第1页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
Ⅰ. 根据词性、词义提示填写单词。
1.
2.
3.
4.
1.
vacation
n. 假期;度假2.
landscape
n. 风景;景色3.
ancient
adj. 古代的;古老的4.
strange
adj. 奇怪的;陌生的
答案:
1. vacation 2. landscape 3. ancient 4. strange
Ⅱ. 短语英汉互译。
5. lots of
6. 上音乐课
5. lots of
许多
6. 上音乐课
take music lessons
答案:
5. 许多 6. take music lessons
Ⅲ. 根据句意,用括号中所给词的适当形式填空。
7. —Is there
—Yes. Don't miss the amazing Terracotta.
8. We decide to go
9. I often
10. Welcome to Guandu Ancient Town. We have nice old
11. I like travelling because I can meet some
7. —Is there
anything
worth(值得) seeing in Xi'an? (something)—Yes. Don't miss the amazing Terracotta.
8. We decide to go
hiking
this weekend to explore the nature. (hike)9. I often
eat
an egg every morning. But this morning I ate
some bread. (eat)10. Welcome to Guandu Ancient Town. We have nice old
buildings
and much traditional food. (build)11. I like travelling because I can meet some
interesting
people and things. (interest)
答案:
7. anything 8. hiking 9. eat; ate 10. buildings 11. interesting
Ⅳ. 将下列句子中汉语部分译成英语,注意使用适当的形式。
12. Where did you
13.
14. Joining
15. We
12. Where did you
go on vacation
last year, David? (去度假)13.
At the festival
, my mother and I made dumplings. (在节日中)14. Joining
a summer camp
is a great chance to spend free time with your friends. (夏令营)15. We
went to the mountains
last week, and we enjoyed the fresh air there. (去爬山)
答案:
12. go on vacation 13. At the festival 14. a summer camp 15. went to the mountains
Ⅴ. 阅读理解。
根据短文内容,判断正误(正确“T”,错误“F”)。
(2024—2025·昆明市盘龙区期末)How do you decide where to go on holiday? Is it the local(当地的) places of interest? Or do you choose the place just for delicious food?
“Food tourism” is that people travel to new places for the local food. It is now becoming more and more popular around the world. There are so many kinds of food tourism, such as trying street food, visiting food markets, eating at local restaurants and so on.
A 2023 survey found that about 75% of Americans have travelled for food in the last five years. They said the top three countries they would visit for their food are Italy, France, Spain.
Food is an important part of holidays for English people too. A survey team asked 2,000 English people about their main reason for a holiday. 70% of them said “the food”. And 55% said they would travel even hundreds of kilometres to find the nice meal. The top three countries they would choose to visit for food are Italy, Spain and France.
(
(
(
(
(
根据短文内容,判断正误(正确“T”,错误“F”)。
(2024—2025·昆明市盘龙区期末)How do you decide where to go on holiday? Is it the local(当地的) places of interest? Or do you choose the place just for delicious food?
“Food tourism” is that people travel to new places for the local food. It is now becoming more and more popular around the world. There are so many kinds of food tourism, such as trying street food, visiting food markets, eating at local restaurants and so on.
A 2023 survey found that about 75% of Americans have travelled for food in the last five years. They said the top three countries they would visit for their food are Italy, France, Spain.
Food is an important part of holidays for English people too. A survey team asked 2,000 English people about their main reason for a holiday. 70% of them said “the food”. And 55% said they would travel even hundreds of kilometres to find the nice meal. The top three countries they would choose to visit for food are Italy, Spain and France.
(
T
)16. Now many people like to travel to new places to try the local food.(
F
)17. In the text, the writer thinks there are only three kinds of food tourism now.(
F
)18. According to the text, food is not an important part of holidays for English people.(
T
)19. Most Americans and English people may choose Italy, France and Spain for food when travelling.(
T
)20. The writer gives numbers and examples to make us better understand the text.
答案:
16-20 TFFTT
根据单词画线部分的读音,选择正确的音标。
(
(
(
(
(
(
A
)1. happy A. /æ/ B. /a:/ C. /ʌ/(
B
)2. breakfast A. /i:/ B. /e/ C. /i/(
C
)3. free A. /i/ B. /æ/ C. /i:/(
A
)4. city A. /ɪ/ B. /a:/ C. /i:/(
A
)5. ship A. /ɪ/ B. /e/ C. /i:/
答案:
1-5 ABCAA
查看更多完整答案,请扫码查看