精英家教网 > 练习册解析答案 > 仁爱英语基础训练九年级上册仁爱版云南专版 > 第23页解析答案
仁爱英语基础训练九年级上册仁爱版云南专版

仁爱英语基础训练九年级上册仁爱版云南专版

注:当前书本只展示部分页码答案,查看完整答案请下载作业精灵APP。练习册仁爱英语基础训练九年级上册仁爱版云南专版答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。

V. 阅读理解。
(A)
My name is Li Xiaomeng. I'm from Shuangcheng Middle School. Today, I am going to talk about my dream. Since I was a little girl, I have had a dream deep in my mind that is to become a teacher in the future.
As a student living in the 21st century, I find that the best way to be a useful person is to be a teacher.
First of all, a teacher is what we call "the engineer of the human soul". If I have a chance to be a teacher when I grow up, I'd like to spend the rest of my life helping more people to get more knowledge and trying my best to give them love and make them have a loving heart. I will tell my students about our motherland and teach them as much knowledge as I can. I hope they can be useful persons and make our motherland richer and stronger.
I think my dream can come true one day, because there's an old saying, "Where there is a will, there is a way." In order to make China prosperous(繁荣的), let's use our hands to make our country better and better together. As Chinese, our hearts are filled with Chinese dreams.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. What dream has Li Xiaomeng had since she was a little girl?
A. To be a teacher.
B. To be a doctor.
C. To be an inventor.
D. To be an engineer.
( )2. The underlined word "soul" means ______ in Chinese.
A. 精神
B. 威力
C. 精华
D. 灵魂
( )3. Which is NOT the reason why Li Xiaomeng wants to be a teacher?
A. She hopes to be richer and richer.
B. She would like to spend the rest of her life helping more people to get more knowledge.
C. She wants to try her best to give more people love and make them have a loving heart.
D. She will tell her students about our motherland and teach them as much knowledge as she can.
( )4. The underlined sentence means ______
A. 有志者事竟成。
B. 哪里有道路,哪里就有希望。
C. 无论去哪里,都要有希望。
D. 只要有路,就有希望。
( )5. Which is the best title for this passage?
A. Chinese Dream
B. My Dream
C. My Teacher
D. Dream

答案:1. A  解析:由“Since I was a little girl, I have had a dream deep in my mind that is to become a teacher in the future.”可知,李晓萌的梦想是成为一名老师。故选 A。
2. D  解析:由句意“老师是人类灵魂的工程师。”可知,soul 是“灵魂”的意思。故选 D。
3. A  解析:由第三段可知,李晓萌想成为老师的原因不是因为想更富有。故选 A。
4. A 这是一句谚语,意为“有志者事竟成。”故选 A。
5. B 综合全文可知,本文主要讲述李晓萌的梦想。故选 B。