2025年拔尖特训七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年拔尖特训七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年拔尖特训七年级英语上册译林版》

七、[热点素材](2025·原创)阅读理解。
★★★
共赴“冰雪盛宴”
Harbin becomes a wonderland of ice and snow every winter. This turns it into a magnet for tourists. The Ice City is now inviting visitors to a feast of ice and snow again. And it has a lot more to offer this year. One of the attractions is a huge ice and snow theme park.
The 26th Harbin Ice-Snow World opened on December 21. The dreamlike world covers a million square meters. The theme park is the largest ever in its history. It is also the world's largest of its kind.
Visitors can enjoy beautiful sculptures and castles in the park. Each piece is built with ice blocks cut from the Songhua River(松花江). The park also includes some elements(元素) of winter sports. Visitors can try many of the winter sports on offer at the park. They can also have fun on the world's longest ice slide.
In addition,many shows can be enjoyed at the park. These include immersive(沉浸式虚拟现实的) shows in a new digital(数字的) art museum. People can experience the city's winter wonders there.
1. According to the passage,what attracts tourists to Harbin?
A. A wonderland of water.
B. A huge ice and snow theme park.
C. A magnet for citizens.
D. Many winter sports.
2. According to Paragraph 2,which of the following is true?
A. The 26th Harbin Ice-Snow World covers an area of 800,000 square meters.
B. The 26th Harbin Ice-Snow World opened on December 22.
C. The 26th Harbin Ice-Snow World covers an area of a million square kilometers.
D. The 26th Harbin Ice-Snow World is the largest in its history.
3. According to the passage,what can we learn about the theme park?
A. The theme park is the largest park in the world.
B. The park includes some elements of summer sports.
C. The park has the longest ice slide in the world.
D. The park is built with ice blocks from the Yellow River.
4. What is the best title(标题) for the passage?
A. A feast of ice and snow
B. Welcome to Harbin
C. An ice city
D. Theme parks in Harbin
答案: 1. B 细节理解题。根据第一段中“And it has a lot more to offer this year. One of the attractions is a huge ice and snow theme park.”可知,吸引游客的是一个巨大的冰雪主题公园。2. D 细节理解题。根据第二段中“The theme park is the largest ever in its history.”可知答案。3. C 细节理解题。根据第三段中“They can also have fun on the world's longest ice slide.”可知答案。4. A 标题概括题。文章讲了哈尔滨给游客带来一场冰雪盛宴,故A项作为标题最适合。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭