2025年1加1轻巧夺冠完美期末八年级英语上册沪教版辽宁专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1加1轻巧夺冠完美期末八年级英语上册沪教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
一、阅读理解(共20小题,每小题2分;满分40分)
第一节 阅读下面语言材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Great painters all have their own styles. As soon as we see their paintings, we know who the painter is. Brazilian (巴西的) artist Milton Omena thought about these styles. Then he designed logos (标志) for the world's most famous painters.

1. What colours were used in the logo of Vincent van Gogh?
A. Red and blue.
B. Yellow and blue.
C. Red and green.
D. Yellow and green.
2. What did DaVinci's logo use?
A. *Sunflowers*.
B. *The Mona Lisa*.
C. A machine.
D. Clocks.
3. Who was seen as the greatest artist of the twentieth century?
A. Salvador Dali.
B. Vincent van Gogh.
C. Leonardo da Vinci.
D. Pablo Picasso.
4. Where can we probably read the text?
A. In a novel.
B. In an art magazine.
C. In a dictionary.
D. In a geography book.
第一节 阅读下面语言材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Great painters all have their own styles. As soon as we see their paintings, we know who the painter is. Brazilian (巴西的) artist Milton Omena thought about these styles. Then he designed logos (标志) for the world's most famous painters.
1. What colours were used in the logo of Vincent van Gogh?
A. Red and blue.
B. Yellow and blue.
C. Red and green.
D. Yellow and green.
2. What did DaVinci's logo use?
A. *Sunflowers*.
B. *The Mona Lisa*.
C. A machine.
D. Clocks.
3. Who was seen as the greatest artist of the twentieth century?
A. Salvador Dali.
B. Vincent van Gogh.
C. Leonardo da Vinci.
D. Pablo Picasso.
4. Where can we probably read the text?
A. In a novel.
B. In an art magazine.
C. In a dictionary.
D. In a geography book.
答案:
1-4 BCDB
A
本文主要介绍巴西艺术家 Milton Omena 为几位世界著名画家设计的标志。
1.细节理解题。根据第二段中“Vincent van Gogh was a great painter of the Netherlands. He used a lot of yellow and blue in his paintings... Omena designed his logo with these two colours...”可知,Vincent van Gogh 是荷兰的一位伟大画家,他在画作中大量使用了黄色和蓝色……Omena 用这两种颜色设计了他的标志。故选 B。
2.细节理解题。根据第三段中“the logo was DaVinci’s drawing of a machine”可知,这个标志是 DaVinci 设计的一台机器的图纸。故选 C。
3.细节理解题。根据第五段中“He got the title of ‘the greatest artistic genius of the 20th century’ because of his rich creativity and talent.”可知,因为 Picasso 丰富的创造力和才华,他获得了“20 世纪最伟大的艺术天才”的称号。故选 D。
4.推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍巴西艺术家 Milton Omena 为几位世界著名画家设计的标志。本文属于艺术范畴。故选 B。
A
本文主要介绍巴西艺术家 Milton Omena 为几位世界著名画家设计的标志。
1.细节理解题。根据第二段中“Vincent van Gogh was a great painter of the Netherlands. He used a lot of yellow and blue in his paintings... Omena designed his logo with these two colours...”可知,Vincent van Gogh 是荷兰的一位伟大画家,他在画作中大量使用了黄色和蓝色……Omena 用这两种颜色设计了他的标志。故选 B。
2.细节理解题。根据第三段中“the logo was DaVinci’s drawing of a machine”可知,这个标志是 DaVinci 设计的一台机器的图纸。故选 C。
3.细节理解题。根据第五段中“He got the title of ‘the greatest artistic genius of the 20th century’ because of his rich creativity and talent.”可知,因为 Picasso 丰富的创造力和才华,他获得了“20 世纪最伟大的艺术天才”的称号。故选 D。
4.推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍巴西艺术家 Milton Omena 为几位世界著名画家设计的标志。本文属于艺术范畴。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看