2025年有一套初中各地市期末真题八年级英语上册仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年有一套初中各地市期末真题八年级英语上册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年有一套初中各地市期末真题八年级英语上册仁爱版》

听下面一段对话,回答第13至第15三个小题。
(
A
)13. When is the international kite festival held?
A. From April 20th to April 25th.
B. From April 10th to April 25th.
C. From April 20th to May 25th.
(
B
)14. What kind of kites does the woman like best?
A. Dragon kites. B. Cartoon character kites.
C. Bamboo and silk kites.
(
C
)15. What are the modern kites made of?
A. Traditional materials. B. Bamboo and silk.
C. New materials.
答案: 13—15ABC
第三节 你将听到一篇短文。请用你所听到的内容,填写表格中所缺单词,每空限填一词或一个数字。短文读两遍。

16.
sister
17.
1961
18.
Mountains
19.
orange
20.
40/forty
答案: 16.sister 17.1961 18.Mountains 19.orange 20.40/forty
<题目>A

根据材料内容选择最佳答案。
(
D
)21. Why does Zhou Yiwei help his mother clean the streets on weekends and holidays?
A. Because it's his school homework.
B. Because he wants to practice cleaning skills.
C. Because he wants to make money for himself.
D. Because he thinks his mother is busy and tired.
(
C
)22. How did Cui Chenxi perform at the 2024 Paris Olympic Games?
A. She won a gold medal. B. She was the champion.
C. She came in fourth place. D. She did not finish the event.
(
A
)23. According to the passage, what has skateboarding taught Cui Chenxi?
A. Never give up.
B. The importance of teamwork.
C. Ways to balance studies and sports.
D. Ways to get on with her teammates.
(
D
)24. Which is TRUE according to the text?
A. Zhou Yiwei helps his mother from 5:00 p. m. to 8:00 p. m.
B. Zhou Yiwei felt embarrassed when he was cleaning the streets.
C. Cui Chenxi won the gold medal at the Asian Games at the age of 10.
D. Cui Chenxi is fifteen years old in 2025.
(
B
)25. Which section of a newspaper can you probably read the passage?
A. Ad. B. Stories. C. Sports. D. History.
答案: 21.D【解析】细节理解题。根据“Zhou knows that his mother is busy and tired,and he wants to help her.”可知,因为他觉得母亲忙碌且疲惫。故选D。
22.C【解析】细节理解题。根据“Cui Chenxi,14,finished the women’s skateboarding street final(滑板女子街式决赛)in fourth place at the 2024 Paris Olympic Games.”可知,崔宸曦在巴黎奥运会上获得第四名。故选C。
23.A【解析】推理判断题。根据“Skateboarding has taught Cui a lot.‘I will keep it going and get better next time,’she said.”可知,滑板教会了崔宸曦永不放弃。故选A。
24.D
25.B【解析】推理判断题。文章讲述了两位青少年励志和感人的成长故事,通常会出现在报纸的“故事”版块。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭