精英家教网 > 练习册解析答案 > 2025年新视界初中英语八年级上册 > 第29页解析答案
2025年新视界初中英语八年级上册

2025年新视界初中英语八年级上册

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册2025年新视界初中英语八年级上册答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

I lived in a small but expensive apartment (昂贵的公寓). To buy it, my father 1.
borrowed
a lot of money from others. We moved there because the schools around were good, but I didn't think it was the right place for us.One day, I went shopping with Mum. I watched people there as we walked. I found Mum was 2.
different
. Only she wore inexpensive clothes and old shoes. I didn't want to stay with her although 3.
nobody
around knew me. I felt uneasy being by her side."Anna, this will look good on you. Do you want it?" Mum asked. She smiled at me, 4.
holding
a sweater. The sweater was expensive, but I answered "Yes" without 5.
thinking
twice. But when I took a close look at her, I felt sorry. How old she looked! I 6.
noticed
the heavy lines around her eyes and mouth. Her eyes were tired and her hair was gray. She was always happy to give me something nice but spent little money on 7.
herself
. My words died in my throat (喉咙). Suddenly, I realized I was 8.
lucky
to be her daughter. "No, Mum, thanks. I think it is too expensive for me," I answered 9.
loudly
.
答案:1. borrowed
解析:根据语境“为了买公寓,父亲从别人那里借了很多钱”,“borrow...from...”表示“从……借……”,文章时态为过去时,所以用borrowed。
2. different
解析:下文提到妈妈只穿便宜的衣服和旧鞋,与周围人形成对比,所以填difference的形容词形式different,表示“不同的”。
3. nobody
解析:符合语境“尽管周围没有人认识我”。
4. excitedly
5. holding
解析:“holding a sweater”是现在分词短语作伴随状语,描述妈妈微笑时拿着毛衣的动作。
6. thinking
解析:“without thinking twice”是固定短语,意为“毫不犹豫”,without是介词,后接动名词thinking。
7. noticed
8. herself
解析:“spend money on herself”表示“在她自己身上花钱”,用反身代词herself。
9. lucky
解析:“be lucky to do sth.”表示“幸运做某事”,符合语境“我很幸运成为她的女儿”。
10. loudly
六、补全短文。Sometimes you are busy with your homework, so there's not enough time for chores. The following ways may help you balance your homework and chores.Make a list of your daily activities. 1. ______ For example, clean the room between 8:30 and 9:00, and then do your homework between 9:30 and 10:00. In this way, you can have a good understanding of how to spend your time well that day.Study always comes first. Some things are not so important, so you should get them out of the way first. 2. ______Use your free time to finish the homework early. 3. ______ The more you do during that time, the less you have at home. 4. ______ When you're doing something, try to be focused. Answering a text message or watching 15 minutes of your favourite show will stop you from doing things well and quickly.Don't put off your work. Sometimes you don't want to do housework, so you leave it until the last minute. In fact, some chores like cleaning your room and washing dishes add up over time. 5. ______A. Do one thing at a time.B. You can ask for fewer chores.C. Make full use of your free time at school.D. They will take you a longer time if you wait.E. Write down the things you need to finish when you get up.F. Do your homework before doing chores and other favourite things.
答案:1. E
2. F
3. C
4. A
5. D
解析:1. 前句说列日常活动清单,E选项“起床时写下需要完成的事”承接,具体说明列清单的做法;2. 强调学习第一,F选项“先做作业再做家务和其他喜欢的事”符合逻辑;3. 利用空闲时间早点完成作业,C选项“充分利用在学校的空闲时间”具体说明;4. 后句讲做事要专注,A选项“一次做一件事”是专注的体现;5. 不要拖延家务,D选项“如果等的话会花更长时间”解释拖延的后果。