2025年创新设计高中英语必修第二册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年创新设计高中英语必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅱ.完形填空(每小题1分, 共15分)
(2025·芜湖市高一上月考)
Sean Atitsogbe is a 10-year-old boy from Lilburn, Georgia. He has been 1 as “Sean the Science Kid” for his videos sharing everyday science phenomena(现象) on social media accounts. He 2 started his ac-count in 2020 when he was 6 years old, 3 by his mother, Eunice Atitsogbe.
Sean has since 4 his videos in many social media platforms, where he has over 780,000 followers in total. His first 5 online video in April 2024 featured him making breakfast and 6 the science behind why breakfast is the most important meal of the day. Since then, his videos have got over a million 7 .
Sean has been 8 about how science explains the universe at an early age as a toddler(学步的儿童). He is self-taught and has taken it upon himself to research the 9 he presents online or at the library without help from his parents. They just give him the 10 for him to do that. Atitsogbe didn’t 11 her son’s accounts would gain so much attention online.
Atitsogbe 12 other parents whose children have a love for science or another skill to allow their children to dream big. Her 13 to other parents is that we should pay attention to our kids because they start 14 these gifts at a very young age. As soon as you 15 what your child likes, do whatever you can to support the child.
1. [A] chosen [B] imagined [C] accepted [D] mistaken
2. [A] anxiously [B] officially [C] naturally [D] suddenly
3. [A] backed [B] named [C] cheated [D] admired
4. [A] applied for [B] cut off [C] spread out [D] given up
5. [A] simple [B] terrible [C] funny [D] hit
6. [A] doubting [B] explaining [C] proving [D] denying
7. [A] arguments [B] interviews [C] challenges [D] views
8. [A] curious [B] careful [C] patient [D] certain
9. [A] plans [B] markets [C] topics [D] dreams
10. [A] kindness [B] environment [C] stress [D] connection
11. [A] pretend [B] promise [C] discover [D] expect
12. [A] encourages [B] allows [C] forces [D] sends
13. [A] message [B] message [C] goal [D] challenge
14. [A] attracting [B] receiving [C] showing [D] ruining
15. [A] complete [B] require [C] shock [D] recognize
(2025·芜湖市高一上月考)
Sean Atitsogbe is a 10-year-old boy from Lilburn, Georgia. He has been 1 as “Sean the Science Kid” for his videos sharing everyday science phenomena(现象) on social media accounts. He 2 started his ac-count in 2020 when he was 6 years old, 3 by his mother, Eunice Atitsogbe.
Sean has since 4 his videos in many social media platforms, where he has over 780,000 followers in total. His first 5 online video in April 2024 featured him making breakfast and 6 the science behind why breakfast is the most important meal of the day. Since then, his videos have got over a million 7 .
Sean has been 8 about how science explains the universe at an early age as a toddler(学步的儿童). He is self-taught and has taken it upon himself to research the 9 he presents online or at the library without help from his parents. They just give him the 10 for him to do that. Atitsogbe didn’t 11 her son’s accounts would gain so much attention online.
Atitsogbe 12 other parents whose children have a love for science or another skill to allow their children to dream big. Her 13 to other parents is that we should pay attention to our kids because they start 14 these gifts at a very young age. As soon as you 15 what your child likes, do whatever you can to support the child.
1. [A] chosen [B] imagined [C] accepted [D] mistaken
2. [A] anxiously [B] officially [C] naturally [D] suddenly
3. [A] backed [B] named [C] cheated [D] admired
4. [A] applied for [B] cut off [C] spread out [D] given up
5. [A] simple [B] terrible [C] funny [D] hit
6. [A] doubting [B] explaining [C] proving [D] denying
7. [A] arguments [B] interviews [C] challenges [D] views
8. [A] curious [B] careful [C] patient [D] certain
9. [A] plans [B] markets [C] topics [D] dreams
10. [A] kindness [B] environment [C] stress [D] connection
11. [A] pretend [B] promise [C] discover [D] expect
12. [A] encourages [B] allows [C] forces [D] sends
13. [A] message [B] message [C] goal [D] challenge
14. [A] attracting [B] receiving [C] showing [D] ruining
15. [A] complete [B] require [C] shock [D] recognize
答案:
II.[语篇解读] 本文是一篇新闻报道。文章主要报道了Sean Atitsogbe,一个年仅10岁的“科学小子”,因其在社交媒体上分享科学现象的视频而受到广泛关注。
1.C [根据下文“‘Sean the Science Kid’...social media accounts.”可知,这个小男孩被称为“科学小孩肖恩”,故选C项。]
2.B [根据下文“ by his mother”可知,在母亲的支持下,正式开设了账户。故选B项。]
3.A [根据下文“by his mother”以及下文“support”可知,在母亲的支持和监管下,开通了账号。back意为帮助;支持。故选A项。]
4.C [根据下文“where he has over 780,000 followers in total”可知,他在许多社交媒体平台上传播了他的视频。apply for申请,请求;cut off切断;spread out传播;give up放弃。故选C项。]
5.D [根据上文“He has been as...social media accounts”可知,此处指他的第一个热门在线视频,故选D项。]
6.B [根据下文“the science behind why breakfast”可知,他解释了早餐为什么是一天中最重要的一餐背后的科学。下文“explains”也是提示,故选B项。]
7.D [根据常识可知,视频火不火,取决于观看的流量,故选D项。]
8.A [根据下文“He is self-taught and has...help from his parents.”可知,他蹒跚学步的时候就对如何解释宇宙感到好奇,故选A项。]
9.C [根据下文“he presents online or at the library”可知,他已在网上或图书馆研究他所展示的主题,故选C项。]
10.B [根据上文“He is self-taught and has...from his parents.”可知,他们只是给了他这样做的环境,故选B项。]
11.D [获得了如此多的关注超出了母亲的预料。毕竟这是无意之举,故选D项。]
12.A [根据下文“allow their children to dream big”可知,Atitsogbe鼓励其他父母给予孩子实现远大梦想的空间,故选A项。]
13.B [根据下文“we should pay attention...a very young age”可知,这是传达的信息,故选B项。]
14.C [根据第一段“Sean Atitsogbe is a...social media accounts.”可知,孩子很小的时候就开始展示一些天赋,故选C项。]
15.D [根据下文“do whatever you can to support the child”可知,一旦你认识到你的孩子喜欢什么,尽你所能去支持孩子,故选D项。]
1.C [根据下文“‘Sean the Science Kid’...social media accounts.”可知,这个小男孩被称为“科学小孩肖恩”,故选C项。]
2.B [根据下文“ by his mother”可知,在母亲的支持下,正式开设了账户。故选B项。]
3.A [根据下文“by his mother”以及下文“support”可知,在母亲的支持和监管下,开通了账号。back意为帮助;支持。故选A项。]
4.C [根据下文“where he has over 780,000 followers in total”可知,他在许多社交媒体平台上传播了他的视频。apply for申请,请求;cut off切断;spread out传播;give up放弃。故选C项。]
5.D [根据上文“He has been as...social media accounts”可知,此处指他的第一个热门在线视频,故选D项。]
6.B [根据下文“the science behind why breakfast”可知,他解释了早餐为什么是一天中最重要的一餐背后的科学。下文“explains”也是提示,故选B项。]
7.D [根据常识可知,视频火不火,取决于观看的流量,故选D项。]
8.A [根据下文“He is self-taught and has...help from his parents.”可知,他蹒跚学步的时候就对如何解释宇宙感到好奇,故选A项。]
9.C [根据下文“he presents online or at the library”可知,他已在网上或图书馆研究他所展示的主题,故选C项。]
10.B [根据上文“He is self-taught and has...from his parents.”可知,他们只是给了他这样做的环境,故选B项。]
11.D [获得了如此多的关注超出了母亲的预料。毕竟这是无意之举,故选D项。]
12.A [根据下文“allow their children to dream big”可知,Atitsogbe鼓励其他父母给予孩子实现远大梦想的空间,故选A项。]
13.B [根据下文“we should pay attention...a very young age”可知,这是传达的信息,故选B项。]
14.C [根据第一段“Sean Atitsogbe is a...social media accounts.”可知,孩子很小的时候就开始展示一些天赋,故选C项。]
15.D [根据下文“do whatever you can to support the child”可知,一旦你认识到你的孩子喜欢什么,尽你所能去支持孩子,故选D项。]
Ⅲ.语法填空(每小题1.5分, 共15分)
(2025·邢台市高一上期末)
The Internet is good for many millions of things. In today’s 1.(connect) world, it’s hard to imagine once again living in a world without the Internet. Of course, there are still librar-ies 2. you can get information or photo-printing stores in which you can order pictures, but the Internet has made the way we live our lives much faster than it 3.(be) in the past.
Along with the good comes the bad, though. If you’ve never thought of the Internet as a possibly-dan-gerous place, you need to be aware that, just like in the real world, there are some people who intend 4.(use) the Internet to harm you. Therefore, it’s important to learn how to stay safe when you’re online.
First, you should never give out the following types of information online: your full name, your address, your phone number, your birth date or your password. Of course, you will have to provide these things when you order things online, but be sure you’re dealing 5. an honest online shopkeeper.
Second, choose email addresses, screen names, and passwords 6.(careful). Make sure they don’t uncover personal information about you. For example, don’t use your real name as your screen name! Passwords should also be nearly 7.(possible) to guess.
Third, if you feel like you’re being cyberbullied(网络欺凌), whether via email, a social media website, or in a chat room online, be sure to report 8.(they) to an adult.
Finally, remember that the Internet is a large place, but it has a way of 9. ______ (spread) things around very quickly. If you wouldn’t want a friend or parent to see something, it’s probably something you shouldn’t post from 10. ______ beginning!
(2025·邢台市高一上期末)
The Internet is good for many millions of things. In today’s 1.(connect) world, it’s hard to imagine once again living in a world without the Internet. Of course, there are still librar-ies 2. you can get information or photo-printing stores in which you can order pictures, but the Internet has made the way we live our lives much faster than it 3.(be) in the past.
Along with the good comes the bad, though. If you’ve never thought of the Internet as a possibly-dan-gerous place, you need to be aware that, just like in the real world, there are some people who intend 4.(use) the Internet to harm you. Therefore, it’s important to learn how to stay safe when you’re online.
First, you should never give out the following types of information online: your full name, your address, your phone number, your birth date or your password. Of course, you will have to provide these things when you order things online, but be sure you’re dealing 5. an honest online shopkeeper.
Second, choose email addresses, screen names, and passwords 6.(careful). Make sure they don’t uncover personal information about you. For example, don’t use your real name as your screen name! Passwords should also be nearly 7.(possible) to guess.
Third, if you feel like you’re being cyberbullied(网络欺凌), whether via email, a social media website, or in a chat room online, be sure to report 8.(they) to an adult.
Finally, remember that the Internet is a large place, but it has a way of 9. ______ (spread) things around very quickly. If you wouldn’t want a friend or parent to see something, it’s probably something you shouldn’t post from 10. ______ beginning!
答案:
III.[语篇解读] 本文是一篇说明文。文章主要介绍了互联网给我们生活带来很多便利的同时也伴随着一些不好的事情,互联网不是一个安全的地方,我们应该学会如何在网上保持安全。
1.connected [考查词性转换。句意:在当今互联互通的世界,很难想象生活在一个没有互联网的世界。此空为形容词作定语修饰名词world,故填connected。]
2.where [考查定语从句。句意:当然,现在仍然有图书馆,你可以在那里获取信息,也有照片打印店,你可以在那里订购照片,但是互联网使我们的生活比过去快得多。此空位于名词libraries之后,空前有谓语动词are,且空后有谓语动词can get,所以此处应为关系词引导的定语从句,从句中缺少状语,先行词libraries指的是地点,所以此处应使用关系副词,故填where。]
3.was [考查动词的时态和主谓一致。句意见上题。此空为从句的谓语动词,根据时间状语in the past可知,此处应为一般过去时,主语it为第三人称单数形式,故填was。]
4.to use [考查非谓语动词。句意:如果你从未想过互联网是一个可能危险的地方,你需要意识到,就像在现实世界中一样,有一些人打算利用互联网来伤害你。此处为非谓语动词作宾语,根据intend to do sth意为“打算做某事”可知,此处使用动词不定式作宾语,故填to use。]
5.with [考查介词。句意:当然,当你在网上订购东西时,你必须提供这些东西,但要确保你是在和一个诚实的网上店主打交道。此空位于名词单数之前,应使用介词构成介词短语,结合句意可知,此处表示“与……交易”应为deal with sb,故填with。]
6.carefully [考查词性转换。句意:其次,仔细选择电子邮件地址、用户名和密码。此空为副词作状语修饰谓语动词choose,故填carefully。]
7.impossible [考查词形转换。句意:第三,如果你觉得自己受到了网络欺凌,无论是通过电子邮件、社交媒体网站,还是在网上聊天室,一定要向成年人报告。此空为形容词作表语,结合句意可知,此处“不可能的”应为possible的反义词,故填impossible。]
8.them [考查代词。句意见上题。此空为代词作report的宾语,故填them。]
9.spreading [考查非谓语动词。句意:最后,请记住,虽然互联网是一个很大的地方,但它有一种迅速传播事物的方式。此空为非谓语动词形式作宾语,此空位于介词of之后,所以使用动词-ing形式作of的宾语,故填spreading。]
10.the [考查冠词。句意:如果你不想让朋友或父母看到一些东西,那么从一开始你就不应该发布这些东西!此空位于介词和名词之间,应使用冠词,固定短语from the beginning意为“从一开始”符合句意,故填the。]
1.connected [考查词性转换。句意:在当今互联互通的世界,很难想象生活在一个没有互联网的世界。此空为形容词作定语修饰名词world,故填connected。]
2.where [考查定语从句。句意:当然,现在仍然有图书馆,你可以在那里获取信息,也有照片打印店,你可以在那里订购照片,但是互联网使我们的生活比过去快得多。此空位于名词libraries之后,空前有谓语动词are,且空后有谓语动词can get,所以此处应为关系词引导的定语从句,从句中缺少状语,先行词libraries指的是地点,所以此处应使用关系副词,故填where。]
3.was [考查动词的时态和主谓一致。句意见上题。此空为从句的谓语动词,根据时间状语in the past可知,此处应为一般过去时,主语it为第三人称单数形式,故填was。]
4.to use [考查非谓语动词。句意:如果你从未想过互联网是一个可能危险的地方,你需要意识到,就像在现实世界中一样,有一些人打算利用互联网来伤害你。此处为非谓语动词作宾语,根据intend to do sth意为“打算做某事”可知,此处使用动词不定式作宾语,故填to use。]
5.with [考查介词。句意:当然,当你在网上订购东西时,你必须提供这些东西,但要确保你是在和一个诚实的网上店主打交道。此空位于名词单数之前,应使用介词构成介词短语,结合句意可知,此处表示“与……交易”应为deal with sb,故填with。]
6.carefully [考查词性转换。句意:其次,仔细选择电子邮件地址、用户名和密码。此空为副词作状语修饰谓语动词choose,故填carefully。]
7.impossible [考查词形转换。句意:第三,如果你觉得自己受到了网络欺凌,无论是通过电子邮件、社交媒体网站,还是在网上聊天室,一定要向成年人报告。此空为形容词作表语,结合句意可知,此处“不可能的”应为possible的反义词,故填impossible。]
8.them [考查代词。句意见上题。此空为代词作report的宾语,故填them。]
9.spreading [考查非谓语动词。句意:最后,请记住,虽然互联网是一个很大的地方,但它有一种迅速传播事物的方式。此空为非谓语动词形式作宾语,此空位于介词of之后,所以使用动词-ing形式作of的宾语,故填spreading。]
10.the [考查冠词。句意:如果你不想让朋友或父母看到一些东西,那么从一开始你就不应该发布这些东西!此空位于介词和名词之间,应使用冠词,固定短语from the beginning意为“从一开始”符合句意,故填the。]
查看更多完整答案,请扫码查看