2025年新高考领航课时练习高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新高考领航课时练习高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅰ. 阅读理解
One of Britain’s few typical contributions to world culture may come to an end, according to a survey that suggests holiday postcards are being emailed and texted into extinction(消亡). More than half of the 1,000 holiday-makers interviewed said they had decided to send fewer cards, turning instead to their electronic competitors.
A quarter of the respondents(受访者)dismissed postcards as old-fashioned and slow to arrive. A further 14% admitted that thinking of something to fill the space was too challenging, compared with a call home. Although officially invented by a Hungarian, Emanuel Herrmann, in 1869, the idea of illustrated cards was taken up with most enthusiasm in Victorian Britain, joining Gothic architecture and landscape gardening as fields in which the country excelled.
“If the British postcard did become extinct, we would lose for ever something of great importance to the nation,” said Chris Mottershead of Thomson Holidays, which charged with the survey. He was backed by Marie Angelou of Sussex University, who has studied the importance of sending and receiving postcards. “Postcards are nothing like phone calls, instant texting and direct photo shots via the mobile,” she said. “All these are useful, practical devices, but postcards offer something else, something additional that is not mundane(世俗的)and simply functional, but imaginative and personal. They can produce the real atmosphere of your holiday in a way that nothing else can do. They’re also for more than a moment—with some people adding them to collections built up over years and years.”
Postcard-collecting, is third only to coins and stamps in Britain’s related tradition of collecting things. The country’s uniquely postcard-related achievements include the invention in 1902 of the “divided back”. With the address taking up half of the writing area, brief postcard scribbles(潦草的书写)became the forerunner to today’s text messages.
1. What does the survey suggest?
A. Postcards are being emailed to people.
B. Fewer people care about holidays.
C. Postcards are now less preferred.
D. Paper cards are people’s favorite.
2. What does the underlined phrase “was taken up with most enthusiasm” in Paragraph 2 probably mean?
A. Gained popularity. B. Took place.
C. Came back. D. Went into service.
3. What does Marie Angelou think of postcards?
A. Postcards are not as effective as phone calls.
B. Postcards send information much more quickly.
C. Postcards should give way to text messages.
D. Postcards carry more than what they show.
4. What is the best title for the text?
A. Last Post for Britain’s Card Habit
B. Time for a Change
C. Britain: Dreamland for Postcards
D. Fall of a Great Power
One of Britain’s few typical contributions to world culture may come to an end, according to a survey that suggests holiday postcards are being emailed and texted into extinction(消亡). More than half of the 1,000 holiday-makers interviewed said they had decided to send fewer cards, turning instead to their electronic competitors.
A quarter of the respondents(受访者)dismissed postcards as old-fashioned and slow to arrive. A further 14% admitted that thinking of something to fill the space was too challenging, compared with a call home. Although officially invented by a Hungarian, Emanuel Herrmann, in 1869, the idea of illustrated cards was taken up with most enthusiasm in Victorian Britain, joining Gothic architecture and landscape gardening as fields in which the country excelled.
“If the British postcard did become extinct, we would lose for ever something of great importance to the nation,” said Chris Mottershead of Thomson Holidays, which charged with the survey. He was backed by Marie Angelou of Sussex University, who has studied the importance of sending and receiving postcards. “Postcards are nothing like phone calls, instant texting and direct photo shots via the mobile,” she said. “All these are useful, practical devices, but postcards offer something else, something additional that is not mundane(世俗的)and simply functional, but imaginative and personal. They can produce the real atmosphere of your holiday in a way that nothing else can do. They’re also for more than a moment—with some people adding them to collections built up over years and years.”
Postcard-collecting, is third only to coins and stamps in Britain’s related tradition of collecting things. The country’s uniquely postcard-related achievements include the invention in 1902 of the “divided back”. With the address taking up half of the writing area, brief postcard scribbles(潦草的书写)became the forerunner to today’s text messages.
1. What does the survey suggest?
A. Postcards are being emailed to people.
B. Fewer people care about holidays.
C. Postcards are now less preferred.
D. Paper cards are people’s favorite.
2. What does the underlined phrase “was taken up with most enthusiasm” in Paragraph 2 probably mean?
A. Gained popularity. B. Took place.
C. Came back. D. Went into service.
3. What does Marie Angelou think of postcards?
A. Postcards are not as effective as phone calls.
B. Postcards send information much more quickly.
C. Postcards should give way to text messages.
D. Postcards carry more than what they show.
4. What is the best title for the text?
A. Last Post for Britain’s Card Habit
B. Time for a Change
C. Britain: Dreamland for Postcards
D. Fall of a Great Power
答案:
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了在英国,很多人选择不再发送明信片,而是选择电子发送方式。
1.C 推理判断题。根据第一段中的“More than half of the 1,000 holiday-makers interviewed said they had decided to send fewer cards,turning instead to their electronic competitors.”可知,调查显示大多数人决定不发明信片,而是选择发送电子邮件,表明明信片现在不那么受欢迎了。故选C。
2.A 词义猜测题。根据第二段中的“joining Gothic architecture and landscape gardening as fields in which the country excelled”可知,“the idea of illustrated cards”成为优秀领域,很受欢迎,推测画线部分“was taken up with most enthusiasm”表示“很受欢迎”,与gained popularity同义。故选A。
3.D 细节理解题。根据第三段中的“All these are useful, practical devices, but postcards offer something else, something additional that is not mundane(世俗的)and simply functional, but imaginative and personal.”可知,Marie Angelou认为明信片提供的东西比它们展示出的更多。故选D。
4.A 标题归纳题。根据第一段中的“One of Britain’s few typical contributions to world culture may come to an end,according to a survey that suggests holiday postcards are being emailed and texted into extinction(消亡).”可知,明信片作为英国典型之一,可能会终结,所以“英国卡片习惯走到了末路”可以作为文章标题。故选A。
1.C 推理判断题。根据第一段中的“More than half of the 1,000 holiday-makers interviewed said they had decided to send fewer cards,turning instead to their electronic competitors.”可知,调查显示大多数人决定不发明信片,而是选择发送电子邮件,表明明信片现在不那么受欢迎了。故选C。
2.A 词义猜测题。根据第二段中的“joining Gothic architecture and landscape gardening as fields in which the country excelled”可知,“the idea of illustrated cards”成为优秀领域,很受欢迎,推测画线部分“was taken up with most enthusiasm”表示“很受欢迎”,与gained popularity同义。故选A。
3.D 细节理解题。根据第三段中的“All these are useful, practical devices, but postcards offer something else, something additional that is not mundane(世俗的)and simply functional, but imaginative and personal.”可知,Marie Angelou认为明信片提供的东西比它们展示出的更多。故选D。
4.A 标题归纳题。根据第一段中的“One of Britain’s few typical contributions to world culture may come to an end,according to a survey that suggests holiday postcards are being emailed and texted into extinction(消亡).”可知,明信片作为英国典型之一,可能会终结,所以“英国卡片习惯走到了末路”可以作为文章标题。故选A。
Ⅱ. 完形填空
It was an ordinary summer day in Goa, India. Walkers, shop owners and city cleaners went about their work, trying to 1 the extreme heat. At midday, a small group of children, together with volunteers, 2 with three coolers filled with chilled juice and began offering the drink to everyone, free of cost. Soon every 3 was given away to the grateful passers-by. It was a simple act, but the children and the 4 they helped learned a valuable 5 —even a small act of giving can make a(n) 6 .
How could giving become so popular? If there’s one thing that could make it 7 . it’s DaanUtsav. It is the 8 of a group of volunteers, who got together in 2004 and developed the 9 of a “national day of giving”.
What began as 10 an idea among a few people has today turned into a nationwide 11 with several millions raised in funds and 500 volunteers across 200 Indian cities 12 1,500 to 2,000 programs and activities.
This festival is 13 in that it shifts focus from the person receiving a gift to the act of 14 . “We hope that in the future, DaanUtsav becomes a part of the festival calendar and we volunteers become 15 because people won’t need to be persuaded to give,” a volunteer said.
1. A. reduce B. enjoy
C. produce D. survive
2. A. came back B. showed up
C. calmed down D. broke in
3. A. drop B. piece
C. part D. pair
4. A. volunteers B. acquaintances
C. friends D. strangers
5. A. class B. theory
C. lesson D. truth
6. A. difference B. contribution
C. improvement D. future
7. A. obvious B. similar
C. believable D. possible
8. A. interest B. schedule
C. brainchild D. mistake
9. A. idea B. opinion
C. mind D. business
10. A. also B. almost
C. just D. even
11. A. tradition B. movement
C. incident D. battle
12. A. attending B. improving
C. organizing D. praising
13. A. unique B. interesting
C. available D. ordinary
14. A. saving B. leading
C. sharing D. giving
15. A. qualified B. unnecessary
C. potential D. enthusiastic
It was an ordinary summer day in Goa, India. Walkers, shop owners and city cleaners went about their work, trying to 1 the extreme heat. At midday, a small group of children, together with volunteers, 2 with three coolers filled with chilled juice and began offering the drink to everyone, free of cost. Soon every 3 was given away to the grateful passers-by. It was a simple act, but the children and the 4 they helped learned a valuable 5 —even a small act of giving can make a(n) 6 .
How could giving become so popular? If there’s one thing that could make it 7 . it’s DaanUtsav. It is the 8 of a group of volunteers, who got together in 2004 and developed the 9 of a “national day of giving”.
What began as 10 an idea among a few people has today turned into a nationwide 11 with several millions raised in funds and 500 volunteers across 200 Indian cities 12 1,500 to 2,000 programs and activities.
This festival is 13 in that it shifts focus from the person receiving a gift to the act of 14 . “We hope that in the future, DaanUtsav becomes a part of the festival calendar and we volunteers become 15 because people won’t need to be persuaded to give,” a volunteer said.
1. A. reduce B. enjoy
C. produce D. survive
2. A. came back B. showed up
C. calmed down D. broke in
3. A. drop B. piece
C. part D. pair
4. A. volunteers B. acquaintances
C. friends D. strangers
5. A. class B. theory
C. lesson D. truth
6. A. difference B. contribution
C. improvement D. future
7. A. obvious B. similar
C. believable D. possible
8. A. interest B. schedule
C. brainchild D. mistake
9. A. idea B. opinion
C. mind D. business
10. A. also B. almost
C. just D. even
11. A. tradition B. movement
C. incident D. battle
12. A. attending B. improving
C. organizing D. praising
13. A. unique B. interesting
C. available D. ordinary
14. A. saving B. leading
C. sharing D. giving
15. A. qualified B. unnecessary
C. potential D. enthusiastic
答案:
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了印度的DaanUtsav节日。这个节日通过筹集资金帮助那些需要帮助的人。
1.D 根据下文DaanUtsav的志愿者和孩子们一起送来凉爽的果汁可知,此处表示人们尽力忍受夏天的高温。
2.B 根据下文“began offering the drink to everyone,free of cost”可推断出,此处指孩子们及志愿者一起出现了。
3.A 根据上文“began offering the drink to everyone”可知,很快每一滴饮料都送给了路人。
4.D 根据上文“Soon every 3 was given away to the grateful passers-by.”可推断出,此处应指那些陌生的路人。
5.C 根据空后“even a small act of giving can make a(n) 6 ”可知,人们学到了一个人生哲理:即使是微不足道的行为也能产生影响。
6.A 参考上一题解析。
7.D 根据下文的介绍可推断出,正是DaanUtsav使给予成为可能。
8.C 根据下文“What began as 10 an idea among a few people”可知,DaanUtsav是一群志愿者想出来的主意。
9.A 这群志愿者在2004年聚在一起的时候提出了“全国赠与日”这一想法。
10.C 根据下文的“turned into a nationwide 11 with several millions raised in funds and 500 volunteers across 200 Indian cities 12 1,500 to 2,000 programs and activities”可知,最初这只是一些人的想法,后来它变成了一项大规模的运动,筹集了几百万元的资金并拥有超过500个志愿者,组织了1500至2000场活动。
11.B 参考上一题解析。
12.C 参考第10题解析。
13.A 根据空后“in that it shifts focus from the person receiving a gift to the act 14 ”可推断出,此处指这个节日的特别之处。
14.D 根据上文的“receiving a gift”可知,这个节日教人们给予,而不是索取。
15.B 根据下文“because people won’t need to be persuaded to give”可知,志愿者希望DaanUtsav可以像其他节日一样被人们铭记,到那时候就不需要志愿者了,因为人们不需要劝说就会给予他人帮助。
1.D 根据下文DaanUtsav的志愿者和孩子们一起送来凉爽的果汁可知,此处表示人们尽力忍受夏天的高温。
2.B 根据下文“began offering the drink to everyone,free of cost”可推断出,此处指孩子们及志愿者一起出现了。
3.A 根据上文“began offering the drink to everyone”可知,很快每一滴饮料都送给了路人。
4.D 根据上文“Soon every 3 was given away to the grateful passers-by.”可推断出,此处应指那些陌生的路人。
5.C 根据空后“even a small act of giving can make a(n) 6 ”可知,人们学到了一个人生哲理:即使是微不足道的行为也能产生影响。
6.A 参考上一题解析。
7.D 根据下文的介绍可推断出,正是DaanUtsav使给予成为可能。
8.C 根据下文“What began as 10 an idea among a few people”可知,DaanUtsav是一群志愿者想出来的主意。
9.A 这群志愿者在2004年聚在一起的时候提出了“全国赠与日”这一想法。
10.C 根据下文的“turned into a nationwide 11 with several millions raised in funds and 500 volunteers across 200 Indian cities 12 1,500 to 2,000 programs and activities”可知,最初这只是一些人的想法,后来它变成了一项大规模的运动,筹集了几百万元的资金并拥有超过500个志愿者,组织了1500至2000场活动。
11.B 参考上一题解析。
12.C 参考第10题解析。
13.A 根据空后“in that it shifts focus from the person receiving a gift to the act 14 ”可推断出,此处指这个节日的特别之处。
14.D 根据上文的“receiving a gift”可知,这个节日教人们给予,而不是索取。
15.B 根据下文“because people won’t need to be persuaded to give”可知,志愿者希望DaanUtsav可以像其他节日一样被人们铭记,到那时候就不需要志愿者了,因为人们不需要劝说就会给予他人帮助。
查看更多完整答案,请扫码查看