2025年天下中考八年级英语下册


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年天下中考八年级英语下册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年天下中考八年级英语下册》

一、英汉词组互译
1. 扔下____________________________ 2. throw away____________________________
3. 解决问题____________________________ 4. take the dog for a walk____________________________
5. 频繁,反复;一直,总是____________________________ 6. all day / night____________________________
7. 到家____________________________ 8. in surprise____________________________
9. 走回家____________________________ 10. hardly ever / occasionally____________________________
11. 闲逛____________________________ 12. lend me some money____________________________
答案: 1. throw down
2. 扔掉
3. solve the problem
4. 遛狗
5. all the time
6. 整夜/天
7. arrive / get / reach home
8. 吃惊地
9. walk home
10. 偶尔
11. hang out
12. 借一些钱给我
二、单句首字母填词
1. — P________ me the book, please?
— OK, here you are.
2. The film is terrible. N________ of my two children likes it.
3. The color of the s________ does not match that of the coat.
4. I h________ to trouble you, but could I use your phone?
5. Doing housework is just a c________.
答案: 1. Pass
2. Neither
3. shirt
4. hate
5. chore
三、用所给单词的适当形式填空
1. Don’t waste your time ________(try) to explain it to him.
2. When I ran out of money, Linda ________(lend) some to me.
3. I ________(borrow) two books from the school library last week.
4. Look at that man. There is a ring on each of his ________(finger).
5. I remember now. He arrived just at the moment it ________(happen).
答案: 1. trying
2. lent
3. borrowed
4. fingers
5. happened
四、选择填空
( ) 1. — I’m going to Wuhan for a holiday this weekend.
— ______ you’re there, could you buy me some hot dry noodles?
A. Because B. While C. After D. Though
( ) 2. — My sister likes watching cartoons.
— ______.
A. So am I B. So do I C. So I am D. So I do
( ) 3. The meeting was very well organized, so everything began and finished ______.
A. at times B. all the time C. on time D. in time
( ) 4. — How long may I ______ your dictionary?
— For one week. But you mustn’t ______ it to others.
A. keep; lend B. borrow; lend C. lend; borrow D. have; borrow
( ) 5. — My husband never helps around the house.
— ______.
A. So is my husband B. So my husband does
C. Neither does my husband D. Neither my husband does
答案: 1~5 BBCAC
五、阅读理解
The Internet has changed the world. People are able to get and share information in seconds. Nowadays, people begin to wonder: Is the Internet good or bad? “It’s impossible to answer that question because the Internet is so many things,” says psychologist (心理学家) Patricia Greenfield.
Some are truly wonderful. In many ways, it makes life easier and simpler. It helps us get things done more quickly. It opens up the world to us. And if a friend lives far away, the Internet makes it easy to stay in touch.
However, the issue (话题) isn’t black and white. Some can become real problems if we don’t take care. Spending too much time online is harmful to people’s health. It may even cause them to be less social with family and friends. Apart from (除……之外) that, some people attack the web or use the Internet to steal others’ personal information, even banking information. Most of the young students think the Internet is simply an icon on the screen. Kids won’t realize that the Internet is a network of millions of computers until about 10 years old.
The Internet can be a useful tool, but don’t let it take up all of your time. Use the Internet properly (适当地) and carefully and it can make your life more colourful.
( ) 1. By saying “the Internet is so many things”, Patricia Greenfield means that ______.
A. the Internet is hard for people to master
B. the Internet brings advantages (优点) as well as disadvantages
C. the Internet has more advantages than expected
D. the Internet has more disadvantages than expected
( ) 2. Which of the following has a similar meaning to the underlined sentence in Paragraph 3?
A. Accidents will happen. B. Actions speak louder than words.
C. Every coin has two sides. D. A good beginning makes a good ending.
( ) 3. In the mind of very young children, the Internet is ______.
A. harmful B. simple C. difficult D. everything
( ) 4. Which of the following information is NOT mentioned in the passage?
A. The Internet helps us get and share information quickly.
B. Not everything on the Internet is safe.
C. Using the Internet for a long time is not good for our health.
D. Young children should not use the Internet.
( ) 5. What might the writer talk about in the following paragraphs?
A. Advantages of using the Internet.
B. Disadvantages of using the Internet.
C. How to stop using the Internet.
D. How to use the Internet wisely.
答案: 1~5 BCBDD

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭