第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
一、阅读理解
A
KEY→P7
范畴:人与社会 主题:科普知识 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/4
Boys and girls, you might feel burned out after working out a difficult Maths problem or studying for a whole day. Are our brains really “burning” when we spend a lot of time thinking? In fact, our brains never stop burning calories, even if we aren’t thinking about anything.
Our brains are powered by glucose(葡萄糖), a kind of sugar that can be found in carbohydrates like rice, noodles and many other foods. The glucose goes to the brain through the bloodstream. It powers the neurons(神经元) in our brains. Since our brain never really rests, it is burning energy in the form of glucose all the time. Even when we sleep, our brain needs energy to keep our body’s basic functions working. These comprise breathing air, digesting food and keeping the body warm.
The brain uses up to 20~25 per cent of the body’s total energy. That’s about 350 calories per day for a woman and 450 for a man. When you are five or six years old, your brain uses up to 60 per cent of the body’s energy.
When we are thinking hard, the brain burns more calories. In one experiment, some scientists found that people who worked on a hard task on a computer ate around 200 calories more than those who were resting. That explains why you feel hungry and eat more after taking exams or studying for a long time.
(
A. resting
B. glucose
C. neurons
D. calories
(
A. practise
B. collect
C. include
D. borrow
(
A. Around 20 to 25.
B. Around 350 to 450.
C. Around 580 to 750.
D. Around 1,800 to 2,250.
(
A. a storybook
B. a sports report
C. a science magazine
D. a film poster
A
KEY→P7
范畴:人与社会 主题:科普知识 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/4
Boys and girls, you might feel burned out after working out a difficult Maths problem or studying for a whole day. Are our brains really “burning” when we spend a lot of time thinking? In fact, our brains never stop burning calories, even if we aren’t thinking about anything.
Our brains are powered by glucose(葡萄糖), a kind of sugar that can be found in carbohydrates like rice, noodles and many other foods. The glucose goes to the brain through the bloodstream. It powers the neurons(神经元) in our brains. Since our brain never really rests, it is burning energy in the form of glucose all the time. Even when we sleep, our brain needs energy to keep our body’s basic functions working. These comprise breathing air, digesting food and keeping the body warm.
The brain uses up to 20~25 per cent of the body’s total energy. That’s about 350 calories per day for a woman and 450 for a man. When you are five or six years old, your brain uses up to 60 per cent of the body’s energy.
When we are thinking hard, the brain burns more calories. In one experiment, some scientists found that people who worked on a hard task on a computer ate around 200 calories more than those who were resting. That explains why you feel hungry and eat more after taking exams or studying for a long time.
(
B
)1. From this passage, we know our brains get energy from ______.A. resting
B. glucose
C. neurons
D. calories
(
C
)2. The meaning of the underlined word “comprise” is close to “______”.A. practise
B. collect
C. include
D. borrow
(
D
)3. How many calories does a man usually burn in a day?A. Around 20 to 25.
B. Around 350 to 450.
C. Around 580 to 750.
D. Around 1,800 to 2,250.
(
C
)4. The passage above probably comes from ______.A. a storybook
B. a sports report
C. a science magazine
D. a film poster
答案:
1. B 细节理解题。根据第二段中的 Our brains are powered by glucose 可知,大脑从葡萄糖中获取能量。2. C 词义猜测题。根据上文可知,我们的大脑需要能量来让身体的基本功能工作,下文列举了三种身体的基本功能,因此可猜知,comprise 的意思是“包括”,与 include 意思相近。3. D 推理判断题。根据第三段的内容可知,一个正常男子的大脑每天消耗约 450 卡路里,占人体总能量的 20%~25%,通过计算可知,他一天内消耗的总能量约为 1 800~2 250 卡路里。4. C 推理判断题。根据最后一段中的“In one experiment,some scientists found…”以及文章大意可知,该文章是一篇科普说明文,最可能来自一本科学杂志。
查看更多完整答案,请扫码查看