2025年快捷英语时文阅读理解小学版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年快捷英语时文阅读理解小学版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年快捷英语时文阅读理解小学版》

A baby Bengal tiger named Hunter was born in a South African wildlife sanctuary. His mom was not nice to him, so he had to leave her. Poor Hunter was alone, because he had no brothers or sisters.
Then something wonderful happened! Hunter met Chelsea, a German pointer dog. They became best friends right away (立刻). Every morning, Chelsea would run to see Hunter in his cage (笼子). They played together just like brothers and sisters.

*But as they grew older, they had to stop playing together. A 6-month-old tiger is too dangerous for a 6-month-old dog. Even so, their friendship (友谊) teaches us a lesson: no matter how different we are, we can be kind and make friends.
1 Why did Hunter leave his mom?
A. Because he wanted to play with his friends.
B. Because his mom was not nice to him.
C. Because he liked living by himself (独自).
D. Because his mom was ill and couldn’t look after him.
2 What does the underlined word “alone” in Paragraph 1 mean?
A. 独自的
B. 开心的
C. 害怕的
D. 健康的
3 Chelsea would ____ every morning.
A. sing and dance with Hunter
B. play with her family
C. run to see Hunter
D. bring some food to Hunter
4 Why did Hunter and Chelsea have to stop playing together when they grew older?
A. Because they always fought with each other.
B. Because Hunter had to learn to find food in the wild.
C. Because a kind family wanted to take Chelsea home.
D. Because a 6-month-old tiger is too dangerous for a 6-month-old dog.
答案: 1. B 细节理解题。由第一段第一、二句 A baby Bengal tiger named Hunter was born in a South African wildlife sanctuary. His mom was not nice to him, so he had to leave her. 可知,虎崽亨特刚出生,但妈妈对它不好,所以它不得不离开妈妈。
2. A 词义猜测题。由第一段第二句 His mom was not nice to him, so he had to leave her. 和该段最后一句中的 because he had no brothers or sisters 可知,虎崽亨特刚出生时妈妈对它不好,所以它不得不离开妈妈,而且它没有兄弟姐妹。故可推知,alone 的意思是“独自的”。
3. C 细节理解题。由第二段第四句 Every morning, Chelsea would run to see Hunter in his cage. 可知,每天早上,切尔西都会跑到亨特的笼子前去看它。
4. D 细节理解题。由第三段第一、二句 But as they grew older, they had to stop playing together. A 6-month-old tiger is too dangerous for a 6-month-old dog. 可知,但是随着它们渐渐长大,它们不得不停止一起玩耍。一只六个月大的虎对于一只六个月大的狗来说太危险了。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭