2025年探究学案专项期末卷八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年探究学案专项期末卷八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年探究学案专项期末卷八年级英语上册人教版》

B
根据语篇内容做出判断,正确选A、错误选B、未提及选C。(未提及表示语篇中没有提到句中信息)
Children need to learn how to do chores and help their parents with housework. BusyKid is an app that makes doing chores for children easier. Parents set(设定)the chores and the money. When kids finish the chores, they click "I did it!" Then on Friday, kids can get the money for doing the chores.
Burton is a student and he likes the app. "I can get money, then I can divide it up into three parts: save, share, and spend," he said. "It teaches me how to make money and use it in the real world."
Many students spend too much time watching TV or playing computer games after school. They may wonder "why do I have to do chores." Nancy uses the app with her children. She said, "I get that question often. I just tell them that's the way your parents raise you and we want to teach you responsibility(责任)." Margie Zitko couldn't agree more. "Children should have chores at home," she said. "We shouldn't do everything for our kids. We have to help them learn about real life. Home is where kids learn." Zitko suggested(建议)that children start doing chores at a young age. The earlier kids learn to be independent, the better it is for their future. She also said the best way to help kids do chores at first is to work with them.
(
A
)26. BusyKid helps children with chores.
(
A
)27. The underlined word "divide" in Paragraph 2 means "分配" in Chinese.
(
A
)28. Sometimes many students are not sure why they have to do chores.
(
C
)29. Nancy is a mother of three children.
(
B
)30. Zitko thinks parents should let children do chores alone.
答案: 26—30 AAACB
C
根据语篇内容选择最佳答案。
①The fastest growing plant in the world is bamboo. Some bamboo grows so quickly that people say they can watch it grow. The speed of growth depends on the type of bamboo, the soil and the season. Normal bamboo grows about 30cm a day. It usually grows in tropical areas(热带地区). It can also be found in other parts of the world. Bamboo plants are found in Asia, parts of Africa and South America.
②Bamboo is a wonderful plant for many people around the world. There are over 1,000 uses for it. People make tables, clothes, and it is also edible(可食用的).
People use it because it's very strong. They use it to build houses, boats and bridges. The Chinese made a bamboo bridge over the Min River in Sichuan, China almost 1,000 years ago. Bamboo is used to build houses especially in China and the Philippines.
④Bamboo is the earliest material used to make the light bulb. The great scientist Thomas Edison did not invent the light bulb, but he made it perfect. He wanted the material inside to burn for a long period of time. He tried over 1,000 different types of materials. None worked very well. One day, he tried to use a piece of bamboo and the light bulb lit up for over a thousand hours. This invention helped other scientists to make the modern light bulb we use today.
(
B
)31. What can we know from the passage?
A. Bamboo can't be eaten.
B. Bamboo was used in building almost 1,000 years ago.
C. Bamboo is stronger than any other material.
(
C
)32. Which sentence can be put in the "
"?
A. The lovely pandas often feed on bamboo.
B. People planted bamboo hundreds of years ago.
C. One of the world's oldest building materials is bamboo.
(
A
)33. What is the purpose of writing the passage?
A. To let readers know the importance of bamboo.
B. To teach how to build a house with bamboo.
C. To talk about how to protect bamboo.
(
C
)34. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. All types of bamboo grow 30cm a day.
B. Bamboo can only be found in tropical areas.
C. The Chinese built a bamboo bridge over the Min River about 1,000 years ago.
(
A
)35. Which of the following shows the structure of this passage?
答案: 31—35 BCACA

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭