2025年探究学案专项期末卷八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年探究学案专项期末卷八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年探究学案专项期末卷八年级英语上册人教版》

第三节 听下面一段独白,根据内容,补全所缺信息,每空一个单词。听独白前,你将有 20 秒钟 20 秒钟时间作答。独白读两遍。
答案: 16.Science 17.Wednesday 18.eight 19.buses 20.tired
第二部分 阅读理解(25 小题,每小题 2 分,共 50 分)
A
根据语篇内容选择最佳答案。

When children read about cultural monuments(古迹)such as the Great Wall and natural scenic spots(景点)in textbooks, they often want to go there in person. As a result, the "textbook tour" has become popular gradually.
Many families follow the stories in the textbooks and choose places to travel. They can experience the cultural backgrounds and historical stories in the textbooks. For example, parents and children can visit the Traditional Chinese Opera Museum to learn more about the opera writer Tang Xianzu in Fuzhou, Jiangxi.
The textbook tour is a connection between reading and travelling. Through the experience, children can have a deeper understanding of the textbooks and further take pride in the motherland and their sense of identity(身份).
The rise of the textbook tour is also a great chance to connect culture and tourism. For example, the Wenchuan government holds some activities to introduce "Dayu culture". As the textbook tour becomes popular, the government should offer better services to achieve a win - win situation for both scenic spots and tourists.
(
C
)21. How does the writer introduce the "textbook tour"?
A. By making a survey.
B. By asking questions.
C. By describing a situation.
(
A
)22. What does the underlined word "They" in Paragraph 2 refer to?
A. Families that experience textbook tours.
B. Schools that call for textbook tours.
C. Tourist attractions in the textbooks.
(
C
)23. Why does the writer mention the opera writer Tang Xianzu in Paragraph 2?
A. To introduce the famous opera writer.
B. To attract students to visit Jiangxi.
C. To help people understand the "textbook tour" better.
(
C
)24. Who is most likely to like the "textbook tour"?
A. Parents who want their children to have more fun.
B. Travel agencies which want to offer expensive trips.
C. Teachers who are trying to improve students' learning.
(
B
)25. Which of the following would the writer agree with?
A. Wenchuan is usually the first stop on the textbook tour.
B. Cultural tourism can be developed by the textbook tour.
C. The textbook tour has risen mainly to improve tourism.
答案: 21—25 CACCB

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭