2025年飞越阅读英语真题年年新九年级英语上册通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年飞越阅读英语真题年年新九年级英语上册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第38页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
阅读理解(重庆市第一中学 2023 年期末真题)
请阅读下面短文,从每小题所给的四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。

Building a country is never easy. But how about making one disappear? A new report said a long time of climate(气候) change could do that. It also said Tuvalu would be the first country to be completely lost because of climate change.
Tuvalu, a Pacific island country with many small islands, is near Australia, lying in the South Hemisphere(南半球) and there are only 12,000 people in this country. Now, 40 percent of the area in its capital is underwater.
▲ They don’t want to lose their country, so they plan to build a new one in the metaverse(元宇宙). It is a digital(数字化) country that only shows online. No matter where Tuvalu people live in the real world, they will still have their nationality(国籍) and “live” in its online country. For example, if a Tuvaluan misses the beautiful butterflies and the soft wind in their hometown, he can enter their digital country online and enjoy them.
This news made people in Tuvalu excited. But Li Zuxi, a director of the metaverse lab, said, “Though the digital country belongs to Tuvalu, it’s built on a metaverse platform(平台). Now, the metaverse is not perfect, which may bring some problems.” He gave us an example. “If someone from other countries enters the space of the digital country, how can the system tell if the person truly belongs to that country? In such situations, the safety of this digital country can’t be sure.”
However, many island countries disagree with Li Zuxi. They say that building a digital country may be new, but this is the only way for people in those island countries to be connected. Why not have a try?
Actually, whether people will build it or not, saving the real world and creating a better living environment should be paid the most attention to.
(
A. L1
B. L2
C. L3
D. L4
(
A. The government of Tuvalu hasn’t done enough to save the country.
B. Facing the disappearing of their country, all Tuvalu people are so sad.
C. People from all over the world are trying to save Tuvalu from disappearing.
D. Whether the country will disappear depends on how Tuvalu people protect the environment.
(
A. the digital country in the metaverse is perfect enough now
B. people can’t make sure of the safety of the digital country
C. all the island countries are building digital countries in the metaverse
D. there is a long way to go if people want to build a country in the metaverse
(

请阅读下面短文,从每小题所给的四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。
Building a country is never easy. But how about making one disappear? A new report said a long time of climate(气候) change could do that. It also said Tuvalu would be the first country to be completely lost because of climate change.
Tuvalu, a Pacific island country with many small islands, is near Australia, lying in the South Hemisphere(南半球) and there are only 12,000 people in this country. Now, 40 percent of the area in its capital is underwater.
▲ They don’t want to lose their country, so they plan to build a new one in the metaverse(元宇宙). It is a digital(数字化) country that only shows online. No matter where Tuvalu people live in the real world, they will still have their nationality(国籍) and “live” in its online country. For example, if a Tuvaluan misses the beautiful butterflies and the soft wind in their hometown, he can enter their digital country online and enjoy them.
This news made people in Tuvalu excited. But Li Zuxi, a director of the metaverse lab, said, “Though the digital country belongs to Tuvalu, it’s built on a metaverse platform(平台). Now, the metaverse is not perfect, which may bring some problems.” He gave us an example. “If someone from other countries enters the space of the digital country, how can the system tell if the person truly belongs to that country? In such situations, the safety of this digital country can’t be sure.”
However, many island countries disagree with Li Zuxi. They say that building a digital country may be new, but this is the only way for people in those island countries to be connected. Why not have a try?
Actually, whether people will build it or not, saving the real world and creating a better living environment should be paid the most attention to.
(
C
) 1. From the picture, Tuvalu lies in the place of .A. L1
B. L2
C. L3
D. L4
(
B
) 2. Which sentence can be put in the ▲?A. The government of Tuvalu hasn’t done enough to save the country.
B. Facing the disappearing of their country, all Tuvalu people are so sad.
C. People from all over the world are trying to save Tuvalu from disappearing.
D. Whether the country will disappear depends on how Tuvalu people protect the environment.
(
B
) 3. From Li Zuxi’s words, we can infer that .A. the digital country in the metaverse is perfect enough now
B. people can’t make sure of the safety of the digital country
C. all the island countries are building digital countries in the metaverse
D. there is a long way to go if people want to build a country in the metaverse
(
A
) 4. The structure of this passage is . (P1: Paragraph 1 P2: Paragraph 2 …)
答案:
Passage 4
阅读理解
本文为说明文,讲述了由于气候变化导致海平面上升,图瓦卢将会是第一个被淹没的国家。为了应对这个问题,图瓦卢决定在虚拟世界建立一个数字国家。但是元宇宙实验室的主任李祖希认为这不是最好的解决方法。我们应该关注拯救现实世界,而不是致力于建立数字国家。
1.C。细节理解题。根据第二段中Tuvalu, a Pacific island country with many small islands, is near Australia, lying in the South Hemisphere可知,图瓦卢是一个太平洋岛国,有
题年年新中考(上)
许多小岛,毗邻澳大利亚,位于南半球。故选C。
2.B。信息回填题。通读第三段可知,此段在讲图瓦卢人不想失去他们的国家,所以他们计划在元宇宙建造一个新的国家,由此可推知,此处应是讲图瓦卢人对于国家的消失很伤心。故选B。
3.B。推理判断题。根据第四段中Now, the metaverse is not perfect, which may bring some problems.和In such situations, the safety of this digital country can’t be sure.可推知,现在,人们尚不能保障数字国家的安全。故选B。
4.A。文章结构题。通读全文可知,第一段提出图瓦卢因气候变化将消失;第二段介绍图瓦卢目前的具体情况;第三段介绍解决方案;第四段、第五段是一些人反对和支持这一解决方案的观点;第六段是作者的观点。故选A。
阅读理解
本文为说明文,讲述了由于气候变化导致海平面上升,图瓦卢将会是第一个被淹没的国家。为了应对这个问题,图瓦卢决定在虚拟世界建立一个数字国家。但是元宇宙实验室的主任李祖希认为这不是最好的解决方法。我们应该关注拯救现实世界,而不是致力于建立数字国家。
1.C。细节理解题。根据第二段中Tuvalu, a Pacific island country with many small islands, is near Australia, lying in the South Hemisphere可知,图瓦卢是一个太平洋岛国,有
题年年新中考(上)
许多小岛,毗邻澳大利亚,位于南半球。故选C。
2.B。信息回填题。通读第三段可知,此段在讲图瓦卢人不想失去他们的国家,所以他们计划在元宇宙建造一个新的国家,由此可推知,此处应是讲图瓦卢人对于国家的消失很伤心。故选B。
3.B。推理判断题。根据第四段中Now, the metaverse is not perfect, which may bring some problems.和In such situations, the safety of this digital country can’t be sure.可推知,现在,人们尚不能保障数字国家的安全。故选B。
4.A。文章结构题。通读全文可知,第一段提出图瓦卢因气候变化将消失;第二段介绍图瓦卢目前的具体情况;第三段介绍解决方案;第四段、第五段是一些人反对和支持这一解决方案的观点;第六段是作者的观点。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看