第50页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
一、新语篇 图书目录 阅读图书目录,选择正确的答案。
Catalogue(目录)
Chapter(章节) Page
1. Goldilocks and the Three Bears 1
2. Cinderella 7
3. The King's New Clothes 12
4. The Lion and the Mouse 17
5. Little Red Riding Hood 24
6. The Clever Crow 27
()1. This is a book about ____.
A. fairy tales B. rhymes C. science
()2. There are ____ chapters in this book.
A. one B. six C. twenty-seven
()3. Helen wants to read a story about the foolish king. She can read Chapter ____.
A. Three B. Five C. Ten
Catalogue(目录)
Chapter(章节) Page
1. Goldilocks and the Three Bears 1
2. Cinderella 7
3. The King's New Clothes 12
4. The Lion and the Mouse 17
5. Little Red Riding Hood 24
6. The Clever Crow 27
()1. This is a book about ____.
A. fairy tales B. rhymes C. science
()2. There are ____ chapters in this book.
A. one B. six C. twenty-seven
()3. Helen wants to read a story about the foolish king. She can read Chapter ____.
A. Three B. Five C. Ten
答案:
1~3 ABA
1. 解析 根据列出来的目录
可知,这本书应该是一本童话故事书。故选 A。
2. 解析 这本书一共有六个章节。故选 B。
3. 解析 the foolish king 应该是出自故事《皇帝的新装》的人物,在第三章节。故选 A。
1. 解析 根据列出来的目录
可知,这本书应该是一本童话故事书。故选 A。
2. 解析 这本书一共有六个章节。故选 B。
3. 解析 the foolish king 应该是出自故事《皇帝的新装》的人物,在第三章节。故选 A。
二、新语篇 伊索寓言 阅读“朋友与熊”的寓言故事,完成下列各题。
There are two friends. One is fat, and the other is thin. One day, they are walking in a big forest. “We are good friends. We must help each other. If we meet some beasts(野兽), I'll help you,” the thin man says. “Me too,” the fat one says.
They walk on. Suddenly they hear a great noise(噪声). A big bear is coming. The two men run away quickly. The thin man climbs up a tree and hides behind leaves. The fat man tries but he is too fat. No one helps him. He can't climb up the tree. At last, he lies on the ground, closes his eyes and pretends(假装) to be dead(死的). Soon the bear comes. It puts its nose on the fat man's mouth and ears. The fat man holds his breath. The bear thinks the fat man is dead. It goes away. The thin man comes down. He laughs(笑) and asks, “What does the bear say to you?” The fat man says, “It tells me ‘A friend in need is a friend indeed(真正的).’”
(一)根据短文内容,给下列图片排序。
(二)根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
()1. The two men are both thin.
()2. When they are in the forest, they meet a bear.
()3. The thin man fights with the bear.
()4. The phrase “holds his breath” means “屏住呼吸”.
There are two friends. One is fat, and the other is thin. One day, they are walking in a big forest. “We are good friends. We must help each other. If we meet some beasts(野兽), I'll help you,” the thin man says. “Me too,” the fat one says.
They walk on. Suddenly they hear a great noise(噪声). A big bear is coming. The two men run away quickly. The thin man climbs up a tree and hides behind leaves. The fat man tries but he is too fat. No one helps him. He can't climb up the tree. At last, he lies on the ground, closes his eyes and pretends(假装) to be dead(死的). Soon the bear comes. It puts its nose on the fat man's mouth and ears. The fat man holds his breath. The bear thinks the fat man is dead. It goes away. The thin man comes down. He laughs(笑) and asks, “What does the bear say to you?” The fat man says, “It tells me ‘A friend in need is a friend indeed(真正的).’”
(一)根据短文内容,给下列图片排序。
(二)根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
()1. The two men are both thin.
()2. When they are in the forest, they meet a bear.
()3. The thin man fights with the bear.
()4. The phrase “holds his breath” means “屏住呼吸”.
答案:
(一)2 4 3 1
(二)1~4 F T F T
1. 解析 根据文中“One is fat, and the other is thin.”可知,两个男人一个胖,一个瘦,故填 F。
2. 解析 根据文中“One day, they are walking in a big forest.”和“A big bear is coming.”可知,他们在森林里遇到一只熊,故填 T。
3. 解析 根据文中“The thin man climbs up a tree and hides behind leaves.”可知,瘦的男人爬上了树,并没有和熊战斗,故填 F。
4. 解析 根据文中“The bear thinks the fat man is dead.”可知,熊觉得胖男人死了,因此 holds his breath 意为“屏住呼吸”,故填 T。
(二)1~4 F T F T
1. 解析 根据文中“One is fat, and the other is thin.”可知,两个男人一个胖,一个瘦,故填 F。
2. 解析 根据文中“One day, they are walking in a big forest.”和“A big bear is coming.”可知,他们在森林里遇到一只熊,故填 T。
3. 解析 根据文中“The thin man climbs up a tree and hides behind leaves.”可知,瘦的男人爬上了树,并没有和熊战斗,故填 F。
4. 解析 根据文中“The bear thinks the fat man is dead.”可知,熊觉得胖男人死了,因此 holds his breath 意为“屏住呼吸”,故填 T。
查看更多完整答案,请扫码查看