2025年顶尖课课练八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年顶尖课课练八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年顶尖课课练八年级英语上册人教版》

(A)
Cornbread is a tasty and healthy food. You can bake it easily at home. Let's learn it step by step.
• What we need:
2 spoons of butter 1 onion, finely cut into little pieces
1 ear (穗) sweet corn 2 large eggs, beaten (打好的)
1 cup of corn flour Half cup of buttermilk
3 spoons of all-purpose (通用的) flour 3/4 cup of cheese
Half spoon of baking powder (发酵粉), salt and pepper
• How to do:
• With the flat (平的) end facing down, stand the corn on a cutting board. Hold the top and carefully run a small knife down each side to remove the kernels (玉米粒).
• Put the butter in a frying pan and melt (融化) it over a low heat. Add the onions and fry for 15 to 20 minutes until soft and golden.
• Add the sweet corn kernels to the pan and cook for 5 minutes. Remove the pan from the heat and wait for it to cool down.
• Heat the oven to 200℃. Prepare an 8-inch round cake pan.
• In a large bowl, beat together the eggs, corn flour, buttermilk, flour, baking powder, a little salt and pepper, and most of the cheese with a wooden spoon. Add the cooled onion mix.
• Pour the mixture into the pan. Bake in the oven for 35 minutes. After 10 minutes, add the rest of the cheese and bake again in the oven.
• Leave the mixture to cool in the pan for 10 minutes before taking it out. Best served (端出, 上菜) warm.
阅读短文, 选择最佳答案。
1. How much corn flour do we need to make the cornbread?
A. 2 spoons.
B. 1 cup.
C. Half spoon.
D. 3/4 cup.
2. Which picture shows the correct way of removing the kernels from a corn?
3. What should we do with the oven?
A. Turn it up to 200℉.
B. Heat it up to 200℃ before you use it.
C. Mix the baking soda, salt and flour in it.
D. Cook the kernels for 35 minutes with cheese in it.
4. What should we do before the cornbread is served?
A. Cut it up when it's still warm.
B. Cut it up in less than 10 minutes.
C. Leave it in the pan until cool.
D. Leave it in the oven for 35 minutes.
5. Which column (专栏) is the text from?
A. Camping with Kids.
B. Creative Holidays.
C. Health in Children and Teens.
D. Kids Can Cook.
答案: 【解析】:
题目1考查的是对文章细节的理解,需要找到制作玉米面包所需的玉米粉量。
题目2考查的是对文章中描述的操作步骤的理解,需要识别正确的玉米粒去除方法。
题目3考查的是对文章中烤箱使用步骤的理解。
题目4考查的是对文章中玉米面包上菜前的处理步骤的理解。
题目5考查的是对文章主题和来源的推断。
【答案】:
1. B
根据文中的“1 cup of corn flour”可知,制作玉米面包需要1杯玉米粉,因此答案为B。
2. A
根据文中“With the flat (平的) end facing down, stand the corn on a cutting board. Hold the top and carefully run a small knife down each side to remove the kernels (玉米粒).”可知,正确的玉米粒去除方法是A图所示,因此答案为A。
3. B
根据文中的“Heat the oven to 200℃.”可知,应该在使用前将烤箱加热到200℃,因此答案为B。
4. C
根据文中的“Leave the mixture to cool in the pan for 10 minutes before taking it out. Best served (端出, 上菜) warm.”可知,在玉米面包上菜前,应该将其留在烤盘中冷却10分钟,因此答案为C。
5. D
文章主要介绍了如何制作玉米面包,因此最可能来自“Kids Can Cook”这个专栏,因此答案为D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭