2025年53天天练六年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年53天天练六年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年53天天练六年级英语上册人教版》

六、请选择合适的句子补全对话。
Mike: Lucy, we'll talk about jobs tomorrow. What does your father do?
Lucy: 1.
E
He helps people stay safe.
Mike: Cool! Where does he work?
Lucy: 2.
C
Sometimes he works late at night.
Mike: That's not easy. How does he go to work?
Lucy: 3.
D
It's fast and he can read newspapers on the way.
Mike: Do you want to be a police officer like your dad?
Lucy: 4.
A
I want to invent new things.
Mike: Great! I want to be a pilot.
Lucy: 5.
B

Mike: You're right.
A. No, I want to be a scientist.
B. We should study hard to make our dreams come true.
C. He works at a police station.
D. He takes a subway to work.
E. He is a police officer.
答案: 【解析】:
这是一道英语对话补全题,主要考查学生对于职业、工作地点、交通方式等日常话题的表达和理解。题目给出了一个关于Mike和Lucy讨论职业的对话,要求从给出的选项中选择合适的句子来补全对话。
1. 第一空,Mike问Lucy的父亲是干什么的,所以应该回答职业,选项E“He is a police officer.”符合语境。
2. 第二空,Mike问Lucy的父亲在哪里工作,所以应该回答工作地点,选项C“He works at a police station.”符合语境。
3. 第三空,Mike问Lucy的父亲怎么去上班,所以应该回答交通方式,选项D“He takes a subway to work.”符合语境。
4. 第四空,Mike问Lucy是否想成为像她父亲一样的警察,Lucy回答她想发明新东西,所以应该选择表示她不想成为警察的选项,选项A“No, I want to be a scientist.”符合语境。
5. 第五空,Mike说他想成为飞行员,Lucy应该给予一个回应,结合选项和语境,选项B“We should study hard to make our dreams come true.”是一个鼓励性的回应,符合语境。
【答案】:
1. E
2. C
3. D
4. A
5. B
七、阅读短文,选择正确的选项。
At night you are sleeping in your warm bed. But in the town lots of people are working.
The baker is making bread for your breakfast. Look! He is putting the dough(生面团)into the hot oven.
In an office, a reporter is writing a report. You will see it in the morning newspaper.
A shop is on fire. Firemen(消防员)are driving quickly to the fire scene. Where is the shopkeeper? He is running away from the fire. A policeman is with him.
A boy is hurt. An ambulance is taking the boy to hospital. At the hospital, the doctors and the nurses are busy.
Some street cleaners are cleaning the street. When you walk on the street the next day, you won't find any rubbish.
Lots of people are working. And you are sleeping in your warm bed.
(
C
)1. How many jobs are mentioned in the passage?
A. Six.
B. Seven.
C. Eight.
(
B
)2. What is the baker making in the passage?
A. Cake.
B. Bread.
C. Cookies.
(
C
)3. Who is with the shopkeeper when the shop is on fire?
A. A firefighter.
B. A doctor.
C. A policeman.
(
A
)4. The underlined word "ambulance" means "______".
A.救护车
B.摩托车
C.消防车
(
C
)5. What do you think of the people who work at night? A.They are funny.B.They are not tired.C.They are hard-working.
答案: 1.C 2.B 3.C 4.A 5.C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭