2025年新高考领航课时练习高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新高考领航课时练习高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新高考领航课时练习高中英语必修第二册外研版》

Ⅰ.阅读理解
The World Health Organization(WHO)
says people around the world are eating more sugar.As a result,health problems related to weight gain and tooth damage are increasing.Sugary foods and drinks also weaken the bone.
The WHO finds that,on average,the amount of sugar in the foods we eat has risen about 10 per cent over the past 10 years.But it has risen at a faster rate in some areas.
In the Middle East and North Africa,sugar intake(摄入)has risen about 15 per cent over the past 10 years.In some Asian and Pacific countries,sugar intake is 20 per cent higher.
And in South America,people eat more sugar than anywhere else in the world.
Francesco Bran ca is director of the WHO's
Department of Nutrition for Health.He said,“ In South America,it is about 130 grams per person,per day,so much more than twice the WHO's recommendations,but we also have some parts of the world where the intake is stil 1 low,such as in Equatorial and Southern Africa,where it is about 30 grams per person,per day."”
Mr.Bran ca says reducing the sugar intake can be difficult because so many cooks and food−makers add sugar.He says researchers found that 80 per cent of the food items in the US markets included some kind of sugar..
The WHO is calling on governments to take measures to reduce the sugar intake.It advises taxing(对……征税)products with a lot of sugar and requiring food−makers to list how much sugar is added to their products.Another advice is to restrict(约束)marketing of sugary foods and drinks to children.
However,the WHO says it is fine to eat foods that naturally have sugar,such as fresh fruits,vegetables and even milk.
1.High sugar intake will cause the following
problems EXCEPT
.
A.overeating B.overweight
C.weak bone D.tooth damage
2.Who eat the least sugar?
A.People from South America.
B.People from the Middle East.
C.People from Pacific count tries.
D.People from Southern Africa.
3.It is hard to reduce the sugar intake mostly
because
.
A.human bodies need sugar
B.most products contain sugar
C.people enjoy eating sugary foods
D.sugary foods are cheaper than healthy foods
4.To reduce the sugar intake,the WHO suggests
that
.
A.products with a lot of sugar should be taxed
B.the markets of sugary foods should be closed
C.sugary foods should be replaced by fruits,
vegetables and milk
D.food−makers should be punished for adding
sugar to their products
答案: 【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了摄糖量高会导致一些健康问题,如肥胖、牙齿疾病以及骨骼变得脆弱。世界卫生组织就如何减少人们的摄糖量给出了一些建议。
1.A 细节理解题。根据文章第一段的内容可知,摄糖量高导致的问题包括肥胖、牙齿的损害以及骨骼的脆弱,没有提到过度饮食。
2.D 细节理解题。根据文章第三、四段的内容可知,非洲南部的人是所列四个地区中摄糖量最少的人。
3.B 细节理解题。根据文章第五段的第一句“Mr. Branca says reducing the sugar intake can be difficult because so many cooks and food-makers add sugar.”可知,大多数食物中都被加入了糖,因此人们要想减少摄糖量是很难的。
4.A 细节理解题。根据文章倒数第二段中的“It advises taxing(对……征税)products with a lot of sugar...”可知,世界卫生组织认为对含糖量高的食物征税可以减少人们的摄糖量。
Ⅱ.七选五
Dangerous foods
Everyone knows that chopping onions(切
洋葱)can make you cry.It's because onions
send out a harmful gas when you cut them.
When the gas gets into your eyes,your body
produces tears to wash it out. 1 If you cut
the onion under running water,the gas won't
get into your eyes !
Did you know that peanuts(花生)are
harmful to dogs and some humans will get
seriously ill after eating them? 2 If one day
you feel uncomfortable after eating them,you
need to get to a hospital as quickly as you can.
The “ fugu ” is the world ’ s most harmful fish
and also one of the most expensive.It's a delicious
food in Japan,but it can be deadly. 3 Specially trained fugu cooks learn how to cut the fish very carefully to remove the harmful parts completely. 4 You'll need to make sure you go to a restaurant that has a fugu cook who is allowed to cook fugu officially unless you want it to be your last supper !
Garlic is very useful. 5 It can also protect you from mosquito bites.I always get mosquito bites in summer,so when I go on holiday this year,I'll make sure I eat lots of garlic ! But don't put fresh garlic on the bites !Fresh garlic is very strong and a piece of garlic can give you a serious burn if it touches your skin !

A.Be sure to get treatment at a hospital.
B.So next time you cut them,do it under running water.
C.Even eating a small one can cause a very bad reaction.
D.Eating the tiniest drop of its harmful parts can kill you !
E.If you want to try it for your sell f,you'll have to be careful !
F.There's a good reason why it is not allowed to eat around the world.
G.Throughout history people have believed that it has powerful medicinal uses.
答案: 【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了几种危险的食物。
1.B 本空所在段落主要讲述切洋葱时会产生有毒的气体以及如何避免受伤害,本空上句提到“wash it out”,下文中有“under running water”,故B项符合语境。
2.C 本空前后句都说明了有的人对花生过敏,所以C项“即使吃一小颗(花生)都会引起不良反应”符合语境。
3.D 本空上句说河豚可能是致命的食物,故可推断,吃一点有毒的部分都可能丧命,故选D项。
4.E 由本空下句可知,如果想吃河豚,所去的饭店须有官方许可做河豚的厨师,由此推断,E项“如果自己想吃,务必小心”符合语境。
5.G 由本空下句可知,本空也在讲述大蒜的用途,故选G项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭