2025年创新设计高中英语必修第二册北师大版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年创新设计高中英语必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
A
(2025·惠州市高一上期末)
Get Closer to Nature
Autumn is a special time to enjoy the outdoors, when the weather is cool and refreshing for experiencing the sights and sounds of nature. Research shows that spending time in a natural setting has many benefits— it can help reduce anxiety and stress, improve concentration and attention, and even lead to better sleep. Here are some ways to get started.
Go for a walk, bike, or hike
The easiest way to get closer to nature is to simply step outside. Gather family or friends and go for a walk or bike ride in your neighborhood or a local park. Besides getting exercise, you’ll be stimulating (刺激) your senses, from seeing a variety of colors in autumn leaves to feeling a gentle wind blow through the trees.
Try bird-watching
November is a great time of year for bird-watching. It’s when many bird species take flight on their migratory(迁徙的)journeys to warm destinations to the south. You can visit a bird reserve in your area or learn more about the birds in your neighborhood. The highly-recommended Merlin Bird ID app is a free bird guide with photos, bird sounds, and maps that can help you identify the bird species you hear or see.
Plant a fall garden
Fall is a good time to plant because it’s less hot for plants but the soil is still warm. In parts of the US where the weather is milder, you may be able to plant leafy crops like spinach, broccoli, and kale through December. You can also bring nature inside by having plants in your home.
1. Why is it good to get closer to nature?
[A] People can plant leafy crops.
[B] People can build new friendship.
[C] People can improve their fitness.
[D] People can learn much about climate.
2. Which way is recommended for bird-watching?
[A] Referring to maps.
[B] Turning to a bird guide.
[C] Using an app for birds.
[D] Taking photos of birds.
3. Where is this text probably taken from?
[A] A course plan.
[B] A health magazine.
[C] A travel brochure.
[D] A museum guidebook.
(2025·惠州市高一上期末)
Get Closer to Nature
Autumn is a special time to enjoy the outdoors, when the weather is cool and refreshing for experiencing the sights and sounds of nature. Research shows that spending time in a natural setting has many benefits— it can help reduce anxiety and stress, improve concentration and attention, and even lead to better sleep. Here are some ways to get started.
Go for a walk, bike, or hike
The easiest way to get closer to nature is to simply step outside. Gather family or friends and go for a walk or bike ride in your neighborhood or a local park. Besides getting exercise, you’ll be stimulating (刺激) your senses, from seeing a variety of colors in autumn leaves to feeling a gentle wind blow through the trees.
Try bird-watching
November is a great time of year for bird-watching. It’s when many bird species take flight on their migratory(迁徙的)journeys to warm destinations to the south. You can visit a bird reserve in your area or learn more about the birds in your neighborhood. The highly-recommended Merlin Bird ID app is a free bird guide with photos, bird sounds, and maps that can help you identify the bird species you hear or see.
Plant a fall garden
Fall is a good time to plant because it’s less hot for plants but the soil is still warm. In parts of the US where the weather is milder, you may be able to plant leafy crops like spinach, broccoli, and kale through December. You can also bring nature inside by having plants in your home.
1. Why is it good to get closer to nature?
[A] People can plant leafy crops.
[B] People can build new friendship.
[C] People can improve their fitness.
[D] People can learn much about climate.
2. Which way is recommended for bird-watching?
[A] Referring to maps.
[B] Turning to a bird guide.
[C] Using an app for birds.
[D] Taking photos of birds.
3. Where is this text probably taken from?
[A] A course plan.
[B] A health magazine.
[C] A travel brochure.
[D] A museum guidebook.
答案:
【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了三种在秋天亲近大自然的方式。
1.C [细节理解题。根据文章第一段“Research shows that...even lead to better sleep.”可知,接近大自然可以提高人们的健康水平,包括改善注意力和专注力,即可以提高身体素质,故选C项。]
2.C [细节理解题。根据文章Try bird-watching部分的“The highly-recommended...you hear or see.”可知,推荐使用鸟类相关的应用程序来观鸟,故选C项。]
3.B [文章出处题。根据文章第一段“Autumn is a special...lead to better sleep.”以及接下来提到的几种接近大自然的方式可知,本文主要讲述的是秋季在自然环境中度过时间的好处和一些相关建议,这些内容更符合健康杂志的风格,故选B项。]
1.C [细节理解题。根据文章第一段“Research shows that...even lead to better sleep.”可知,接近大自然可以提高人们的健康水平,包括改善注意力和专注力,即可以提高身体素质,故选C项。]
2.C [细节理解题。根据文章Try bird-watching部分的“The highly-recommended...you hear or see.”可知,推荐使用鸟类相关的应用程序来观鸟,故选C项。]
3.B [文章出处题。根据文章第一段“Autumn is a special...lead to better sleep.”以及接下来提到的几种接近大自然的方式可知,本文主要讲述的是秋季在自然环境中度过时间的好处和一些相关建议,这些内容更符合健康杂志的风格,故选B项。]
B
(2025·九江市高一上期末)
Veery, a small songbird only weighing about 30 grams, will migrate thousands of miles south—from North America, across the ocean, to South America in summer. No doubt it’s a perilous journey. Some of those birds may never make it if a hurricane (飓风) happens.
But a study published in the journal Scientific Reports in 2018 showed that when the veeries begin to leave the north is closely related to the coming of the Atlantic hurricane season. The little birds try not to be destroyed by the possible hurricanes. “During bad years, the birds would shorten their breeding (繁殖) season in the north and head down to South America earlier than usual. In this way, most of the birds survived. It makes sense that they have figured it out somehow. ” says Christopher Heckscher, an ecologist at Dela-ware State University.
Exactly, how the veeries “predict” hurricane seasons may partly result from small changes in climate like El Nino (厄尔尼诺) events. During El Nino years, the ocean water is warmer than average, and produces winds that more effectively weaken hurricanes, bringing down the number of hurricanes. The little birds are usually smart enough to sense this and make a wise decision to migrate. With these changes, rainfall in veery habitat (栖息地) may differ. When more rain falls, more fruit could be available. This change in diet may help the veery return to North America in a better shape and also enjoy a longer breeding season back home.
Heckscher says although it’s too early to determine what the birds are predicting for future Atlantic hurricane seasons, veeries have been just as good, and in one case better than meteorological (气象) models in predicting hurricanes.
4. What does the underlined word “perilous” in paragraph 1 mean?
[A] Dangerous.
[B] Unfamiliar.
[C] Beneficial.
[D] Powerful.
5. What have scientists discovered about the veery migration?
[A] It brings the climate change.
[B] It explains why hurricanes happen.
[C] It often occurs later than other migrant birds’.
[D] It is influenced by the possible hurricane season.
6. What may happen to veeries during El Nino years?
[A] They seek for more food.
[B] They meet more hurricanes.
[C] They don’t fly back to the north.
[D] They become stronger for breeding.
7. Which can be a suitable title for the text?
[A] Veery: Beating Climate Models
[B] Veery: a Natural Predictor of Hurricanes
[C] El Nino: Destroying Veeries’ Migration
[D] Christopher Heckscher: a Famous Ecologist
(2025·九江市高一上期末)
Veery, a small songbird only weighing about 30 grams, will migrate thousands of miles south—from North America, across the ocean, to South America in summer. No doubt it’s a perilous journey. Some of those birds may never make it if a hurricane (飓风) happens.
But a study published in the journal Scientific Reports in 2018 showed that when the veeries begin to leave the north is closely related to the coming of the Atlantic hurricane season. The little birds try not to be destroyed by the possible hurricanes. “During bad years, the birds would shorten their breeding (繁殖) season in the north and head down to South America earlier than usual. In this way, most of the birds survived. It makes sense that they have figured it out somehow. ” says Christopher Heckscher, an ecologist at Dela-ware State University.
Exactly, how the veeries “predict” hurricane seasons may partly result from small changes in climate like El Nino (厄尔尼诺) events. During El Nino years, the ocean water is warmer than average, and produces winds that more effectively weaken hurricanes, bringing down the number of hurricanes. The little birds are usually smart enough to sense this and make a wise decision to migrate. With these changes, rainfall in veery habitat (栖息地) may differ. When more rain falls, more fruit could be available. This change in diet may help the veery return to North America in a better shape and also enjoy a longer breeding season back home.
Heckscher says although it’s too early to determine what the birds are predicting for future Atlantic hurricane seasons, veeries have been just as good, and in one case better than meteorological (气象) models in predicting hurricanes.
4. What does the underlined word “perilous” in paragraph 1 mean?
[A] Dangerous.
[B] Unfamiliar.
[C] Beneficial.
[D] Powerful.
5. What have scientists discovered about the veery migration?
[A] It brings the climate change.
[B] It explains why hurricanes happen.
[C] It often occurs later than other migrant birds’.
[D] It is influenced by the possible hurricane season.
6. What may happen to veeries during El Nino years?
[A] They seek for more food.
[B] They meet more hurricanes.
[C] They don’t fly back to the north.
[D] They become stronger for breeding.
7. Which can be a suitable title for the text?
[A] Veery: Beating Climate Models
[B] Veery: a Natural Predictor of Hurricanes
[C] El Nino: Destroying Veeries’ Migration
[D] Christopher Heckscher: a Famous Ecologist
答案:
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了一种叫Veery的小鸣禽,它们会在夏天从北美向南迁徙到达南美洲,并且它们可以预测飓风,努力避免被飓风摧毁。
4.A [词义猜测题。根据画线词句后文“Some of those birds may never make it if a hurricane(飓风) happens.”可知,飓风对于这些鸟儿来说很危险,从而推知画线词意思是“危险的”,故选A项。]
5.D [细节理解题。根据第二段中“But a study...possible hurricanes.”可知,科学家们发现这种小鸣禽的迁徙受到可能的飓风季节的影响,故选D项。]
6.D [推理判断题。根据第三段中“...This change in diet...sea son back home.”可知,在厄尔尼诺年份,这种小鸣禽为了繁殖而变得更强壮,故选D项。]
7.B [标题归纳题。通读全文,根据第一段“Veery, a small...America in summer.”和最后一段中“Heckscher says al though...in predicting hurricanes.”可知,本文介绍了一种叫Veery的小鸣禽,它们会在夏天从北美向南迁徙到达南美洲,并且它们可以预测飓风,努力避免被飓风摧毁,故选B项。]
4.A [词义猜测题。根据画线词句后文“Some of those birds may never make it if a hurricane(飓风) happens.”可知,飓风对于这些鸟儿来说很危险,从而推知画线词意思是“危险的”,故选A项。]
5.D [细节理解题。根据第二段中“But a study...possible hurricanes.”可知,科学家们发现这种小鸣禽的迁徙受到可能的飓风季节的影响,故选D项。]
6.D [推理判断题。根据第三段中“...This change in diet...sea son back home.”可知,在厄尔尼诺年份,这种小鸣禽为了繁殖而变得更强壮,故选D项。]
7.B [标题归纳题。通读全文,根据第一段“Veery, a small...America in summer.”和最后一段中“Heckscher says al though...in predicting hurricanes.”可知,本文介绍了一种叫Veery的小鸣禽,它们会在夏天从北美向南迁徙到达南美洲,并且它们可以预测飓风,努力避免被飓风摧毁,故选B项。]
查看更多完整答案,请扫码查看