2025年同步练习延边教育出版社七年级英语下册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习延边教育出版社七年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习延边教育出版社七年级英语下册外研版》

二、阅读理解。
A
诗歌是古今中外文化中的瑰宝。请阅读下面两首诗歌并品味语言的魅力,然后根据材料内容选择最佳答案。
Poems(诗歌) are beautiful and full of wisdom(智慧). Let's enjoy two poems.
No. 1 Saturday is my day
Staying up late on Friday;
Waking up late the next day;
Spending time in my own way;
Saturday is my day!
Listening to my CDs;
Watching some old DVDs;
Finding good shows on TV;
Saturday is just for me!
Going out or staying indoors;
Shopping at my favourite store;
Seeing friends a little more;
Saturday is great, for sure!
No. 2 Sometimes
Sometimes I feel lonely,
Like I'm by myself with no one there.
When I'm that way, I call a friend;
My lonely mood(情绪) soon disappears(消失).
Sometimes I feel excited,
Like I have some news I have to share!
My friends open their ears to me;
They always listen, talk and care.
Sometimes I feel so sad,
Like my world is cold and darkest blue.
At those times my friends let me know,
They're with me, standing strong and true.
Sometimes I feel confused,
Like I just don't know how I should feel.
My friends then help me figure out,
What's right and wrong, what's false and real!
1. The first poem has three parts. Which part is about music and movies?
A. The first part. B. The second part.
C. The third part. D. None of the parts.
2. How does the writer feel about the Saturday in the first poem?
A. Bored. B. Tired. C. Excited. D. Lonely.
3. What happens when the writer has something to talk about in the second poem?
A. His friends feel confused.
B. His friends listen to what he says.
C. His friends don't want to hear about it.
D. His friends are in bad mood.
4. In the second poem, the colour blue is ________.
A. a beautiful colour
B. a colour of sadness
C. the colour of someone's eyes
D. a colour that makes the writer happy again
5. What does the underlined phrase “figure out” mean in the second poem?
A. Find. B. Feel better.
C. Say something true. D. Understand.
答案: A篇:
1. B 2. C 3. B 4. B 5. D
B
娱乐能让生活更有趣。常见的娱乐方式有哪些呢?读一读并根据材料内容回答问题。
Leisure Activities
Everyone enjoys leisure time. It is the time for us to relax and have fun. Here are some popular leisure activities for people of all ages.
Reading Books
Reading is a great way to relax and learn. Whether it's a magic story, a sweet romance or a funny comic book, books can lead us to different worlds. Reading also helps us understand and imagine.
Playing Sports
Playing sports is one of most people's favourite activities. It keeps us healthy. There are many sports to choose from, such as basketball, table tennis, swimming and so on. These activities also help us develop teamwork skills and learn to work together with others.
Watching Movies
Watching movies is a popular pastime(休闲活动) for many people. It's a great way to relax after a long day or week. Movies can be comedies to make us laugh, dramas to touch our hearts, or action ones to keep us on the edge of our seats.
Playing Video Games
For many young people, playing video games is a favourite leisure activity to have fun. However, it's important to make a balance between playing games and other important activities like studying and spending time with family.
Going to the Park
Going to the park is a simple yet enjoyable leisure activity. We can take a walk, ride a bike, or just sit and enjoy the fresh air and nature. Parks often have playgrounds for children, sports facilities, and gardens to explore.
1. What leisure activities are there in the passage?
______________________________
2. Why are books good for us?
______________________________
3. What kind of leisure activities can help us develop teamwork skills?
______________________________
4. What kinds of movies are mentioned in the passage?
______________________________
5. What kind of leisure activities do you like best? And why?
______________________________
答案: B篇:
1. There are reading books, playing sports, watching movies, playing video games and going to the park in the passage.
2. Because books can lead us to different worlds.
3. Playing sports. / Playing sports can help us develop teamwork skills.
4. There are comedies, dramas and action ones in the passage.
5. I like reading books best. Because reading books can lead me to different worlds.(答案不唯一)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭