第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
一、完形填空
KEY→P8
范畴:人与自我
主题:人生态度
体裁:记叙文
难度:★★★
建议用时:8分钟
评价:____/10
A father and his son went to a kite festival. When they arrived, there were many people playing there. The sky was full of colourful 1. The boy wanted to fly a kite too. So they went to a kite shop and 2 a beautiful one.
Soon the kite was high up in the sky. After a while, the son said, "Dad, it 3 that the string is stopping the kite from flying higher. Can we cut it?" The father said 4 but just cut the string off. The kite went higher. This made the boy happy.
But after a few minutes, the kite started to 5 slowly. And it soon fell onto the ground. The son was 6 to see this. He asked, "I thought that after cutting the string, the kite would fly higher. But 7 did it fall down?"
The father smiled and said, "The role of the string was helping the kite stay in the sky, because the kite 8 couldn't fly up. When you cut the string, it could not support the kite."
In our life, we may sometimes feel like that there are some things that are holding us back and stopping us from 9. But in fact, these might be the things that support us the 10. We can really grow up and become better by knowing the importance of these things.
( )1.
( )2.
( )3.
( )4.
( )5.
( )6.
( )7.
( )8.
( )9.
( )10.
KEY→P8
范畴:人与自我
主题:人生态度
体裁:记叙文
难度:★★★
建议用时:8分钟
评价:____/10
A father and his son went to a kite festival. When they arrived, there were many people playing there. The sky was full of colourful 1. The boy wanted to fly a kite too. So they went to a kite shop and 2 a beautiful one.
Soon the kite was high up in the sky. After a while, the son said, "Dad, it 3 that the string is stopping the kite from flying higher. Can we cut it?" The father said 4 but just cut the string off. The kite went higher. This made the boy happy.
But after a few minutes, the kite started to 5 slowly. And it soon fell onto the ground. The son was 6 to see this. He asked, "I thought that after cutting the string, the kite would fly higher. But 7 did it fall down?"
The father smiled and said, "The role of the string was helping the kite stay in the sky, because the kite 8 couldn't fly up. When you cut the string, it could not support the kite."
In our life, we may sometimes feel like that there are some things that are holding us back and stopping us from 9. But in fact, these might be the things that support us the 10. We can really grow up and become better by knowing the importance of these things.
( )1.
C
( )2.
B
( )3.
B
( )4.
D
( )5.
A
( )6.
B
( )7.
C
( )8.
A
( )9.
D
( )10.
C
答案:
1. C 根据上文中“A father and his son went to a kite festival.”可知e天空中充满五颜六色的风筝。
2. B 根据空前的So they went to a kite shop可知e他们买了一个漂亮的风筝。
3. B 儿子说似乎线阻止风筝飞得更高。it seems that意为“似乎”。
4. D 根据空后的but just cut the string off可知e爸爸什么也没说。
5. A 根据下文中的“And it soon fell onto the ground.”可知e风筝开始慢慢降落。
6. B 根据下文中的“He asked, ‘I thought that after cutting the string,the kite would fly higher…’”可知e儿子看到风筝掉在地上是很惊讶的。
7. C 根据上文中的“He asked, ‘I thought that after cutting the string,the kite would fly higher…’”可知e此处是问风筝为什么会掉下来。
8. A 根据上文中的The role of the string was helping the kite stay in the sky可知e风筝自己不能飞起来。
9. D 根据下文中的“But in fact,these might be the things that support us the…”可知e在我们e的生活中,我们有时可能会觉得有些事情阻碍我们成长。
10. C 根据下文中e“We can really grow up and become better by knowing the importance of these things.”可知e这些可能e最支持我们e东西。
2. B 根据空前的So they went to a kite shop可知e他们买了一个漂亮的风筝。
3. B 儿子说似乎线阻止风筝飞得更高。it seems that意为“似乎”。
4. D 根据空后的but just cut the string off可知e爸爸什么也没说。
5. A 根据下文中的“And it soon fell onto the ground.”可知e风筝开始慢慢降落。
6. B 根据下文中的“He asked, ‘I thought that after cutting the string,the kite would fly higher…’”可知e儿子看到风筝掉在地上是很惊讶的。
7. C 根据上文中的“He asked, ‘I thought that after cutting the string,the kite would fly higher…’”可知e此处是问风筝为什么会掉下来。
8. A 根据上文中的The role of the string was helping the kite stay in the sky可知e风筝自己不能飞起来。
9. D 根据下文中的“But in fact,these might be the things that support us the…”可知e在我们e的生活中,我们有时可能会觉得有些事情阻碍我们成长。
10. C 根据下文中e“We can really grow up and become better by knowing the importance of these things.”可知e这些可能e最支持我们e东西。
( )1. According to the text, if the egg in the salt water doesn’t float, which is the reason?
( )2. What does the underlined word “plain” probably mean?
( )3. 新考法·写作意图 The writer may write this passage to explain ______.
D
( )2. What does the underlined word “plain” probably mean?
D
( )3. 新考法·写作意图 The writer may write this passage to explain ______.
B
答案:
1. D 细节理解题。根据“If the egg in the salt water does not float well,add more salt into the bowl.”可知,如果盐水中的鸡蛋浮不起来,是因为盐不够。
2. D 词义猜测题。根据“The egg in the plain water sinks. The egg in the salt water floats.”可推知,鸡蛋在清水中下沉,在盐水中漂浮。
3. B 写作意图题。根据“If you have ever been swimming in the ocean…pool water. Here's why.”及全文可知,本文通过一个简单的实验解释了为什么人们在海中比在泳池中更容易浮起来。
2. D 词义猜测题。根据“The egg in the plain water sinks. The egg in the salt water floats.”可推知,鸡蛋在清水中下沉,在盐水中漂浮。
3. B 写作意图题。根据“If you have ever been swimming in the ocean…pool water. Here's why.”及全文可知,本文通过一个简单的实验解释了为什么人们在海中比在泳池中更容易浮起来。
查看更多完整答案,请扫码查看