第104页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
二、用方框中所给单词的正确形式填空。
part finish prepare dark break outside
1. Studying is an important
2. Be careful! Don’t
3. She puts on a
4. Some birds are singing beautifully
5. The art lesson begins at 3:00 p.m. and
6. My dad usually
part finish prepare dark break outside
1. Studying is an important
part
of our school life.2. Be careful! Don’t
break
the glass bottles in the box.3. She puts on a
dark
blue dress and goes to the party.4. Some birds are singing beautifully
outside
the window.5. The art lesson begins at 3:00 p.m. and
finishes
at 3:45 p.m.6. My dad usually
prepares
breakfast for us at 7:20 every morning.
答案:
1. part 2. break 3. dark 4. outside 5. finishes 6. prepares
三、根据汉语意思完成句子。(每空词数不限)
1. 我有一小时的家庭经济学课。
I have a
2. 为明天的聚会做准备的时候到了。
It’s time
3. 外面天有点黑,我们应该快点回家。
It’s a little
4. 这个芬兰女孩每周二下午都去冰球社团。
The Finnish girl goes to
1. 我有一小时的家庭经济学课。
I have a
home economics lesson
for an hour.2. 为明天的聚会做准备的时候到了。
It’s time
to prepare for
tomorrow’s party.3. 外面天有点黑,我们应该快点回家。
It’s a little
dark outside
and we should go home quickly.4. 这个芬兰女孩每周二下午都去冰球社团。
The Finnish girl goes to
the ice hockey club
on Tuesday afternoons.
答案:
1. home economics lesson 2. to prepare for 3. dark outside 4. the ice hockey club
四、阅读短文,完成下列任务。
I am Timo from Finland. I am 13 years old. Do you want to know what a school day is like in Finland? Well, I can tell you about that.
My school begins at 9:00 a.m. I usually have breakfast at home. Then I walk to school. It’s only a 10-minute walk. There are 18 students in my class. Each lesson is 45 minutes long. We study many things, like science, maths, home economics and PE. I really enjoy home economics lessons, because they teach me how to manage(操持,打理)a home and family life.
Lunchtime is usually at 12:00. The afternoon lessons begin at 12:30 and finish at 2:15. After school, we have some free time to hang out at the park. Then I go to my ice hockey club. It’s my favourite sport.
My family always has dinner around 6:00 p.m. After that, I read with my parents for an hour. That’s an important part of my everyday life. Then I get my schoolbag ready for the next day. At 9:30 p.m., I go to bed.
So there you have it. That’s my school day!
【任务一 理解文章内容】
1. How long does a class last at Timo’s school?
2. What does the underlined phrase “hang out” probably mean in paragraph 3?
(
A. Go shopping. B. Have lessons.
C. Listen to music. D. Take a walk.
3. Number the following events.
(
(
(
(
【任务二 理清文章结构】
4. What is the structure of the passage?
(

【任务三 探究文章主旨】
5. What does the passage mainly talk about?
(
A. An unforgettable day.
B. Different activities at Timo’s school.
C. Timo’s family and school life.
D. Timo’s school clubs.
【任务四 迁移拓展】
6. What do you think of Timo’s school day?
I am Timo from Finland. I am 13 years old. Do you want to know what a school day is like in Finland? Well, I can tell you about that.
My school begins at 9:00 a.m. I usually have breakfast at home. Then I walk to school. It’s only a 10-minute walk. There are 18 students in my class. Each lesson is 45 minutes long. We study many things, like science, maths, home economics and PE. I really enjoy home economics lessons, because they teach me how to manage(操持,打理)a home and family life.
Lunchtime is usually at 12:00. The afternoon lessons begin at 12:30 and finish at 2:15. After school, we have some free time to hang out at the park. Then I go to my ice hockey club. It’s my favourite sport.
My family always has dinner around 6:00 p.m. After that, I read with my parents for an hour. That’s an important part of my everyday life. Then I get my schoolbag ready for the next day. At 9:30 p.m., I go to bed.
So there you have it. That’s my school day!
【任务一 理解文章内容】
1. How long does a class last at Timo’s school?
For forty-five minutes.
2. What does the underlined phrase “hang out” probably mean in paragraph 3?
(
D
)A. Go shopping. B. Have lessons.
C. Listen to music. D. Take a walk.
3. Number the following events.
(
2
) He plays ice hockey.(
1
) He has breakfast.(
4
) He gets his schoolbag ready.(
3
) He reads with his parents.【任务二 理清文章结构】
4. What is the structure of the passage?
(
B
)【任务三 探究文章主旨】
5. What does the passage mainly talk about?
(
C
)A. An unforgettable day.
B. Different activities at Timo’s school.
C. Timo’s family and school life.
D. Timo’s school clubs.
【任务四 迁移拓展】
6. What do you think of Timo’s school day?
I think his school day is full. He makes full use of his time.
答案:
1. For forty-five minutes. 2. D 3. 2 1 4 3 4. B 5. C 6. I think his school day is full. He makes full use of his time.(答案不唯一)
查看更多完整答案,请扫码查看