【答案】:1. A 2. D 3. D 4. C 5. B
1. 第一个问题问的是希望成为IT工程师的学生数量。根据短文,“30% of the students are going to be IT engineers.”在100名学生中,30%就是30名学生。所以答案是A。
2. 第二个问题问的是大多数学生长大后想成为什么。根据短文,“35% of the students hope to be famous stars.”这是所有职业中比例最高的,所以答案是D。
3. 第三个问题问的是一些学生计划自己创业的原因。根据短文,“Ten of the students plan to start their own businesses. Then they can have more time to do what they want to do and maybe they will make much money one day.”所以答案是D。
4. 第四个问题问的是哪个选项是正确的。A选项说“少于12%的学生希望成为科学家”,但短文中说的是15%,所以A错误;B选项说“每个人都必须实现他们的梦想”,短文中并没有这样的表述,所以B错误;C选项说“电脑正在使人们的生活变得更轻松”,这与短文中“the computer and the internet are changing our lives and making our lives easier”相符,所以C正确;D选项说“Hill学校只有大约100名学生”,但短文中说的是“100 students at the Hill School gave their answers”,并没有说学校只有100名学生,所以D错误。因此,答案是C。
5. 第五个问题问的是短文的主要内容。短文主要介绍了Hill学校100名学生关于未来职业的梦想,所以答案是B。
【答案】:1. A 2. D 3. D 4. C 5. B
查看更多完整答案,请扫码查看