2025年有一套初中各地市期末真题八年级英语上册仁爱版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年有一套初中各地市期末真题八年级英语上册仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
B
People often talk about jobs. But when I tell others what I do for a living,they can hardly believe it. But I’m not joking at all. I spend my days at work eating chocolate! I taste chocolate to make sure that people can get excellent chocolate from our factory.
Every week,I get chocolate from our factory. I have to taste it. I also have to taste raw materials(原材料). I spend days choosing the best ones to go into the chocolate.
Just next to my office,I have a kitchen. I test and taste chocolate I make there. My kitchen is full of machines. It’s wonderful to work there during the day.
No two days are the same in this job. Sometimes I am in the kitchen. Sometimes I’m out of the country and this can be difficult because I am a father of 3 little kids. But I love this interesting job. Many people ask me,“Do you get bored of chocolate?”The answer is“No”. In fact,I often eat some more in the morning at home!
根据材料内容选择最佳答案。
(
A. They believe it must be very easy.
B. They think he is joking.
C. They feel bored about the job.
D. They can’t stand it.
(
①Sell chocolate machines.
②Test and taste chocolate.
③Buy chocolate of different tastes.
④Choose raw materials of chocolate.
A.①③ B.①④ C.②④ D.②③
(
A. going to a foreign country
B. eating too much chocolate
C. living a different life every day
D. working a long time in the kitchen
(
A. Boring. B. Easy. C. Interesting. D. Healthy.
(
A. Favorite Food B. Making Chocolate
C. A Special Job D. Planning for a Job
People often talk about jobs. But when I tell others what I do for a living,they can hardly believe it. But I’m not joking at all. I spend my days at work eating chocolate! I taste chocolate to make sure that people can get excellent chocolate from our factory.
Every week,I get chocolate from our factory. I have to taste it. I also have to taste raw materials(原材料). I spend days choosing the best ones to go into the chocolate.
Just next to my office,I have a kitchen. I test and taste chocolate I make there. My kitchen is full of machines. It’s wonderful to work there during the day.
No two days are the same in this job. Sometimes I am in the kitchen. Sometimes I’m out of the country and this can be difficult because I am a father of 3 little kids. But I love this interesting job. Many people ask me,“Do you get bored of chocolate?”The answer is“No”. In fact,I often eat some more in the morning at home!
根据材料内容选择最佳答案。
(
B
)26. How do people feel when the writer tells them about his job?A. They believe it must be very easy.
B. They think he is joking.
C. They feel bored about the job.
D. They can’t stand it.
(
C
)27. What does the writer do at work?①Sell chocolate machines.
②Test and taste chocolate.
③Buy chocolate of different tastes.
④Choose raw materials of chocolate.
A.①③ B.①④ C.②④ D.②③
(
A
)28. The underlined word “this” refers to _______.A. going to a foreign country
B. eating too much chocolate
C. living a different life every day
D. working a long time in the kitchen
(
C
)29. What does the writer think of his job?A. Boring. B. Easy. C. Interesting. D. Healthy.
(
C
)30. What is the best title for the passage?A. Favorite Food B. Making Chocolate
C. A Special Job D. Planning for a Job
答案:
26. B 27. C 28. A 29. C 30. C
C
City walking might be a great chance to learn about a city. Instead of simply walking around, city walkers follow certain routes(路线) on different topics. Along the way,they keep an eye on what they see,take photos,listen to the guide(导游) and take part in fun activities.
The idea of city walking is growing in China. It’s one of the top 10 popular lifestyles.
Xiao Xiao,30,the founder of a city walking club in Changsha,Hunan Province. More than 3,000 people have taken part in her city walking activities since 2019. “More people,especially locals,are getting interested in this,” she said. Her club provides over 30 city walking routes with topics like old buildings,films,food and communities.
In her eyes,the charm(魅力) of city walking can be seen in two days. “For travelers,it makes them to deeply learn about the city. For locals,it’s a good chance to see something they might not pay attention to before,” Xiao said.
Because of city walking,many people visited places that they heard about but didn’t go before. As the guide introduced the history of these places,people knew more about the city. City walking is not just a way to travel but can be part of our daily lives. “It’s a lifestyle that everyone can try,” Xiao said. “Just start to keep an eye on everything around you whenever you walk,from your school or office to your home. You’ll always find something surprising.”
根据材料内容选择最佳答案。
(
A. They just walk around the city with friends.
B. They follow certain routes on different topics.
C. They set up a city walking club by themselves.
D. They keep an eye on their houses,schools and offices.
(
A. China. B. India. C. America. D. Australia.
(
A. By providing food to city walkers.
B. By showing people around their cities.
C. By taking part in city walking activities.
D. By giving many city walking routes with topics.
(
A. Locals. B. Guides. C. Founders. D. Travelers.
(
A. City walking is only a way to travel for visitors.
B. During city walking,people can’t learn much about their city.
C. More and more people like to take part in the city walking activities.
D. People are not allowed to take photos during the city walking activities.
City walking might be a great chance to learn about a city. Instead of simply walking around, city walkers follow certain routes(路线) on different topics. Along the way,they keep an eye on what they see,take photos,listen to the guide(导游) and take part in fun activities.
The idea of city walking is growing in China. It’s one of the top 10 popular lifestyles.
Xiao Xiao,30,the founder of a city walking club in Changsha,Hunan Province. More than 3,000 people have taken part in her city walking activities since 2019. “More people,especially locals,are getting interested in this,” she said. Her club provides over 30 city walking routes with topics like old buildings,films,food and communities.
In her eyes,the charm(魅力) of city walking can be seen in two days. “For travelers,it makes them to deeply learn about the city. For locals,it’s a good chance to see something they might not pay attention to before,” Xiao said.
Because of city walking,many people visited places that they heard about but didn’t go before. As the guide introduced the history of these places,people knew more about the city. City walking is not just a way to travel but can be part of our daily lives. “It’s a lifestyle that everyone can try,” Xiao said. “Just start to keep an eye on everything around you whenever you walk,from your school or office to your home. You’ll always find something surprising.”
根据材料内容选择最佳答案。
(
B
)31. What do city walker do according to the passage?A. They just walk around the city with friends.
B. They follow certain routes on different topics.
C. They set up a city walking club by themselves.
D. They keep an eye on their houses,schools and offices.
(
A
)32. Where is the idea of city walking growing?A. China. B. India. C. America. D. Australia.
(
D
)33. How does city walking club help people?A. By providing food to city walkers.
B. By showing people around their cities.
C. By taking part in city walking activities.
D. By giving many city walking routes with topics.
(
A
)34. What does the underlined word “they” refer to Paragraph 4?A. Locals. B. Guides. C. Founders. D. Travelers.
(
C
)35. What can we learn from the passage?A. City walking is only a way to travel for visitors.
B. During city walking,people can’t learn much about their city.
C. More and more people like to take part in the city walking activities.
D. People are not allowed to take photos during the city walking activities.
答案:
31. B 【解析】根据第一段“Instead of simply walking around,city walkers follow certain routes(路线) on different topics.”可知,城市步行者不是简单地四处走走,而是沿着特定的路线走不同的话题。故选B。
32. A
33. D 【解析】根据第三段“Her club provides over 30 city walking routes with topics like old buildings,films,food and communities.”可知,城市步行俱乐部通过给许多城市步行路线提供主题来帮助人们。故选D。
34. A
35. C 【解析】根据最后一段“City walking is not just a way to travel but can be part of our daily lives.”可知,越来越多的人喜欢参加城市步行活动。故选C。
32. A
33. D 【解析】根据第三段“Her club provides over 30 city walking routes with topics like old buildings,films,food and communities.”可知,城市步行俱乐部通过给许多城市步行路线提供主题来帮助人们。故选D。
34. A
35. C 【解析】根据最后一段“City walking is not just a way to travel but can be part of our daily lives.”可知,越来越多的人喜欢参加城市步行活动。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看