2025年飞越阅读英语真题年年新九年级英语上册通用版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年飞越阅读英语真题年年新九年级英语上册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年飞越阅读英语真题年年新九年级英语上册通用版》

阅读理解(苏州市立达中学2024年期中真题)
请阅读下面短文,从每小题所给的四个选项中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳选项。

Imagine you are going to give a speech the next day. The night before, you spend a lot of time thinking about the possible mistakes you might make and whether you're prepared enough. Or maybe everyone will laugh at you if you lose. Well, you might be overthinking.
Overthinking means thinking about the same thing again and again, leading you to see things in the worst possible way. This is because our brains are always looking for dangers so that they can make plans to deal with those dangers and keep us safe. Those dangers in mind may come from past experiences or the "what ifs" we imagine could happen in the future.
Some people believe that overthinking may be helpful because it helps us look at a problem from every possible direction and get ready for what might happen. However, research suggests that overthinking can make us stressed, worried and unhappy.
What's more, overthinking might create problems with how you get along with others. As you think the worst, make incorrect guesses or worry about every little thing others do and say, you might misunderstand what they mean.
So, instead of sitting and thinking about a problem again and again, you can focus on something else instead of the problem itself. Your brain might find better ways to solve the problem while you're doing something fun, like gardening, watching a comedy or even sleeping.
Also, when you find yourself overthinking, challenge these thoughts. Ask yourself if they will be sure to happen and think about other possibilities. It can be hard at first, but the following ways can help you know whether you are overthinking.
(
C
) 1. If you are a person who is always overthinking, what might you think if you lose a basketball game?
A. I believe I will do better next time if I practise harder.
B. I will talk with my coach to find out why I lose the game.
C. My teachers will not like me and the classmates will laugh at me.
D. Although I lose the game, I will treat myself to something delicious.
(
) 2. Overthinking can make us have the following feelings EXCEPT being
D
.
A. stressed
B. worried
C. unhappy
D. excited
(
B
) 3. How does the writer support his idea in Paragraph 5?
A. By listing numbers.
B. By giving examples.
C. By showing pictures.
D. By raising questions.
(
) 4. If there is another paragraph after the passage, it may be about
C
.
A. why people are always overthinking
B. what problems overthinking may cause
C. how you can know you are overthinking
D. what good things overthinking may bring
答案: Passage 4
阅读理解
本文为说明文,介绍了过度思考这种现象以及应对措施。
1.C。细节理解题。根据第一段中Or maybe everyone will laugh at you if you lose.可知,过度思考的人可能会担心他人嘲笑你的失败。故选C。
2.D。推理判断题。根据第三段中However,research suggests that overthinking can make us stressed,worried and unhappy.可知,过度思考会让我们有压力、担忧和不开心。故选D。
3.B。推理判断题。通读第五段可知,本段给出了转移注意力的具体方式,比如园艺、看喜剧甚至睡觉,是通过举例来支撑自己的观点的。故选B。
4.C。推理判断题。根据最后一段中It can be hard at first, but the following ways can help you know whether you are overthinking.可推知,下文会给出一些方法,帮助你了解你是否想太多了。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭