第29页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
(A)The shadow
I go to school at seven thirty every morning. I have a good friend on sunny days. It is my shadow. When I run, the shadow runs too. When I stop, the shadow stops too. At noon, I go home for lunch. The shadow is short and small. In the afternoon, the shadow is long and big again.
①______ Sometimes the shadow is behind me.
②______ Sometimes the shadow walks in front of me.
③______ Sometimes the shadow grows short and small.
④______ Sometimes the shadow grows big and long.
I talk and play with my shadow. It's fun. I like my shadow.
生词积累
shadow /'ʃædəʊ/ n. 影子,阴影 sunny /'sʌni/ adj. 晴朗的
stop /stɒp/ v. 停下 sometimes /'sʌmtaɪmz/ adv. 有时
grow /grəʊ/ v. 变成;开始
一、给文中①~④的句子选择相符的图片,将字母标号填在横线上。

二、根据短文内容,选择正确的答案。
()1. I talk about ______.
A. my day
B. my school
C. my shadow
()2. The shadow is short and small ______.
A. in the evening
B. at noon
C. in the afternoon
()3. My shadow is ______.
A. short and small
B. long and big
C. A&B
I go to school at seven thirty every morning. I have a good friend on sunny days. It is my shadow. When I run, the shadow runs too. When I stop, the shadow stops too. At noon, I go home for lunch. The shadow is short and small. In the afternoon, the shadow is long and big again.
①______ Sometimes the shadow is behind me.
②______ Sometimes the shadow walks in front of me.
③______ Sometimes the shadow grows short and small.
④______ Sometimes the shadow grows big and long.
I talk and play with my shadow. It's fun. I like my shadow.
生词积累
shadow /'ʃædəʊ/ n. 影子,阴影 sunny /'sʌni/ adj. 晴朗的
stop /stɒp/ v. 停下 sometimes /'sʌmtaɪmz/ adv. 有时
grow /grəʊ/ v. 变成;开始
一、给文中①~④的句子选择相符的图片,将字母标号填在横线上。
二、根据短文内容,选择正确的答案。
()1. I talk about ______.
A. my day
B. my school
C. my shadow
()2. The shadow is short and small ______.
A. in the evening
B. at noon
C. in the afternoon
()3. My shadow is ______.
A. short and small
B. long and big
C. A&B
答案:
一、①~④ B A D C
二、1~3 C B C
1. 解析 通读全文可知,本文描述的是作者的影子,故选 C。
2. 解析 根据文中“At noon, I go home for lunch. The shadow is short and small.”可知,中午的时候“我”的影子又短又小,故选 B。
3. 解析 根据文中“At noon, I go home for lunch. The shadow is short and small. In the afternoon, the shadow is long and big again.”可知,“我”的影子时而又短又小,时而又长又大,故选 C。
二、1~3 C B C
1. 解析 通读全文可知,本文描述的是作者的影子,故选 C。
2. 解析 根据文中“At noon, I go home for lunch. The shadow is short and small.”可知,中午的时候“我”的影子又短又小,故选 B。
3. 解析 根据文中“At noon, I go home for lunch. The shadow is short and small. In the afternoon, the shadow is long and big again.”可知,“我”的影子时而又短又小,时而又长又大,故选 C。
(B)River
There is a river near my grandparents' house. My grandfather takes me to the river on weekends. There are a lot of little fish in the river. Every weekend, we wake up early in the morning. We have breakfast together. My grandfather takes two fishing rods and a small bucket. We put on boots to protect our feet. There are many flowers along the river. I see a little crab in the river too. My grandfather often catches some big fish, and then we go back home.
生词积累
weekend /wi:k'end/ n. 周末 rod /rɒd/ n. 钓鱼竿
bucket /'bʌkɪt/ n. 水桶 boot /bu:t/ n. 靴子
protect /prə'tekt/ v. 保护 along /ə'lɒŋ/ prep. 顺着,沿着
crab /kræb/ n. 螃蟹 catch /kætʃ/ v. 抓住
一、根据短文内容,将下列短语排序。
1. put on boots
2. take fishing rods
3. have breakfast with my grandfather
4. get some big fish
5. take a small bucket
6. see a little crab
7. go back home
8. wake up in the morning
□□□□□□□□
二、根据短文内容,选择正确的答案。
()1. Where is the river?
A. Near the boy's grandparents' house.
B. Near the boy's house.
C. In the park.
()2. When does the writer's grandfather take him to the river?
A. Every day.
B. On Friday and Saturday.
C. On Saturday and Sunday.
()3. What do the boy and his grandfather need for fishing?
A. A fishing rod and a small bucket.
B. Two fishing rods and a small bucket.
C. Two fishing rods and two small buckets.
()4. There is ______ in the river.
A. a frog
B. a crab
C. a duck
There is a river near my grandparents' house. My grandfather takes me to the river on weekends. There are a lot of little fish in the river. Every weekend, we wake up early in the morning. We have breakfast together. My grandfather takes two fishing rods and a small bucket. We put on boots to protect our feet. There are many flowers along the river. I see a little crab in the river too. My grandfather often catches some big fish, and then we go back home.
生词积累
weekend /wi:k'end/ n. 周末 rod /rɒd/ n. 钓鱼竿
bucket /'bʌkɪt/ n. 水桶 boot /bu:t/ n. 靴子
protect /prə'tekt/ v. 保护 along /ə'lɒŋ/ prep. 顺着,沿着
crab /kræb/ n. 螃蟹 catch /kætʃ/ v. 抓住
一、根据短文内容,将下列短语排序。
1. put on boots
2. take fishing rods
3. have breakfast with my grandfather
4. get some big fish
5. take a small bucket
6. see a little crab
7. go back home
8. wake up in the morning
□□□□□□□□
二、根据短文内容,选择正确的答案。
()1. Where is the river?
A. Near the boy's grandparents' house.
B. Near the boy's house.
C. In the park.
()2. When does the writer's grandfather take him to the river?
A. Every day.
B. On Friday and Saturday.
C. On Saturday and Sunday.
()3. What do the boy and his grandfather need for fishing?
A. A fishing rod and a small bucket.
B. Two fishing rods and a small bucket.
C. Two fishing rods and two small buckets.
()4. There is ______ in the river.
A. a frog
B. a crab
C. a duck
答案:
一、8 3 2 5 1 6 4 7
二、1~4 A C B B
1. 解析 根据文中“There is a river near my grandparents' house.”可知,小河在男孩祖父母家附近,故选 A。
2. 解析 根据文中“My grandfather takes me to the river on weekends.”可知,男孩的爷爷周末带他去河边,故选 C。
3. 解析 根据文中“My grandfather takes two fishing rods and a small bucket.”可知,男孩和爷爷需要两根钓鱼竿和一个小水桶,故选 B。
4. 解析 根据文中“I see a little crab in the river too.”可知,河里有一只小螃蟹,故选 B。
二、1~4 A C B B
1. 解析 根据文中“There is a river near my grandparents' house.”可知,小河在男孩祖父母家附近,故选 A。
2. 解析 根据文中“My grandfather takes me to the river on weekends.”可知,男孩的爷爷周末带他去河边,故选 C。
3. 解析 根据文中“My grandfather takes two fishing rods and a small bucket.”可知,男孩和爷爷需要两根钓鱼竿和一个小水桶,故选 B。
4. 解析 根据文中“I see a little crab in the river too.”可知,河里有一只小螃蟹,故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看