精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年新视界初中英语八年级上册 > 第32页解析答案
2025年新视界初中英语八年级上册

2025年新视界初中英语八年级上册

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年新视界初中英语八年级上册答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

六、完成图表。
A good parent-child relationship (关系) is important for a happy family. Here are some ways for you to make the relationship better with your parents.
First, have more conversations with your parents. Telling them about school and how you feel helps them know you better. And you can also know more about them.
Second, treat your parents with kindness. When they ask you to do something, do it. This will show them that you care about them. If you think it's truly unfair (不公平的) to you, try not to shout back. Big fights begin with small disagreements. Instead, have a talk in a friendly way.
Third, spend time together. Find what you and your parents both like. Then invite them to do these activities together. You can play a game, watch a movie, talk about a hot topic (话题), or just prepare for dinner together.
Last but not least, be understanding. Nobody is always perfect. It's normal for parents to make mistakes sometimes. Focus on what to do now instead of on mistakes.
By following these simple ways, you can make home full of love. Then you know the true meaning of "East or west, home is best!"
Ways to 1.  the Relationship with Your Parents
Details (细节)
Have more conversations with them
Sharing your 2.  and 2.  can help you know each other well.
Be 3.  to them
- Do as your parents tell you.
- Have a friendly talk when you think it's unfair.
Spend time together
Find 4. .
Be understanding
Understand them when they 5. .
Meaning: You do your part in making home full of love.
答案:
1. Improve
解析:图表标题“Ways to... the Relationship with Your Parents”,根据短文内容“Here are some ways for you to make the relationship better...”可知是“改善关系的方法”,所以填Improve。
2. school life; feelings
解析:短文提到“Telling them about school and how you feel...”,所以分享的是“school life”和“feelings”。
3. kind
解析:短文提到“Second, treat your parents with kindness.”,所以填kind。
4. what you and your parents both like
解析:短文提到“Find what you and your parents both like.”,直接填入即可。
5. make mistakes
解析:短文提到“It's normal for parents to make mistakes sometimes. Understand them when they...”,所以填make mistakes。
七、按要求回答问题。
During the last Spring Festival, my family went back to Grandpa and Grandma's village — a place I didn't visit for years. After a long train ride, we got out of the station I remembered? Colourful lights made it look magical. A robot greeted passengers with warm words. The scene took my breath away.
The car ride to the village felt like going into a different world. Instead of dirt roads, asphalt (沥青) roads with bright lights on both sides came to our eyes. "The government (政府) built it this year," Grandpa said. "We also have village libraries and parks now."
Grandparents' house welcomed their grandson with the smell of freshly-made fish, my favourite. That evening, the house was filled with happiness. Aunt was busy cutting up vegetables and meat. Grandma and Mum were cooking. Uncle talked with Dad happily, and my cousins, who used to climb trees with me, shared their funny life stories. Later, all family members joined to make dumplings. We children learned how to make perfect ones from Grandma. We enjoyed a great dinner. As midnight came, we got together in the yard to watch the fireworks, painting our faces gold.
Before bedtime, Grandpa showed us old photos. "Time changes," Grandpa said quietly, "but something always stays the same. Home isn't just a place. It's love that makes it special."
1. How did the writer feel when he saw the station?
2. What didn't the village have in the past?
3. Who taught the children to make dumplings?
4. What never changes in Grandpa's eyes?
5. What do you think was the writer's favourite part of the visit? Why?
答案:
1. He felt surprised and the scene took his breath away.
解析:根据文中“The scene took my breath away.”可知作者感到惊讶,被场景震撼到了。
2. Asphalt roads, village libraries and parks.
解析:文中提到“Instead of dirt roads, asphalt roads... We also have village libraries and parks now.”,说明过去没有沥青路、乡村图书馆和公园。
3. Grandma.
解析:文中明确提到“We children learned how to make perfect ones from Grandma.”。
4. Love.
解析:文中爷爷说“but something always stays the same. Home isn't just a place. It's love that makes it special.”,所以不变的是爱。
5. The writer's favourite part might be making dumplings with family. Because it was a time when all family members got together and he learned to make dumplings from Grandma, which was full of love and happiness.
解析:文中详细描述了全家一起包饺子的快乐场景,且提到是“my favourite”相关的鱼的香味,以及学包饺子的过程,所以推测包饺子是最喜欢的部分,原因围绕家庭团聚和爱的氛围展开。