2025年名校课堂八年级英语上册人教版云南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名校课堂八年级英语上册人教版云南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名校课堂八年级英语上册人教版云南专版》

Ⅰ. 根据词性、词义提示填写单词。
1.
invite
v. 邀请
2.
bedroom
n. 卧室
3.
pack
v. 打包;收拾
4.
bathroom
n. 浴室;洗手间
答案: 1. invite 2. bedroom 3. pack 4. bathroom
Ⅱ. 短语英汉互译。
5. clean up
清理

6. sort sth. into…
把某物分类(装入)……

7. 给植物浇水
water plants
答案: 5. 清理 6. 把某物分类(装入)…… 7. water plants
Ⅲ. 根据句意,用括号中所给词的适当形式填空。
8. She
fed
her dog and cleaned the room before going to work. (feed)
9. I would like
to write
a book about my life this year. (write)
10. Kids, wash your hands
first
before eating. (one)
11. She needs
to do
some shopping for the party tonight. (do)
12. She
swept
the floor carefully, making sure every corner was clean. (sweep)
答案: 8. fed 9. to write 10. first 11. to do 12. swept
Ⅳ. 将下列句子中汉语部分译成英语,注意使用适当的形式。
13. She quickly
packed up
her books and left the classroom. (打包)
14. She always
hangs up
her favourite painting on the wall. (挂起)
15. My family usually have breakfast in the
living room
at weekends. (客厅)
16. At first, I wanted to go swimming, but finally I decided to
hang out
with friends. (闲逛)
17. On New Year's Eve, people are always busy
getting ready for
the dinner. (准备好)
答案: 13. packed up 14. hangs up 15. living room 16. hang out 17. getting ready for
Ⅴ. 阅读理解。
根据短文内容,判断正误(正确“T”,错误“F”)。
Chores were not popular at my house. My children didn't like to do chores. They always saw me do chores, but they hardly ever helped me do them.
A year ago, I made a game called “The Endless Chore Game”. It is really great. Here's how the game works.
I make a card with forty squares(正方形), and I write a different chore on each square. These chores can be easy and interesting like making desserts. Then my family roll the dice (骰子) to decide what chores we have to do. The card also has a few squares with fun things, like watching TV and singing. If you are lucky, you can watch TV when the others are doing chores.
My son likes the game very much. He goes to the kitchen happily every morning to do the game. It is really a good way to make my children do chores. You can have a try if you have the same problem as me.
(
F
)18. Everyone in the writer's family used to like doing chores very much.
(
T
)19. The writer's family began to do the game one year ago.
(
F
)20. According to the passage, the chores written in the squares are difficult and boring.
(
T
)21. The writer made this game to let her children do chores happily.
(
T
)22. The writer wrote this passage to the parents.
答案: 18. F 19. T 20. F 21. T 22. T
选出画线部分读音与其他三项不同的一项。
(
D
)1. A. ruler B. June C. true D. use
(
C
)2. A. sun B. up C. put D. cup
(
A
)3. A. warm B. park C. farmer D. hard
(
D
)4. A. not B. box C. dog D. so
(
C
)5. A. for B. horse C. work D. door
答案: 1. D 2. C 3. A 4. D 5. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭