第55页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
Ⅳ 阅读短文, 从短文后所给的选项中选出能填入短文空白处的最佳选项, 使短文通顺、连贯、意思完整。
“Look! Here is a black - faced spoonbill (琵鹭) at the Futian Mangrove Ecological Park (红树林生态公园),” said Yan Zihan, a 15 - year - old student from Shenzhen, Guangdong. 1
Some experts said, “Spoonbills can live happily in Shenzhen because mangroves provide them with food and home. Generally, the special plants grow in warm places by the sea.”
2 So its mangrove area has increased from 22,000 hectares (公顷) in 2001 to 30,300 hectares today, making China one of the few countries in the world with an increase in mangrove areas.
In 2023, the world’s first international mangrove centre has been set up in Shenzhen. 3 Local government has tried hard to protect mangroves. For example, back in the 1990s when the city was building a road along the coast, instead of just cutting down the mangroves, they decided to move the road 260 metres to the north. 4
The protection of mangroves is also good for the people living in Shenzhen. The park hosts fun events like the spoonbill festival and the otter (水獭) festival. 5 Students can learn about nature through programmes like researching mangroves or designing the park. From 2019 on, over 3,000 students and teachers have taken part in educational activities about wetlands at the park.
A.China works hard to protect mangroves.
B.He felt very excited to see this kind of endangered birds.
C.People can join in games and create picture books about the animals.
D.The city is home to 296.18 hectares of mangroves.
E.This decision helped to save the important mangrove ecosystem in the city.
“Look! Here is a black - faced spoonbill (琵鹭) at the Futian Mangrove Ecological Park (红树林生态公园),” said Yan Zihan, a 15 - year - old student from Shenzhen, Guangdong. 1
Some experts said, “Spoonbills can live happily in Shenzhen because mangroves provide them with food and home. Generally, the special plants grow in warm places by the sea.”
2 So its mangrove area has increased from 22,000 hectares (公顷) in 2001 to 30,300 hectares today, making China one of the few countries in the world with an increase in mangrove areas.
In 2023, the world’s first international mangrove centre has been set up in Shenzhen. 3 Local government has tried hard to protect mangroves. For example, back in the 1990s when the city was building a road along the coast, instead of just cutting down the mangroves, they decided to move the road 260 metres to the north. 4
The protection of mangroves is also good for the people living in Shenzhen. The park hosts fun events like the spoonbill festival and the otter (水獭) festival. 5 Students can learn about nature through programmes like researching mangroves or designing the park. From 2019 on, over 3,000 students and teachers have taken part in educational activities about wetlands at the park.
A.China works hard to protect mangroves.
B.He felt very excited to see this kind of endangered birds.
C.People can join in games and create picture books about the animals.
D.The city is home to 296.18 hectares of mangroves.
E.This decision helped to save the important mangrove ecosystem in the city.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解中的选句填空题,考查学生对短文内容的理解、逻辑推理以及上下文衔接的能力。解题的关键在于仔细阅读短文,把握每个段落的主题,然后分析所给选项与短文内容的匹配度,选择能使短文通顺、连贯且意思完整的选项。
1. 第一空前文提到15岁的深圳学生颜子涵看到黑脸琵鹭,结合选项,B选项“He felt very excited to see this kind of endangered birds.”(看到这种濒危鸟类他感到非常兴奋)符合语境,能体现他看到琵鹭时的心情。
2. 第二空后文提到中国红树林面积增加,A选项“China works hard to protect mangroves.”(中国努力保护红树林)能很好地引出下文关于中国红树林保护工作的内容。
3. 第三空前文提到深圳设立了世界上第一个国际红树林中心,后文说当地政府努力保护红树林,D选项“The city is home to 296.18 hectares of mangroves.”(这座城市拥有296.18公顷的红树林)能承接上文,引出下文当地政府的保护行动。
4. 第四空前文说20世纪90年代城市沿海修路时将道路向北移了260米,E选项“This decision helped to save the important mangrove ecosystem in the city.”(这个决定有助于拯救城市中重要的红树林生态系统)能说明这一决定的意义。
5. 第五空前文提到公园举办有趣的活动,C选项“People can join in games and create picture books about the animals.”(人们可以参加游戏并创作关于这些动物的图画书)能具体说明活动的形式。
【答案】:
1. B
2. A
3. D
4. E
5. C
这是一道英语阅读理解中的选句填空题,考查学生对短文内容的理解、逻辑推理以及上下文衔接的能力。解题的关键在于仔细阅读短文,把握每个段落的主题,然后分析所给选项与短文内容的匹配度,选择能使短文通顺、连贯且意思完整的选项。
1. 第一空前文提到15岁的深圳学生颜子涵看到黑脸琵鹭,结合选项,B选项“He felt very excited to see this kind of endangered birds.”(看到这种濒危鸟类他感到非常兴奋)符合语境,能体现他看到琵鹭时的心情。
2. 第二空后文提到中国红树林面积增加,A选项“China works hard to protect mangroves.”(中国努力保护红树林)能很好地引出下文关于中国红树林保护工作的内容。
3. 第三空前文提到深圳设立了世界上第一个国际红树林中心,后文说当地政府努力保护红树林,D选项“The city is home to 296.18 hectares of mangroves.”(这座城市拥有296.18公顷的红树林)能承接上文,引出下文当地政府的保护行动。
4. 第四空前文说20世纪90年代城市沿海修路时将道路向北移了260米,E选项“This decision helped to save the important mangrove ecosystem in the city.”(这个决定有助于拯救城市中重要的红树林生态系统)能说明这一决定的意义。
5. 第五空前文提到公园举办有趣的活动,C选项“People can join in games and create picture books about the animals.”(人们可以参加游戏并创作关于这些动物的图画书)能具体说明活动的形式。
【答案】:
1. B
2. A
3. D
4. E
5. C
查看更多完整答案,请扫码查看