第25页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
(B)
Have you ever heard the saying, "Home, sweet home." 1
What do you like about being at home?
2 Maybe you like to play with your brothers and sisters. Maybe you enjoy staying with your mum and dad. Maybe you have a pet you like to play with.
3 Your toys, your books and your favourite things are in your bedroom. Consider what you like best about your room. Is it how it looks? Is it your comfortable bed that you sleep on? Maybe you like to have a quiet place to read a book or to think about your day.
4 Families sit around the table to eat the food Mum or Dad has prepared. It's a time to share interesting stories about your day.
How do you help at home?
There are a lot of things to do to make home a special place. Who does the chores like cleaning, cooking and yard work at your house? When families work together to do the chores, it makes them easier and more fun for everyone. 5 Maybe you can pull weeds out of the flower garden. Maybe you can water the vegetable garden or the houseplants. Think about what you can do, so that when you come home every day, you can say, "Home, sweet home!"
阅读短文,从短文后所给的选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。
A.Mealtime can be a special time at home.
B.This is just another way of saying that it's nice to be home!
C.Your bedroom is another thing that makes home special.
D.Maybe you can help lay the dinner table or clean the places.
E.Spending time with your family is one thing that makes being at home special.
Have you ever heard the saying, "Home, sweet home." 1
What do you like about being at home?
2 Maybe you like to play with your brothers and sisters. Maybe you enjoy staying with your mum and dad. Maybe you have a pet you like to play with.
3 Your toys, your books and your favourite things are in your bedroom. Consider what you like best about your room. Is it how it looks? Is it your comfortable bed that you sleep on? Maybe you like to have a quiet place to read a book or to think about your day.
4 Families sit around the table to eat the food Mum or Dad has prepared. It's a time to share interesting stories about your day.
How do you help at home?
There are a lot of things to do to make home a special place. Who does the chores like cleaning, cooking and yard work at your house? When families work together to do the chores, it makes them easier and more fun for everyone. 5 Maybe you can pull weeds out of the flower garden. Maybe you can water the vegetable garden or the houseplants. Think about what you can do, so that when you come home every day, you can say, "Home, sweet home!"
阅读短文,从短文后所给的选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。
A.Mealtime can be a special time at home.
B.This is just another way of saying that it's nice to be home!
C.Your bedroom is another thing that makes home special.
D.Maybe you can help lay the dinner table or clean the places.
E.Spending time with your family is one thing that makes being at home special.
答案:
【解析】:这是一道英语阅读理解中的选句填空题,考查的是对文章内容的理解和逻辑连贯性的把握。文章主要讨论了家的温馨之处,包括与家人的相处、个人空间(卧室)以及家庭活动(如吃饭)等。题目要求从给出的选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。
1. 第一个空白处后面提到了"What do you like about being at home?",暗示前文应该提到与家相关的某个观点或说法。B选项"This is just another way of saying that it's nice to be home!"正好符合这一点,作为对"Home, sweet home"这一说法的进一步解释。
2. 第二个空白处后文列举了与家人相处的几种情况,如与兄弟姐妹玩耍、与父母待在一起等,这些都是家庭活动的例子。E选项"Spending time with your family is one thing that makes being at home special."概括了这些活动,并指出它们使家变得特别。
3. 第三个空白处后文主要描述了卧室里的个人物品和喜欢卧室的原因,因此C选项"Your bedroom is another thing that makes home special."与后文内容紧密相关。
4. 第四个空白处后文提到了家人围坐在一起吃饭的场景,A选项"Mealtime can be a special time at home."直接对应了这一场景,并强调了吃饭时间的特殊性。
5. 最后一个空白处后文列举了可以帮助家里做的一些家务活动,如拔草、浇花等。D选项"Maybe you can help lay the dinner table or clean the places."也是关于家务活动的建议,与后文内容相符。
【答案】:
1. B
2. E
3. C
4. A
5. D
1. 第一个空白处后面提到了"What do you like about being at home?",暗示前文应该提到与家相关的某个观点或说法。B选项"This is just another way of saying that it's nice to be home!"正好符合这一点,作为对"Home, sweet home"这一说法的进一步解释。
2. 第二个空白处后文列举了与家人相处的几种情况,如与兄弟姐妹玩耍、与父母待在一起等,这些都是家庭活动的例子。E选项"Spending time with your family is one thing that makes being at home special."概括了这些活动,并指出它们使家变得特别。
3. 第三个空白处后文主要描述了卧室里的个人物品和喜欢卧室的原因,因此C选项"Your bedroom is another thing that makes home special."与后文内容紧密相关。
4. 第四个空白处后文提到了家人围坐在一起吃饭的场景,A选项"Mealtime can be a special time at home."直接对应了这一场景,并强调了吃饭时间的特殊性。
5. 最后一个空白处后文列举了可以帮助家里做的一些家务活动,如拔草、浇花等。D选项"Maybe you can help lay the dinner table or clean the places."也是关于家务活动的建议,与后文内容相符。
【答案】:
1. B
2. E
3. C
4. A
5. D
查看更多完整答案,请扫码查看