2025年飞越阅读英语真题年年新九年级英语上册通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年飞越阅读英语真题年年新九年级英语上册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
阅读理解(东莞市东莞中学初中部 2024 年期末真题)
请阅读下面短文,从每小题所给的四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。
(
A. help people of all ages
B. only help people under the age of 15
C. only help people with sleeping problems
D. only help people under pressure
(
A. What kind of music do sleepers prefer?
B. Why can soft music help us sleep better?
C. How do people feel about relaxing songs?
D. Which is the advantage of listening to gentle music?
(
A. By comparing it with a 70 - bpm song.
B. By finding out whether it can help us fall asleep.
C. By entering the song’s title into www. songbpm. com.
D. By counting our heart rates while listening to the song.
(
A. Get ready for waking up suddenly.
B. Be prepared for a great night’s sleep.
C. Stay awake all night with rock music.
D. Get set for an exciting trip in the real world.
(
A. Wake Me Up with very strong beats.
B. A soft folk song The Sound of Silence.
C. An electronic powerful song We Will Rock You.
D. La La Land from a movie which we can dance to.
请阅读下面短文,从每小题所给的四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。
Do you have difficulty falling asleep at night? If so, here is a piece of advice for you: Listen to some soft music.
Scientists have found that soft music can help to improve sleep quality and quantity(量). This works for sleepers of all ages, and even forthose with sleeping problems. Soft music can
help us fall asleep better, wake up less during
the night and feel more relaxed in the morning.
You may not notice the effects overnight,
though. It could take as many as 3 weeks to see
any improvements.
________ The reasons aren't clear yet. It may connect with the relaxing effect of a good song. Music can have real physical effects, too. Soft music can lower our heart rate (心率) and slow down our breathing. This prepares us for sleep.
Scientists say that for most people, music that has 70 beats (节拍) per minute (bpm) works best. If you are not sure how many beats a song has in a minute, you can find out by entering its title into $www.songbpm.com$. You may need totest to make your own playlists. And remember to get volume (音量) right. Normally, classical, jazz and folk music are usually more effective than other musical styles. Familiar songs work well, too.
It's very important to get enough high - quality sleep. Before you go to bed tonight, play some soft music. Then, just prepare to be rocked off to dreamland. Enjoy your sweet dream and wonderful sleep!
A
) 1. It is found that soft music can sleep.A. help people of all ages
B. only help people under the age of 15
C. only help people with sleeping problems
D. only help people under pressure
(
B
) 2. Which sentence is the most suitable for “” in Paragraph 3?A. What kind of music do sleepers prefer?
B. Why can soft music help us sleep better?
C. How do people feel about relaxing songs?
D. Which is the advantage of listening to gentle music?
(
C
) 3. How can we work out how many beats a song has in a minute?A. By comparing it with a 70 - bpm song.
B. By finding out whether it can help us fall asleep.
C. By entering the song’s title into www. songbpm. com.
D. By counting our heart rates while listening to the song.
(
B
) 4. What does the underlined sentence in the last paragraph probably mean?A. Get ready for waking up suddenly.
B. Be prepared for a great night’s sleep.
C. Stay awake all night with rock music.
D. Get set for an exciting trip in the real world.
(
B
) 5. Which song may help people sleep better according to the passage?A. Wake Me Up with very strong beats.
B. A soft folk song The Sound of Silence.
C. An electronic powerful song We Will Rock You.
D. La La Land from a movie which we can dance to.
答案:
Passage 5
阅读理解
本文为说明文,介绍了轻音乐能够改善人们的睡眠。
1.A。细节理解题。根据第二段中Scientists have found that soft music can help to improve sleep quality and quantity. This works for sleepers of all ages, and even for those with sleeping problems.可知,轻音乐有助于提高睡眠质量和时长,这对各个年龄段的人都有效,甚至对有睡眠问题的人也同样适用。故选A。
2.B。信息回填题。根据第三段中The reasons aren’t clear yet.可知,原因尚不明确,由此可推知询问的是“为什么……”。B选项“为什么轻音乐能帮助我们睡得更好”与之相符。故选B。
3.C。细节理解题。根据第四段中If you are not sure how many beats a song has in a minute, you can find out by entering its title into www.songbpm.com.可知,如果你不确定一首歌每分钟有多少拍,你可以在www.songbpm.com这个网站上输入歌名查询。故选C。
4.B。推理判断题。根据最后一段中Enjoy your sweet dream and wonderful sleep!可推知,划线部分是描述进入梦乡,睡个好觉的情况。B选项“准备好睡个好觉吧”与之相符。故选B。
5.B。细节理解题。根据第四段中Normally, classical, jazz and folk music are usually more effective than other musical styles.可知,古典音乐、爵士乐和民谣音乐通常更有助于睡眠。B选项“一首柔和的民谣《寂静之声》”与之相符。故选B。
阅读理解
本文为说明文,介绍了轻音乐能够改善人们的睡眠。
1.A。细节理解题。根据第二段中Scientists have found that soft music can help to improve sleep quality and quantity. This works for sleepers of all ages, and even for those with sleeping problems.可知,轻音乐有助于提高睡眠质量和时长,这对各个年龄段的人都有效,甚至对有睡眠问题的人也同样适用。故选A。
2.B。信息回填题。根据第三段中The reasons aren’t clear yet.可知,原因尚不明确,由此可推知询问的是“为什么……”。B选项“为什么轻音乐能帮助我们睡得更好”与之相符。故选B。
3.C。细节理解题。根据第四段中If you are not sure how many beats a song has in a minute, you can find out by entering its title into www.songbpm.com.可知,如果你不确定一首歌每分钟有多少拍,你可以在www.songbpm.com这个网站上输入歌名查询。故选C。
4.B。推理判断题。根据最后一段中Enjoy your sweet dream and wonderful sleep!可推知,划线部分是描述进入梦乡,睡个好觉的情况。B选项“准备好睡个好觉吧”与之相符。故选B。
5.B。细节理解题。根据第四段中Normally, classical, jazz and folk music are usually more effective than other musical styles.可知,古典音乐、爵士乐和民谣音乐通常更有助于睡眠。B选项“一首柔和的民谣《寂静之声》”与之相符。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看