2025年快捷英语时文阅读理解小学版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年快捷英语时文阅读理解小学版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
1 Pets can travel on the ____ High-Speed Railway.
A. Harbin—Beijing
B. Beijing—Shanghai
C. Hangzhou—Sanya
D. Shanghai—Guangzhou
2 The underlined word "passengers" means "____" in Chinese.
A. 员工
B. 船员
C. 乘客
D. 行人
3 The ____ pets can take the high-speed train.
①healthy ②quiet ③clever ④small
A. ①②
B. ①③
C. ②③
D. ①④
4 Railway workers watch the pets every ____ hours or less.
A. two
B. three
C. four
D. five
5 Which of the following is right?
① The pets are put in nice and special boxes.
② The pets are far away from where people sit.
③ Most pet owners are worried about this new service.
④ You can book the service at www.12306.cn at least two days before your travel.
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
A. Harbin—Beijing
B. Beijing—Shanghai
C. Hangzhou—Sanya
D. Shanghai—Guangzhou
B
2 The underlined word "passengers" means "____" in Chinese.
A. 员工
B. 船员
C. 乘客
D. 行人
C
3 The ____ pets can take the high-speed train.
①healthy ②quiet ③clever ④small
A. ①②
B. ①③
C. ②③
D. ①④
D
4 Railway workers watch the pets every ____ hours or less.
A. two
B. three
C. four
D. five
A
5 Which of the following is right?
① The pets are put in nice and special boxes.
② The pets are far away from where people sit.
③ Most pet owners are worried about this new service.
④ You can book the service at www.12306.cn at least two days before your travel.
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
B
答案:
1.B 细节理解题。由第一段第二句 This new service started on the Beijing—Shanghai High-Speed Railway.可知,宠物可以乘坐京沪高铁。
2.C 词义猜测题。由该句 ...can bring their cat or dog on the train.和前文提到的高铁新服务可推测,能带着猫或狗上高铁的是“乘客”。passenger 意为“乘客”。
3.D 细节理解题。由第二段第二句 Each pet must be healthy, and it's not too big.可知,能乘坐高铁的宠物必须是健康的,而且不能太大,也就是要小一点,所以① healthy(健康的)和④ small(小的)符合要求。
4.A 细节理解题。由第二段最后一句 Railway workers watch them every two hours or less.可知,铁路工作人员每两小时或更短时间照看一次宠物。
5.B 细节理解题。由第二段第三句 Pets are put in nice and special boxes.可知①正确;由第二段倒数第二句 They are far away from where people sit.可知②正确;由第三段第一、二句 Pet owners are happy about this new service. But some people worry about their pets' safety.可知,宠物的主人对这项新服务是满意的,但有一些人担心他们的宠物的安全,因此③错误;由第二段第一句 You can book this service at www.12306.cn at least two days before your travel.可知④正确。
2.C 词义猜测题。由该句 ...can bring their cat or dog on the train.和前文提到的高铁新服务可推测,能带着猫或狗上高铁的是“乘客”。passenger 意为“乘客”。
3.D 细节理解题。由第二段第二句 Each pet must be healthy, and it's not too big.可知,能乘坐高铁的宠物必须是健康的,而且不能太大,也就是要小一点,所以① healthy(健康的)和④ small(小的)符合要求。
4.A 细节理解题。由第二段最后一句 Railway workers watch them every two hours or less.可知,铁路工作人员每两小时或更短时间照看一次宠物。
5.B 细节理解题。由第二段第三句 Pets are put in nice and special boxes.可知①正确;由第二段倒数第二句 They are far away from where people sit.可知②正确;由第三段第一、二句 Pet owners are happy about this new service. But some people worry about their pets' safety.可知,宠物的主人对这项新服务是满意的,但有一些人担心他们的宠物的安全,因此③错误;由第二段第一句 You can book this service at www.12306.cn at least two days before your travel.可知④正确。
查看更多完整答案,请扫码查看