2025年百校联盟金考卷八年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年百校联盟金考卷八年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年百校联盟金考卷八年级英语下册人教版》

                     E
  The world is full of amazing nature,buildings,technology and discoveries.Some are man−made and others happen naturally.
  Musical road
  In Japan,there are roads that play music as cars travel over them.Grooves(沟)are carefully cut into the surface of the road.The spaces between the grooves make different music as cars touch them.The closer the grooves are,the louder the music will be.  
Bicycle in the tree
  On Vashon Island,Washington,a bike is seen high up in a tree.The bike is not hanging on a branch(树枝)−it is fixed in the tree and the tree has continued growing upwards.The tree grows around the bike instead of pushing it over,making it part of its growth.
  Underground city
  In Cappadocia,Turkey,a man knocked down a wall of his home and discovered a huge underground city.It has many tunnels(隧道),rooms and wells.Thousands of shafts(通风井)bring air to even the deepest levels.The city is huge enough for about200people and their animals to live in.
(   )70.According to the passage,the musical road plays music because     .    
A.the road is huge enough B.cars are running very fast    
C.cars touch the spaces between the grooves D.there is a piano on the road
(   )71.What makes the tree so amazing?    
A.It's high up in the sky.            B.It pushes a bike over.    
C.A bike hangs on its branch.          D.It continues growing with a bike inside.
(   )72.Which of the following is NOT right according to the article?    
A.The music road can't play music itself;    
B.The big tree continues growing although the bike is fixed in it.    
C.The farther the grooves are,the louder the music will be.    
D.The underground city is big enough to hold about two hundred people.
答案: 70 - 72 CDC
阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。
                     F
  
Chogori(乔戈里峰)stands on the Chinese−Pakistan border.Chogori is from the Tajik language,it means “high,great and magnificent".Internatiionally,it is better known as K2.Chogori is about8,611meters high,and it is the second highest mountain in the world.
  
And Chogori is not Qomolangma.On the one hand,Chogori is a steeper(更陡峭的)and more dangerous peak.In fact,it is the most difficult peak to reach in the world.The first two people to reach the top of
Chogori−Lino Lacedelli and Achille Compagnoni from Italy−did it in1954.In1986,the first woman did it too.Since1954,only281people have reached the top,and49others have been killed(However,Qomolangma has been reached3,0o0times and only15climbers lost their lives).Of all the over8,000−meter−high peaks,it has the highest death rate.
On the other hand,this great peak is for professional climbers only.Dere,no commercial(商业的)
climbing organization will provide you with any services,and even top−class climbers will choose their
climbing partners with a particularly eagle(鹰)eye.The leader of a Japanese K2team said when organizing
his team in1982,“We are professional climbers,and all know that if we run into trouble at a height of8,000
meters on K2,it is impossible to get help.If you do not have the confidence and determination(决,心)to face
possible trouble,you should nott go!"
  This is Chogori!In the eyes of the top−class climbers,it is the most beautiful peak,and it is the danger
that attracts them.
  73.W______________________________hat's the height of Chogori?(不超过5个词)
  74.______________________________When did the first two people reach the top of Chogori?(不超过5个词)
  75.______________________________Which is more difficult and dangerous to reach,Qomolangma or Chogori?(不超过5个词)
答案: 73. About 8,611 meters high.
74. In 1954.
75. Chogori.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭