第45页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
二、水果女孩正在做自我介绍。阅读短文,完成下列各题。
Hello! I'm a fruit. Look! My hair is 1.______. Mary likes my hair. My eyes are 2.______. John likes them. My nose is a(n) 3.______. Sarah likes it. My mouth is a 4.______. It's 5.______. Lucy likes it very much. Do you like me?

(一)根据图片提示,选词填空。
|A. oranges|B. yellow|C. grapes|D. pear|E. banana|
(二)根据短文内容,连线。
1. Mary 2. John 3. Sarah 4. Lucy
A. B. C. D.

Hello! I'm a fruit. Look! My hair is 1.______. Mary likes my hair. My eyes are 2.______. John likes them. My nose is a(n) 3.______. Sarah likes it. My mouth is a 4.______. It's 5.______. Lucy likes it very much. Do you like me?
(一)根据图片提示,选词填空。
|A. oranges|B. yellow|C. grapes|D. pear|E. banana|
(二)根据短文内容,连线。
1. Mary 2. John 3. Sarah 4. Lucy
A. B. C. D.
答案:
(一)1. C 2. A 3. D 4. E 5. B
(二)1. D 解析:由短文“Mary likes my hair.”可知,Mary喜欢头发。图片中的头发是葡萄。
2. B 解析:由短文“John likes them.”可知,John喜欢眼睛。图中的眼睛是橙子。
3. C 解析:由短文“Sarah likes it.”可知,Sarah喜欢鼻子。图中的鼻子是梨。
4. A 解析:由短文“Lucy likes it very much.”可知,Lucy喜欢嘴。图中的嘴是香蕉。
(二)1. D 解析:由短文“Mary likes my hair.”可知,Mary喜欢头发。图片中的头发是葡萄。
2. B 解析:由短文“John likes them.”可知,John喜欢眼睛。图中的眼睛是橙子。
3. C 解析:由短文“Sarah likes it.”可知,Sarah喜欢鼻子。图中的鼻子是梨。
4. A 解析:由短文“Lucy likes it very much.”可知,Lucy喜欢嘴。图中的嘴是香蕉。
三、阅读短文,选择最佳答案。
Hello, I'm Tom. This is my family. We all like eating fruits. Jack is my brother and Lucy is my sister. I like bananas very much. I don't like apples. But my brother and my sister like apples. They don't like oranges. My mum likes grapes. My dad likes oranges. They don't like bananas. What about your family?
( )1. I don't like ______.
A. apples B. oranges C. pears
( )2. My father and mother don't like ______.
A. watermelons B. bananas C. strawberries
Hello, I'm Tom. This is my family. We all like eating fruits. Jack is my brother and Lucy is my sister. I like bananas very much. I don't like apples. But my brother and my sister like apples. They don't like oranges. My mum likes grapes. My dad likes oranges. They don't like bananas. What about your family?
( )1. I don't like ______.
A. apples B. oranges C. pears
( )2. My father and mother don't like ______.
A. watermelons B. bananas C. strawberries
答案:
1. A 解析:由短文“I don't like apples.”可知,我不喜欢苹果。
2. B 解析:由短文“They don't like bananas.”可知,爸爸妈妈不喜欢香蕉。
2. B 解析:由短文“They don't like bananas.”可知,爸爸妈妈不喜欢香蕉。
四、读日记,选择最佳答案。
Mar. 12th, Sun.
Today is Tree-planting Day (植树节). It's sunny and warm. My parents and I go to plant a tree. We dig (挖) a hole, and put the sapling (小树) in it. I hold (使保持在某位置) the sapling, and my mother fills the hole with soil (土壤). For a while, I plant a tree with my parents. I carry a bucket (桶) and water the tree.
I feel very happy, because I can help to make a green city. I will plant a tree every year.
( )1. Today is ______.
A. sunny B. cold C. cloudy
( )2. Why should we plant more trees?
① To protect (保护) the soil.
② To make a green city (城市).
③ To make air clean.
④ To protect our environment (环境).
A. ②③④ B. ①②③ C. ①②③④
Mar. 12th, Sun.
Today is Tree-planting Day (植树节). It's sunny and warm. My parents and I go to plant a tree. We dig (挖) a hole, and put the sapling (小树) in it. I hold (使保持在某位置) the sapling, and my mother fills the hole with soil (土壤). For a while, I plant a tree with my parents. I carry a bucket (桶) and water the tree.
I feel very happy, because I can help to make a green city. I will plant a tree every year.
( )1. Today is ______.
A. sunny B. cold C. cloudy
( )2. Why should we plant more trees?
① To protect (保护) the soil.
② To make a green city (城市).
③ To make air clean.
④ To protect our environment (环境).
A. ②③④ B. ①②③ C. ①②③④
答案:
1. A 解析:由日记“It's sunny and warm.”可知,今天天气晴朗。
2. C 解析:题目意为“为什么我们应该植更多的树?”①意为“为了保护土壤。”②意为“为了建设绿色城市。”③意为“为了净化空气。”④意为“为了保护环境。”根据常识可知,四个选项均正确。
2. C 解析:题目意为“为什么我们应该植更多的树?”①意为“为了保护土壤。”②意为“为了建设绿色城市。”③意为“为了净化空气。”④意为“为了保护环境。”根据常识可知,四个选项均正确。
查看更多完整答案,请扫码查看