2025年创新设计高中英语必修第二册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年创新设计高中英语必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅱ.七选五(每小题2.5分,共12.5分)
(2025·长沙市高一上期中)
Cell phone skins are fun and decorative ways to add style to cell phones, while also offering a small amount of protection. They are not the same as cell phone cases(手机套), which are usually more focused on function and less on style. The skin is attached directly to the surface of the cell phone.
The typical phone skin is made from vinyl(乙烯基).
Cell phone skins are relatively inexpensive. So it is easy to buy several different models and change the look of the phone, just like many people matching shoes or jewelry to their clothing.
Today many companies that sell phone skins carry a wide range of colors and types.
A. But it’s also possible to order a special design.
B. Decorative cell phone skins are removable.
C. Cell phone skins can protect your phone from dirt.
D. The material can use a wide range of colors in the design.
E. So you may choose cell phones that best suit your needs.
F. It gives a more unique look than most cases can manage.
G. Today, cell phone skins are made to fit about every type of cell phone.
1. [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G]
2. [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G]
3. [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G]
4. [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G]
5. [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G]
(2025·长沙市高一上期中)
Cell phone skins are fun and decorative ways to add style to cell phones, while also offering a small amount of protection. They are not the same as cell phone cases(手机套), which are usually more focused on function and less on style. The skin is attached directly to the surface of the cell phone.
F
1The typical phone skin is made from vinyl(乙烯基).
D
2 So it is possible to buy skins that are solid-colored or make use of a number of different color combinations.B
3 It means you can buy several different ones and change the look of your phone to match the occasion. For example, they can be used to decorate the phone for holidays, seasons of the year, special events such as birthdays, and any other occasion that can be imagined.Cell phone skins are relatively inexpensive. So it is easy to buy several different models and change the look of the phone, just like many people matching shoes or jewelry to their clothing.
G
4 For example, they can fit flip phones(翻盖手机) and phones with sliding keyboards.Today many companies that sell phone skins carry a wide range of colors and types.
A
5 Some producers can create ones featuring company signs. Some producers can take original designs developed by customers and use them to create unique skins. While more expensive than ordinary skins, the specially-made types are still usually affordable.A. But it’s also possible to order a special design.
B. Decorative cell phone skins are removable.
C. Cell phone skins can protect your phone from dirt.
D. The material can use a wide range of colors in the design.
E. So you may choose cell phones that best suit your needs.
F. It gives a more unique look than most cases can manage.
G. Today, cell phone skins are made to fit about every type of cell phone.
1. [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G]
2. [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G]
3. [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G]
4. [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G]
5. [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G]
答案:
II.[语篇解读] 本文是一篇说明文。文章主要介绍了手机皮肤的功能、材质、设计多样性及其适用性和经济性。
1.F [由上文“The skin is attached directly to the surface of the cell phone.”和下文“The typical phone skin is made from vinyl(乙烯基).”可知,此处在讨论手机皮肤相较于手机套的特点。F选项中“a more unique look”与上文材料“the surface of the cell phone”相对应,符合语境,故选F项。]
2.D [由上文“The typical phone skin is made from vinyl(乙烯基).”可知,接下来应描述这种材料的特点,D选项中的“wide range of colors”与下文材料“different color combinations”相对应,并解释这种材料可以使用不同颜色进行设计,符合语境,故选D项。]
3.B [由下文“It means you can buy...match the occasion.”可知,该段主要在描述装饰性手机皮肤的可替换性,B选项引出下文的“means you can buy several different ones”符合语境,故选B项。]
4.G [由上文“So it is easy to...jewelry to their clothing.”可知,手机皮肤适用于多种手机类型,G选项符合逻辑,并与下文描述“flip phones and phones with sliding keyboards”相呼应,符合语境,故选G项。]
5.A [由上文“Today many companies that sell phone skins car- ry a wide range of colors and types.”可知,空处连续说明详细情况,A选项介绍了一种可能选择,与下文“take original de-
190 创新设计 英语 必修 第二册(北师大版)
答案精析
signs developed by customers and use them to create unique skins”详细描述个性化设计相一致,符合语境,故选A项。]
1.F [由上文“The skin is attached directly to the surface of the cell phone.”和下文“The typical phone skin is made from vinyl(乙烯基).”可知,此处在讨论手机皮肤相较于手机套的特点。F选项中“a more unique look”与上文材料“the surface of the cell phone”相对应,符合语境,故选F项。]
2.D [由上文“The typical phone skin is made from vinyl(乙烯基).”可知,接下来应描述这种材料的特点,D选项中的“wide range of colors”与下文材料“different color combinations”相对应,并解释这种材料可以使用不同颜色进行设计,符合语境,故选D项。]
3.B [由下文“It means you can buy...match the occasion.”可知,该段主要在描述装饰性手机皮肤的可替换性,B选项引出下文的“means you can buy several different ones”符合语境,故选B项。]
4.G [由上文“So it is easy to...jewelry to their clothing.”可知,手机皮肤适用于多种手机类型,G选项符合逻辑,并与下文描述“flip phones and phones with sliding keyboards”相呼应,符合语境,故选G项。]
5.A [由上文“Today many companies that sell phone skins car- ry a wide range of colors and types.”可知,空处连续说明详细情况,A选项介绍了一种可能选择,与下文“take original de-
190 创新设计 英语 必修 第二册(北师大版)
答案精析
signs developed by customers and use them to create unique skins”详细描述个性化设计相一致,符合语境,故选A项。]
查看更多完整答案,请扫码查看