2025年教材全练四年级英语下册北京课改版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年教材全练四年级英语下册北京课改版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
一、给下列词语归类。
A. jazz B. hospital C. cough
D. a runny nose E. classical music
F. drugstore G. restaurant
H. sore throat I. folk music
1. museum:________
2. pop:________
3. fever:________
A. jazz B. hospital C. cough
D. a runny nose E. classical music
F. drugstore G. restaurant
H. sore throat I. folk music
1. museum:________
2. pop:________
3. fever:________
答案:
1. B F G 【解析】museum(博物馆)、hospital(医院)、drugstore(药房)和 restaurant(餐馆)都表示地点。
2. A E I 【解析】pop(流行音乐)、jazz(爵士乐)、classical music(古典音乐)和 folk music(民间音乐)都表示音乐种类。
3. C D H 【解析】fever(发烧)、cough(咳嗽)、a runny nose(流鼻涕)和 sore throat(嗓子痛)都表示生病的症状。
2. A E I 【解析】pop(流行音乐)、jazz(爵士乐)、classical music(古典音乐)和 folk music(民间音乐)都表示音乐种类。
3. C D H 【解析】fever(发烧)、cough(咳嗽)、a runny nose(流鼻涕)和 sore throat(嗓子痛)都表示生病的症状。
二、看图,选一选。

A. gas station
B. keep a turtle
C. drive on the street
D. take an X - ray
A. gas station
B. keep a turtle
C. drive on the street
D. take an X - ray
答案:
1. D 2. A 3. C 4. B
三、给图片选择正确的选项。
( )1.
A. Excuse me. Where can I find the new hospital?
B. Can you tell me the way to the supermarket?
( )2.
A. A woman is looking for a gas station.
B. The boy is in the library.
( )1.
A. Excuse me. Where can I find the new hospital?
B. Can you tell me the way to the supermarket?
( )2.
A. A woman is looking for a gas station.
B. The boy is in the library.
答案:
1. A 2. B
四、阅读短文,完成下列任务。
My favourite animal is the kangaroo. Kangaroos are very cute. There are many kangaroos in Australia. You can see them everywhere outside the cities and towns. Kangaroos are very good at looking after their babies. Mother kangaroos keep their babies safe in their pouches(育儿袋).
任务(一)根据短文内容补全句子。
1. You can see many kangaroos in ________.
2. Mother kangaroos keep their babies ________ in their pouches.
任务(二)根据短文内容判断正(T)误(F)。
( )1. My favourite animal is the cat.
( )2. Squirrels are very cute.
( )3. Kangaroos are very good at looking after their babies.
My favourite animal is the kangaroo. Kangaroos are very cute. There are many kangaroos in Australia. You can see them everywhere outside the cities and towns. Kangaroos are very good at looking after their babies. Mother kangaroos keep their babies safe in their pouches(育儿袋).
任务(一)根据短文内容补全句子。
1. You can see many kangaroos in ________.
2. Mother kangaroos keep their babies ________ in their pouches.
任务(二)根据短文内容判断正(T)误(F)。
( )1. My favourite animal is the cat.
( )2. Squirrels are very cute.
( )3. Kangaroos are very good at looking after their babies.
答案:
任务(一)
1. Australia 【解析】由“There are many kangaroos in Australia. You can see them everywhere outside the cities and towns.”可知。
2. safe 【解析】由“Mother kangaroos keep their babies safe in their pouches.”可知。
任务(二)
1. F 【解析】由“My favourite animal is the kangaroo.”可知。
2. F 【解析】由“Kangaroos are very cute.”可知。
3. T 【解析】由“Kangaroos are very good at looking after their babies.”可知。
1. Australia 【解析】由“There are many kangaroos in Australia. You can see them everywhere outside the cities and towns.”可知。
2. safe 【解析】由“Mother kangaroos keep their babies safe in their pouches.”可知。
任务(二)
1. F 【解析】由“My favourite animal is the kangaroo.”可知。
2. F 【解析】由“Kangaroos are very cute.”可知。
3. T 【解析】由“Kangaroos are very good at looking after their babies.”可知。
查看更多完整答案,请扫码查看