2025年新高考领航课时练习高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新高考领航课时练习高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅴ. 课文语法填空
Is it true that “You are what you eat”? We have asked several people to talk about their lifestyles to test it.
I don’t cook very often, and my fridge is 1.
My husband and I avoid all animal products, 5.
Each day is tiring! Nothing is more satisfying 7.
We have five 8.
We five live in the shared student house. Mum tells me to have three 10.
Is it true that “You are what you eat”? We have asked several people to talk about their lifestyles to test it.
I don’t cook very often, and my fridge is 1.
usually
(usual) half empty. I’m often too tired 2.to eat
(eat) much, often ending up 3.saving
(save) part of my meal for the next day. Some evenings, I’ll just have something quick, like a yoghurt with honey. Although I know I had better 4.make
(make) a change, I just don’t have the time or the energy at present. —EllieMy husband and I avoid all animal products, 5.
which
means we have dairy-free mild or cheese and don’t eat meat. We like making our meals from fresh, seasonal fruit and vegetables at home. Cooking together 6.gives
(give) us a chance to relax. —JennyEach day is tiring! Nothing is more satisfying 7.
than
a big meat dinner when I get back home. I guess I am a big meat eater and a family meal without meat is not complete in my house. And nothing can beat my mum’s homemade sausages. —TedWe have five 8.
children
(child). Both my wife and I have a full-time job. I don’t do much cooking at home. We do 9.a
big shop once a week and buy much frozen food. Ready meals are so convenient. —MikeWe five live in the shared student house. Mum tells me to have three 10.
healthy
(health) meals a day, but I’m too busy with study and meeting friends. We don’t really buy fresh food. —Max
答案:
1.usually 2.to eat 3.saving 4.make 5.which 6.gives 7.than 8.children 9.a 10.healthy
Ⅰ. 阅读理解
Turning the lights out or wearing a blindfold while eating could be a quick way to lose weight, according to scientists. The simple trick works because it stops diners eating for pleasure rather than for calories. It also triggers(引发)a part of the brain that is worried that unseen food may go bad.
An experiment by the University of Konstanz, in Germany, found that people who were blindfolded consumed nine per cent fewer calories before they felt full, compared to those who could see. They also vastly overestimated how much they had eaten because they could not see how much was left on the plate. Blindfolded volunteers estimated they had eaten 88 per cent more than they actually had.
Scientists believe that not seeing food on the table also allows the body to know when it is full in real time rather than remembering past experiences where it might have taken a full plate to feel full.
In the experiment, 50 people were blindfolded and 40 were allowed to see their food. All were told not to eat within two hours of the experiment. They were then given three 95g bowls of chocolate ice-cream and invited to eat for 15 minutes. Their bowls were taken away and the remaining ice-cream weighed, while the participants were quizzed on how much they thought they had eaten.
On average the group who could see ate 116g while the blindfolded group ate 105g. However, the blindfolded group believed they had eaten 197g while compared with 159g for the non-blind volunteers. They were also asked how pleasant the ice-cream tasted and the blindfolded group rated lower than those who could see.
“The experienced pleasure of eating was significantly lower in the blindfolded group. Not seeing the food might have decreased the appetite. Sight plays an important role in the eating experience and in the overall dining experience.”
Previous studies have shown that the visual influence of food plays a large part in the taste. While restaurants that allow diners to eat in the dark state that it triggers other senses, in fact eating in darkness is likely to taste far milder than usual.
1.With the lights out, diners eat less partly because.
A.they want to quickly finish their meals
B.they trust their feelings more than ever
C.they focus more on fun than the calories
D.they worry about the quality of the food
2.We can learn from the passage that the blindfolded group.
A.spent a much longer time eating the same food
B.believed they ate more than they really did
C.depended on past experiences to feel full
D.thought the food tasted better than usual
3.The last two paragraphs tell us that.
A.diners are likely to lose their appetite eating in darkness
B.senses rather than sight play an important role in the taste
C.findings of this experiment differ from the previous studies
D.restaurants benefit a lot from allowing diners to eat in the dark
4.The main purpose of the passage is to.
A.provide statistics related to eating in the dark
B.offer reasons for people to eat in the dark areas
C.inform the readers of the result of an experiment
D.persuade the readers to lose weight in a new way
Turning the lights out or wearing a blindfold while eating could be a quick way to lose weight, according to scientists. The simple trick works because it stops diners eating for pleasure rather than for calories. It also triggers(引发)a part of the brain that is worried that unseen food may go bad.
An experiment by the University of Konstanz, in Germany, found that people who were blindfolded consumed nine per cent fewer calories before they felt full, compared to those who could see. They also vastly overestimated how much they had eaten because they could not see how much was left on the plate. Blindfolded volunteers estimated they had eaten 88 per cent more than they actually had.
Scientists believe that not seeing food on the table also allows the body to know when it is full in real time rather than remembering past experiences where it might have taken a full plate to feel full.
In the experiment, 50 people were blindfolded and 40 were allowed to see their food. All were told not to eat within two hours of the experiment. They were then given three 95g bowls of chocolate ice-cream and invited to eat for 15 minutes. Their bowls were taken away and the remaining ice-cream weighed, while the participants were quizzed on how much they thought they had eaten.
On average the group who could see ate 116g while the blindfolded group ate 105g. However, the blindfolded group believed they had eaten 197g while compared with 159g for the non-blind volunteers. They were also asked how pleasant the ice-cream tasted and the blindfolded group rated lower than those who could see.
“The experienced pleasure of eating was significantly lower in the blindfolded group. Not seeing the food might have decreased the appetite. Sight plays an important role in the eating experience and in the overall dining experience.”
Previous studies have shown that the visual influence of food plays a large part in the taste. While restaurants that allow diners to eat in the dark state that it triggers other senses, in fact eating in darkness is likely to taste far milder than usual.
1.With the lights out, diners eat less partly because.
A.they want to quickly finish their meals
B.they trust their feelings more than ever
C.they focus more on fun than the calories
D.they worry about the quality of the food
2.We can learn from the passage that the blindfolded group.
A.spent a much longer time eating the same food
B.believed they ate more than they really did
C.depended on past experiences to feel full
D.thought the food tasted better than usual
3.The last two paragraphs tell us that.
A.diners are likely to lose their appetite eating in darkness
B.senses rather than sight play an important role in the taste
C.findings of this experiment differ from the previous studies
D.restaurants benefit a lot from allowing diners to eat in the dark
4.The main purpose of the passage is to.
A.provide statistics related to eating in the dark
B.offer reasons for people to eat in the dark areas
C.inform the readers of the result of an experiment
D.persuade the readers to lose weight in a new way
答案:
【语篇解读】 本文是一篇说明文。科学家通过研究发现,人们在关灯或者戴着眼罩时用餐可以减肥。
1.D 细节理解题。根据第一段最后一句“It also triggers(引发)a part of the brain that is worried that unseen food may go bad.”可知,当关灯后,饮食者可能会担心食物的质量,因此进食的量会比较少,故选D项。
2.B 细节理解题。根据第二段最后一句“Blindfolded volunteers estimated they had eaten 88 per cent more than they actually had.”以及实验过程可知,戴眼罩进食的志愿者们对进食量的估计远高于实际情况,故选B项。
3.A 推理判断题。根据倒数第二段中的“Not seeing the food might have decreased the appetite.”并结合最后两段内容可知,在黑暗中用餐,饮食者可能会降低食欲,故选A项。
4.C 写作意图题。纵观全文可知,本文主要是通过叙述实验过程来告知读者实验结果,故选C项。
1.D 细节理解题。根据第一段最后一句“It also triggers(引发)a part of the brain that is worried that unseen food may go bad.”可知,当关灯后,饮食者可能会担心食物的质量,因此进食的量会比较少,故选D项。
2.B 细节理解题。根据第二段最后一句“Blindfolded volunteers estimated they had eaten 88 per cent more than they actually had.”以及实验过程可知,戴眼罩进食的志愿者们对进食量的估计远高于实际情况,故选B项。
3.A 推理判断题。根据倒数第二段中的“Not seeing the food might have decreased the appetite.”并结合最后两段内容可知,在黑暗中用餐,饮食者可能会降低食欲,故选A项。
4.C 写作意图题。纵观全文可知,本文主要是通过叙述实验过程来告知读者实验结果,故选C项。
查看更多完整答案,请扫码查看