2025年同步练习延边教育出版社七年级英语下册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习延边教育出版社七年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习延边教育出版社七年级英语下册外研版》

四、语篇填空。
阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。
   
        Once, there was a 1. _______ boy named Alex. He was good at sports but never worked hard in schoolwork. 2. _______ one day before the science fair(展览), Alex's project was still 3. _______. His parents had a long talk with Alex. 4. _______, he 5. _______ to work hard. He fell into his studies, researching(研究) and building his model.
Alex 6. _______ his project just in time. His classmates and teachers were 7. _______. Alex walked into the 8. _______ with a positive attitude, carrying his project. The teacher 9. _______ and praised Alex. He felt proud of 10. _______.
答案: 1. smart 2. Just 3. empty 4. Finally 5. decided
6. completed 7. surprised 8. office 9. smiled 10. himself
一、阅读理解。
阅读下面两篇语言材料,然后按文后要求做题。
A
Knowing what the weather is like for the next days is important. But how can we know it? We can listen to the weather forecast(天气预报) on TV. But what if we are not at home? Then we need use other ways to do the weather forecasting. This way of telling what the weather will be like on the next day or two is called weather forecasting. Here are some ways for you to tell the coming weather.
As we all know, Chinese people started to study the weather and make weather forecasting long time ago. If you see rings around the sun, it can be rainy tomorrow. Some birds fly high if the fine weather is coming, but they fly quite low if the rain is on the way. If you see a rainbow(彩虹) during rainy weather, this is to say that the weather is becoming fine. These rainbows come in the evening. And if there is a rainbow in the morning, we will have the rainy weather. If you can see lots of stars at night, then we will have fine weather. When the sunset(日落) is red in color, a fine day is coming.
There are many other ways to forecast the weather. You can use your eyes to find the differences around you. Can you find more?
根据材料内容选择最佳答案。
1. According to the text, what will happen if there is a rainbow in the evening?
A. It will rain heavily the next day.
B. The sunset will be red in color.
C. There will be lots of stars at night.
D. The weather will be fine the next day.
2. How many things are mentioned(提到) to help you know the coming weather?
A. 5.
B. 6.
C. 7.
D. 8.
3. What does the word “it” in the text refer to(指的是)?
A. The ring.
B. The weather.
C. The sky.
D. The rainbow.
4. What can we know from the text about Chinese people?
A. They only watch TV for weather information.
B. They have been studying weather for a long time.
C. They don't care about the weather when they are not at home.
D. They don't believe in weather forecasts.
5. Why does the writer write this text?
A. To tell us how to make weather forecasting.
B. To show us some reasons for having rainbows.
C. To tell us why the weather forecasting is important.
D. To show us some places where we can make weather forecasting.
答案: A篇:
1. D 2. B 3. B 4. B 5. A
B
There are many different kinds of jobs for people to do in the world. But now, there is a special job. 1. _______ These dogs are like the eyes of the special people. Who are the special people? They can't see with their eyes. So we call these dogs “Seeing Eye dogs”.
2. _______ And then they live with the special people. Their job is to help them to walk everywhere. These dogs know how to help the special people walk at the crossing of the street. 3. _______ But these dogs can help the special people a lot.
Sometimes you can see these dogs playing with the special people. 4. _______ Are they dangerous? Oh, no, they are kind and friendly.
They work hard. 5. _______ Just like other dogs, these dogs are lovely and clever. With the help of the special dogs, the special people's life becomes more convenient(方便的).
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A. These dogs usually need to learn for two or three years.
B. But the workers are not men but dogs.
C. They can do a lot of things.
D. Cars and bikes in the streets are dangerous.
E. They are the special people's good friends and helpers.
1. _______ 2. _______ 3. _______ 4. _______ 5. _______
答案: B篇:
1. B 2. A 3. D 4. E 5. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭