精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年新视界初中英语八年级上册 > 第21页解析答案
2025年新视界初中英语八年级上册

2025年新视界初中英语八年级上册

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年新视界初中英语八年级上册答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

14. Some of them still enjoy eating outside and don't like to live in the tall buildings. Now Beijing has taken down quite a few hutongs. 15. A. Some feel sorry about this. B. There are lots of hutongs in Beijing. C. They can't stay anywhere but the hutong. D. But you can still find something different in Beijing. E. If you walk in and out of the narrow hutongs, you will get a feeling of old Beijing. F. To many people in Beijing today, the hutong is not just a place to live in, but a way of life.
答案:14.F 解析:前文描述过去胡同里人们的生活,此句承接说明对现在北京人而言胡同不仅是居住地,更是生活方式,引出后文一些人仍喜欢胡同生活的内容。
15.A 解析:前文讲北京拆除了不少胡同,A项“有些人对此感到遗憾”符合语境,表达人们对胡同被拆的感受。
三、阅读表达。A. 完成图表。What You always find your vacation great but 17. A Problem a Vacation 16 Why ▲ How many things you do 18 how fast you feel time flies. ▲ You don't use your free time well. ▲ You have no 19 in going back to work if you can relax and have fun. How ▲ Write down what you did in your diary. ▲ Do your daily activities 20. 16. 17. 18. 19. 20.
答案:16.has 解析:“A Problem a Vacation has”表示“假期存在的一个问题”,符合图表结构。
17.short 解析:根据文中“why did my great vacation go so fast? I don't have enough fun.”可知假期虽好但感觉短。
18.influence 解析:心理学家认为假期的经历影响对时间的感知,“influence how fast you feel time flies”符合文意。
19.interest 解析:文中“maybe you don't want to work if you can relax and have fun”即对回去工作没兴趣,“have no interest”。
20.regularly 解析:根据“always keep your daily routine”可知要规律做日常活动,“regularly”修饰动词。