2025年有一套初中各地市期末真题八年级英语上册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年有一套初中各地市期末真题八年级英语上册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年有一套初中各地市期末真题八年级英语上册仁爱版》

<题目>B
①Giethoorn is a small village in the north-east of the Netherlands. It is famous as the "Venice of the North" because it is similar to the famous Italian city Venice.
②The Giethoorn Village was built in the 13th century. Some farmers found a large number of goat horns (山羊角) when farming in the field. Then they called this village "Geytenhoren". Later, people called this village "Giethoorn" in short. It became popular in 1958. That year, a director named Bert Haanstra made his film *Fanfare* in that village.
③The village has 4 miles of canals (运河) and 50 short wooden bridges across the canals. People there go to shops or restaurants by boat, and they also use boats to carry people and things from one place to another. "Whisper Boats", a kind of special boat, run on electricity (电) on the canals. They don't create any noise in the village.
④For some reason, the village is getting more and more visitors from all over the world. Most of them are Chinese. Visitors can enjoy a number of activities there. Boating around the quiet village is very relaxing. There are some interesting shops selling special things. Some restaurants serve local (本地的) dishes.
⑤With such beautiful scenery, Giethoorn is a perfect place for a holiday. If you had the chance, would you like to pay a visit?
根据材料内容选择最佳答案。
(
B
)26. Why is Giethoorn called "Venice of the North"?
A. Because it is in Italy.
B. Because it is similar to Venice.
C. Because it is in the north.
D. Because it is close to Venice.
(
C
)27. What does Paragraph 2 mainly talk about?
A. How people get around here.
B. When the village was built.
C. How Giethoorn got its name.
D. Who built the village.
(
A
)28. What do we know about "Whisper Boats"?
A. They are quiet and make no noise.
B. They don't need electricity to run.
C. They can run on the ground.
D. Every house in Giethoorn has one of them.
(
D
)29. How can people get around in Giethoorn?
A. By plane.
B. By train.
C. By car.
D. By boat.
(
B
)30. Which of the following shows the structure of the passage?

A.
B.
C.
D.
答案: 26.B【解析】由短文第一段第二句“It is famous as the ‘Venice of the North’because it is similar to the famous Italian city Venice.”可知,Giethoorn被称为“北方威尼斯”是因为与意大利的威尼斯有很多相似之处。故选B。
27.C【解析】通读短文第二段可知,本段主要讲述了Giethoorn这个村庄名字的由来。故选C。
28.A【解析】由短文第三段最后一句“They don’t create any noise in the village.”可知,这种船不会产生噪音。故选A。
29.D【解析】由短文第四段第四句“Boating around the quiet village is very relaxing.”可知,游客们可以乘船在村庄中游览。故选D。
30.B【解析】通读全文可知,短文第一段引出Giethoorn村庄的特点,第二、三、四段分别描述Giethoorn的不同特点,最后一段总结全文。全文为总分总结构。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭