2025年快捷英语时文阅读理解小学版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年快捷英语时文阅读理解小学版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第27页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
1 The underlined word "close" in Paragraph 1 means "
A. 关闭的
B. 细致的
C. 密集的
D. 靠近的
2 Which of the following may (可能) be the baby gorilla's name?
A. Kiki
B. Heidi
C. Pippy
D. Mia
3 The new baby gorilla is
A. two
B. three
C. four
D. five
4 Which can be put in "▲" in Paragraph 3?
A. Kipensi liked it very much.
B. That birth was difficult.
C. The baby is a boy.
D. It was very cute.
5 Which of the following is right?
①Kipensi has many babies.
②Kipensi doesn't like her new baby.
③The zoo workers will give the baby gorilla a name by its character.
④Visitors can see Kipensi and its new baby now.
A. ①②
B. ②③
C. ①④
D. ③④
D
" in Chinese.A. 关闭的
B. 细致的
C. 密集的
D. 靠近的
2 Which of the following may (可能) be the baby gorilla's name?
A
A. Kiki
B. Heidi
C. Pippy
D. Mia
3 The new baby gorilla is
A
years younger (更年轻的) than Kaius.A. two
B. three
C. four
D. five
4 Which can be put in "▲" in Paragraph 3?
B
A. Kipensi liked it very much.
B. That birth was difficult.
C. The baby is a boy.
D. It was very cute.
5 Which of the following is right?
D
①Kipensi has many babies.
②Kipensi doesn't like her new baby.
③The zoo workers will give the baby gorilla a name by its character.
④Visitors can see Kipensi and its new baby now.
A. ①②
B. ②③
C. ①④
D. ③④
答案:
1. D 词义猜测题。由第一段最后两句 Kipensi keeps her new baby close. People can't get near it.可知,基彭西让幼崽处于某种状态,导致人们不能靠近它。由此推测,close在这里是“靠近的”的意思。
2. A 细节理解题。由第二段第二句 At this zoo, all gorillas' names start with "K".可知,在这个动物园里所有大猩猩的名字都以“K”开头。
3. A 细节理解题。由第三段第一句 Two years ago, Kipensi had a baby named Kaius.可知,这只新出生的大猩猩幼崽比凯厄斯小两岁。
4. B 推理判断题。由第三段最后一句 But this time, the birth went really well.可知,这次生产很顺利。But表示转折,说明之前的生产情况不顺利。
5. D 细节理解题。文中没有说基彭西有很多宝宝,可知①错误;由第一段第四句 Kipensi keeps her new baby close.可知,基彭西很在意宝宝,并不是不喜欢,所以②错误;由第二段第三、四句 But they need to know the baby gorilla's character first. Then they can talk about the name.可知,动物园的工作人员会根据大猩猩幼崽的性格特征来给它起名字,所以③正确;由文章最后一句 Now, visitors can see the new baby gorilla and her mom at the park.可知,现在游客可以在园内看到基彭西和它的新生宝宝,所以④正确。
2. A 细节理解题。由第二段第二句 At this zoo, all gorillas' names start with "K".可知,在这个动物园里所有大猩猩的名字都以“K”开头。
3. A 细节理解题。由第三段第一句 Two years ago, Kipensi had a baby named Kaius.可知,这只新出生的大猩猩幼崽比凯厄斯小两岁。
4. B 推理判断题。由第三段最后一句 But this time, the birth went really well.可知,这次生产很顺利。But表示转折,说明之前的生产情况不顺利。
5. D 细节理解题。文中没有说基彭西有很多宝宝,可知①错误;由第一段第四句 Kipensi keeps her new baby close.可知,基彭西很在意宝宝,并不是不喜欢,所以②错误;由第二段第三、四句 But they need to know the baby gorilla's character first. Then they can talk about the name.可知,动物园的工作人员会根据大猩猩幼崽的性格特征来给它起名字,所以③正确;由文章最后一句 Now, visitors can see the new baby gorilla and her mom at the park.可知,现在游客可以在园内看到基彭西和它的新生宝宝,所以④正确。
查看更多完整答案,请扫码查看