第21页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
二、阅读短文,完成下列任务。
My name is Wang Wei. I have a small family. Look at this photo(照片). This is my father. This is my mother. She(她)has big eyes. And she is beautiful. I'm the son. I love my family. We have a happy family.
任务一:根据短文内容,圈出正确的图片。
A.
B.

任务二:判断下列句子正(T)误(F)。
( )1. Wang Wei's mother is beautiful.
( )2. Wang Wei has a big family.
( )3. Wang Wei has a happy family.
My name is Wang Wei. I have a small family. Look at this photo(照片). This is my father. This is my mother. She(她)has big eyes. And she is beautiful. I'm the son. I love my family. We have a happy family.
任务一:根据短文内容,圈出正确的图片。
A.
B.
任务二:判断下列句子正(T)误(F)。
( )1. Wang Wei's mother is beautiful.
( )2. Wang Wei has a big family.
( )3. Wang Wei has a happy family.
答案:
任务一:A 解析:文中介绍了爸爸、妈妈和我。由短文“I'm the son.”可知,“我”是“男孩”,选项 A 中的人物是爸爸、妈妈和小男孩组成的一家三口。选项 B 是爸爸、妈妈和小女孩组成的一家三口。故选 A 项。
任务二:1. T 解析:由短文“And she is beautiful.”可知,王维的妈妈很漂亮。
2. F 解析:题干意为“王维有一个大家庭。”由短文“I have a small family.”可知,王维有一个小家庭。
3. T 解析:由短文“We have a happy family.”可知,王维有一个幸福的家庭。
任务二:1. T 解析:由短文“And she is beautiful.”可知,王维的妈妈很漂亮。
2. F 解析:题干意为“王维有一个大家庭。”由短文“I have a small family.”可知,王维有一个小家庭。
3. T 解析:由短文“We have a happy family.”可知,王维有一个幸福的家庭。
三、阅读材料,选择最佳答案。
| Kong Rong is 4 years old. Today is Grandpa's birthday. Grandpa gives(给)some pears(梨)to Kong Rong's family. |
| Father: Have some pears. |
| Brother: Kong Rong, you choose(挑选)a pear first(首先). |
| Kong Rong chooses the smallest(最小的)pear. |
| Father: Why don't you choose a big one? |
| Kong Rong: I'm young(年纪小的). I eat the smallest. |
| Father looks at Kong Rong. He is very happy. |

( )1. Today is Kong Rong's ______ birthday.
A. father's
B. grandpa's
C. grandma's
( )2. ______ chooses the pear first.
A. Kong Rong
B. Kong Rong's father
C. Kong Rong's brother
( )3. Kong Rong chooses a(n) ______ pear.
A. big
B. small
C. old
( )4. Kong Rong's ______ is happy.
A. father
B. brother
C. grandpa
| Kong Rong is 4 years old. Today is Grandpa's birthday. Grandpa gives(给)some pears(梨)to Kong Rong's family. |
| Father: Have some pears. |
| Brother: Kong Rong, you choose(挑选)a pear first(首先). |
| Kong Rong chooses the smallest(最小的)pear. |
| Father: Why don't you choose a big one? |
| Kong Rong: I'm young(年纪小的). I eat the smallest. |
| Father looks at Kong Rong. He is very happy. |
( )1. Today is Kong Rong's ______ birthday.
A. father's
B. grandpa's
C. grandma's
( )2. ______ chooses the pear first.
A. Kong Rong
B. Kong Rong's father
C. Kong Rong's brother
( )3. Kong Rong chooses a(n) ______ pear.
A. big
B. small
C. old
( )4. Kong Rong's ______ is happy.
A. father
B. brother
C. grandpa
答案:
1. B 解析:由短文“Today is Grandpa's birthday.”可知,今天是孔融爷爷的生日。
2. A 解析:由短文“Kong Rong, you choose(挑选) a pear first.”可知,孔融先选的梨。
3. B 解析:由短文“Kong Rong chooses the smallest pear.”可知,孔融选的是最小的梨。
4. A 解析:由短文“Father looks at Kong Rong. He is very happy.”可知,孔融的爸爸很高兴。
2. A 解析:由短文“Kong Rong, you choose(挑选) a pear first.”可知,孔融先选的梨。
3. B 解析:由短文“Kong Rong chooses the smallest pear.”可知,孔融选的是最小的梨。
4. A 解析:由短文“Father looks at Kong Rong. He is very happy.”可知,孔融的爸爸很高兴。
查看更多完整答案,请扫码查看