第51页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
( )31. 新考法 创新设问题 Which of the following best explains the underlined word “gap” in Para. 1?
gap n. /gæp/
①A break between two objects.
②A difference between two views or situations.
③A period of time when sth stops or between two events.
④A space where sth is missing.
A. ① B. ② C. ③ D. ④
( )32. What is the author's purpose in writing Para. 2?
A. To show the Leungs' love for home cooking food.
B. To introduce the Leungs' food blog to young people.
C. To point out the Leungs' advantages to start a food blog.
D. To express the Leungs' different feelings about hometown.
( )33. Why is The Woks of Life popular according to the passage?
A. Because it provides food for ABCs and Chinese immigrants.
B. Because it first brought Chinese home cooking into America.
C. Because it was started by Joyce Chen, Martin Yan and Ming Tsai.
D. Because it connects Asian Americans with their food tradition again.
( )34. Which is the best title for the passage?
A. The Woks of Life B. Western Recipes
C. History of Home Cooking D. Pioneers in Spreading Culture
( )35. We can find this passage from the part of “______” in a magazine.
A. Entertainment B. Health C. Literature D. Politics
gap n. /gæp/
①A break between two objects.
②A difference between two views or situations.
③A period of time when sth stops or between two events.
④A space where sth is missing.
A. ① B. ② C. ③ D. ④
B
( )32. What is the author's purpose in writing Para. 2?
A. To show the Leungs' love for home cooking food.
B. To introduce the Leungs' food blog to young people.
C. To point out the Leungs' advantages to start a food blog.
D. To express the Leungs' different feelings about hometown.
C
( )33. Why is The Woks of Life popular according to the passage?
A. Because it provides food for ABCs and Chinese immigrants.
B. Because it first brought Chinese home cooking into America.
C. Because it was started by Joyce Chen, Martin Yan and Ming Tsai.
D. Because it connects Asian Americans with their food tradition again.
D
( )34. Which is the best title for the passage?
A. The Woks of Life B. Western Recipes
C. History of Home Cooking D. Pioneers in Spreading Culture
A
( )35. We can find this passage from the part of “______” in a magazine.
A. Entertainment B. Health C. Literature D. Politics
A
答案:
【文章大意】本文是一篇记叙文,主要讲述了年轻一代美国华裔在做中国菜时遇到的困难以及 The Woks of Life 博客的诞生。31. B 词义猜测题。根据“but found it really hard to learn how to prepare it. There was such a 'gap',as Sarah puts it,compared with western recipes presented on TVs or Blogs”可知,Sarah 和 Kaitlin Leung 对中餐很感兴趣,但是发现很难准备中餐,Sarah 认为与电视或博客上展示的西方食谱相比,这是一种“差距”。故选 B。32. C 写作意图题。根据“As it turns out,though,the Leungs have right positions to do something about this.”以及通读第二段内容可知,第二段主要指出了 Leungs 一家开始一个美食博客的优势。故选 C。33. D 细节理解题。根据“Asian Americans look to reconnect with the food of their heritage.”可知,The Woks of Life 很受欢迎是因为它再次将亚裔美国人与他们的饮食传统联系起来。故选 D。34. A 标题归纳题。通读全文内容可知,本文讲述了年轻一代美国华裔在做中国菜时遇到的困难以及 The Woks of Life 博客的诞生。故选项 A 最适合作为本文的标题。故选 A。35. A 文章出处题。文章主要围绕美食和烹饪文化展开,这些内容更符合娱乐和休闲的范畴。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看