2025年5年中考3年模拟英语河南专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟英语河南专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟英语河南专版》

例 [2022河南C篇节选]
There’s nothing quite like falling sound asleep after a full day of work. Like people, animals need to rest after working hard. Some animals sleep in water. Others dig holes under the ground. ...
Some animals in the sea sleep in strange ways. Fish sleep with their eyes open. They seem to look ahead far into the sea while they rest. Sea otters sometimes sleep in beds of the plants that grow in the sea. ...
Some animals sleep under the ground. Chipmunks (花栗鼠) sleep curled up(蜷缩) in a ball. Their beds are made of leaves and grass. ...
High above the ground, monkeys find leafy places in trees each evening before they sleep. The tall trees help to keep monkeys safe during the night. Some insects even sleep under the leaf that will be their next meal. ...
What is the structure of the passage? (P=Paragraph)

Step 1 快速浏览全文,了解文章大致内容:本文是一篇说明文,介绍了动物的不同睡眠方式。
Step 2 识别每段的主题句。
Step 3 根据每段的主题句,分析文章结构。第一段引出话题,总领全文,是文章的引言段;第二至第四段分别介绍了动物的不同睡眠方式,是并列关系,所以选择A。
答案:

$Why$ $Do$ $We$ $Yawn?$
$Do$ $you$ $yawn?$ $There$ $are$ $about$ 20 $reasons$ $that$ $scientists$ $think$ $are$ $possible$ $for$ $yawning$ $after$ $research.$ $They$ $do$ $not$ $know$ $exactly$ $why$ $yawning$ $happens,$ $but$ $they$ $do$ $know$ $many$ $facts$ $about$ $yawning.$

$We$ $know$ $that$ $everyone$ $yawns$ $in$ $the$ $same$ $way.$ $First$ $you$ $open$ $your$ $mouth$ $slowly.$ $Your$ $mouth$ $stays$ $open$ $for$ $about$ $five$ $seconds.$ $You$ $take$ $in$ $a$ $lot$ $of$ $air$ $and$ $then$ $push$ $it$ $out.$ $Then$ $you$ $quickly$ $close$ $your$ $mouth.$ $We$ $also$ $know$ $that$ $yawning$ $is$ $contagious.$ $When$ $you$ $see$ $someone$ $yawn,$ $you$ $yawn,$ $too.$
$Many$ $people$ $say$ $they$ $yawn$ $because$ $they$ $are$ $bored$ $or$ $tired.$ $That$ $might$ $be$ $true.$ $People$ $do$ $often$ $yawn$ $before$ $they$ $sleep$ $and$ $after$ $they$ $wake$ $up.$ $However,$ $we$ $know$ $that$ $people$ $also$ $yawn$ $when$ $they$ $are$ $excited$ $or$ $nervous.$ $Olympic$ $runners,$ $for$ $example,$ $often$ $yawn$ $before$ $a$ $race.$ $Why$ $is$ $that?$ $In$ 2007, $scientists$ $found$ $that$ $a$ $yawn$ $can$ $help$ $brain$ $cool$ $down.$
$Some$ $scientists$ $believe$ $that$ $yawning$ $makes$ $you$ $notice$ $things$ $more$ $quickly.$ $When$ $you$ $yawn,$ $you$ $breathe$ $deeply.$ $You$ $also$ $stretch($伸展) $the$ $muscles($肌肉) $in$ $your$ $face,$ $mouth$ $and$ $neck.$ $Your$ $eardrums$ $stretch,$ $too.$ $Maybe$ $this$ $helps$ $you$ $to$ $be$ $quicker$ $to$ $notice$ $things.$
$In$ $some$ $countries,$ $people$ $think$ $yawning$ $is$ $not$ $nice.$ $People$ $put$ $their$ $hands$ $over$ $their$ $mouths$ $to$ $cover$ $a$ $yawn.$ $In$ $other$ $countries,$ $people$ $think$ $yawning$ $is$ $healthy.$ $They$ $think$ $that$ $opening$ $the$ $mouth$ $very$ $big$ $can$ $let$ $good$ $things$ $in.$ $When$ $they$ $breathe$ $out,$ $they$ $think$ $that$ $bad$ $things$ $go$ $out$ $of$ $the$ $body$ $with$ $the$ $air.$
$Scientists$ $do$ $not$ $spend$ $much$ $time$ $studying$ $yawning.$ $That$ $is$ $probably$ $because$ $yawning$ $does$ $not$ $hurt.$ $It$ $is$ $just$ $something$ $we$ $do.$
( ) $What$ $would$ $be$ $the$ $best$ $structure$ $of$ $the$ $passage?$

答案: B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭