2025年创新设计高中英语必修第二册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年创新设计高中英语必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
C
(2025·镇江市高一上期末)
Cristina Mittermeier, a pioneering (开创性的) photographer, cares about nature and wants to protect it. Her lens (镜头) inspires action and offers hope.
Mittermeier’s love for nature began early. This love led her to study marine (海洋的) biology, a field she focused on with the dream of studying whales at first. But soon she saw the damaging effects of industrial fishing, which caused a change in her career (职业). “What I wanted to do was try my best to call on the whole world to understand how easily the oceans can be destroyed. ” she explained. Science, while necessary, felt not enough to influence a larger population. Photography became her chosen tool.
She has invented her work a form of “visual medicine”, balancing the seriousness of environmental problems with a call to action. Her ideas for helping nature are practical and include listening to what local people know and how they live with the environment.
Mittermeier’s latest book Hope shows her efforts in environmental protection. By working with people from all over the world to create the book, she turned it into a group effort instead of just her own. The book’s 130 photographs, covering twenty years, are displayed not by geography or species, but by themes that tell the story of life on our planet.
Through her work, Mittermeier continually attaches importance to the role of youth in reshaping the planet’s future. Visual storytelling, she argues, is likely to encourage young people to take action quickly— not through fear but by directing attention to finding means of solving problems and celebrating victories (胜利), however small.
8. What caused a change in Mittermeier’s career?
[A] Her interest in nature.
[B] Her love for photography.
[C] The power of science.
[D] The alarming scene of industrial fishing.
9. Which of the following can best describe Mittermeier?
[A] Creative and inspiring.
[B] Curious and independent.
[C] Hardworking and calm.
[D] Energetic and humorous.
10. What can we learn about Hope?
[A] It focuses on present-day photos.
[B] It talks about the same species.
[C] It is created through shared efforts.
[D] It is a story-book for children.
11. What is the best title for the text?
[A] Cristina Mittermeier: Photography Inspires Action
[B] Cristina Mittermeier: Dreams Come True
[C] Environmental Protection: Ocean Has Artistic Beauty
[D] Environmental Protection: Measures Come First
(2025·镇江市高一上期末)
Cristina Mittermeier, a pioneering (开创性的) photographer, cares about nature and wants to protect it. Her lens (镜头) inspires action and offers hope.
Mittermeier’s love for nature began early. This love led her to study marine (海洋的) biology, a field she focused on with the dream of studying whales at first. But soon she saw the damaging effects of industrial fishing, which caused a change in her career (职业). “What I wanted to do was try my best to call on the whole world to understand how easily the oceans can be destroyed. ” she explained. Science, while necessary, felt not enough to influence a larger population. Photography became her chosen tool.
She has invented her work a form of “visual medicine”, balancing the seriousness of environmental problems with a call to action. Her ideas for helping nature are practical and include listening to what local people know and how they live with the environment.
Mittermeier’s latest book Hope shows her efforts in environmental protection. By working with people from all over the world to create the book, she turned it into a group effort instead of just her own. The book’s 130 photographs, covering twenty years, are displayed not by geography or species, but by themes that tell the story of life on our planet.
Through her work, Mittermeier continually attaches importance to the role of youth in reshaping the planet’s future. Visual storytelling, she argues, is likely to encourage young people to take action quickly— not through fear but by directing attention to finding means of solving problems and celebrating victories (胜利), however small.
8. What caused a change in Mittermeier’s career?
[A] Her interest in nature.
[B] Her love for photography.
[C] The power of science.
[D] The alarming scene of industrial fishing.
9. Which of the following can best describe Mittermeier?
[A] Creative and inspiring.
[B] Curious and independent.
[C] Hardworking and calm.
[D] Energetic and humorous.
10. What can we learn about Hope?
[A] It focuses on present-day photos.
[B] It talks about the same species.
[C] It is created through shared efforts.
[D] It is a story-book for children.
11. What is the best title for the text?
[A] Cristina Mittermeier: Photography Inspires Action
[B] Cristina Mittermeier: Dreams Come True
[C] Environmental Protection: Ocean Has Artistic Beauty
[D] Environmental Protection: Measures Come First
答案:
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了摄影师克里斯蒂娜·米特梅耶对自然的热爱以及她通过镜头记录自然、呼吁人们保护环境的努力和贡献。
8.D [细节理解题。根据文章第二段中的“But soon she saw...in her career.”可知,是工业捕鱼的破坏性影响导致了Mitter-meier职业的改变,故选D项。]
9.A [推理判断题。根据文章第一段中的“Her lens(镜头)in spires action and offers hope.”可知,Mittermeier的镜头能激发行动并带来希望,这表明她的作品具有启发性和鼓舞人心的特点。根据第三段中“She has invented her...with the envi-ronment.”可知,她具有创造性,故A项最能描述Mitter-meier,故选A项。]
10.C [推理判断题。根据文章第四段中的“By working...of just her own.”可知,Mittermeier通过与来自世界各地的人们合作创作《Hope》这本书,将它变成了一项集体努力的结果。因此,我们可以了解到《Hope》是通过共同努力创造出来的,故选C项。]
11.A [标题归纳题。通读全文可知,文章主要讲述了摄影师Cristina Mittermeier如何通过她的镜头关注自然、记录环境现状,并通过她的作品激发人们对环境保护的行动和希望,故选A项。]
8.D [细节理解题。根据文章第二段中的“But soon she saw...in her career.”可知,是工业捕鱼的破坏性影响导致了Mitter-meier职业的改变,故选D项。]
9.A [推理判断题。根据文章第一段中的“Her lens(镜头)in spires action and offers hope.”可知,Mittermeier的镜头能激发行动并带来希望,这表明她的作品具有启发性和鼓舞人心的特点。根据第三段中“She has invented her...with the envi-ronment.”可知,她具有创造性,故A项最能描述Mitter-meier,故选A项。]
10.C [推理判断题。根据文章第四段中的“By working...of just her own.”可知,Mittermeier通过与来自世界各地的人们合作创作《Hope》这本书,将它变成了一项集体努力的结果。因此,我们可以了解到《Hope》是通过共同努力创造出来的,故选C项。]
11.A [标题归纳题。通读全文可知,文章主要讲述了摄影师Cristina Mittermeier如何通过她的镜头关注自然、记录环境现状,并通过她的作品激发人们对环境保护的行动和希望,故选A项。]
查看更多完整答案,请扫码查看