2025年同步练习册大象出版社九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册大象出版社九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习册大象出版社九年级英语全一册人教版》

二、单元语法知识练习。(难度指数★★☆)
We have an old musical instrument. It is called a clavichord (古钢琴). It was made in Germany in 1681. Our clavichord is kept in the living room. It has belonged to our family for a long time. The instrument was bought by my grandfather many years ago. Recently it was damaged by a visitor. She tried to play jazz on it! She struck the keys too hard and two of the strings were broken. My father was shocked. Now we are not allowed to touch it. It is being repaired by a friend of my father's.
1. 本文中多次出现被动语态,一共出现了几次?抄写所有含有被动语态的句子,并口头翻译。 一共出现了8次。
- It is called a clavichord.(它被叫做古钢琴。)
- It was made in Germany in 1681.(它是1681年在德国制造的。)
- Our clavichord is kept in the living room.(我们的古钢琴被放在客厅里。)
- The instrument was bought by my grandfather many years ago.(这个乐器是我祖父多年前买的。)
- Recently it was damaged by a visitor.(最近它被一位访客损坏了。)
- two of the strings were broken.(两根琴弦被弄断了。)
- Now we are not allowed to touch it.(现在我们不被允许触摸它。)
- It is being repaired by a friend of my father's.(它正在被我父亲的一位朋友修理。)
2. 含有情态动词的被动语态是怎样构成的?请写出几个含有情态动词的被动语态的句子。 含有情态动词的被动语态构成:情态动词 + be + 及物动词的过去分词
- The work must be finished today.(这项工作今天必须被完成。)
- The room should be cleaned every day.(这个房间应该每天被打扫。)
- The book can be read by you.(这本书可以被你读。)
答案: 1.
一共出现了8次。
- It is called a clavichord.(它被叫做古钢琴。)
- It was made in Germany in 1681.(它是1681年在德国制造的。)
- Our clavichord is kept in the living room.(我们的古钢琴被放在客厅里。)
- The instrument was bought by my grandfather many years ago.(这个乐器是我祖父多年前买的。)
- Recently it was damaged by a visitor.(最近它被一位访客损坏了。)
- two of the strings were broken.(两根琴弦被弄断了。)
- Now we are not allowed to touch it.(现在我们不被允许触摸它。)
- It is being repaired by a friend of my father's.(它正在被我父亲的一位朋友修理。)
2.
含有情态动词的被动语态构成:情态动词 + be + 及物动词的过去分词
- The work must be finished today.(这项工作今天必须被完成。)
- The room should be cleaned every day.(这个房间应该每天被打扫。)
- The book can be read by you.(这本书可以被你读。)
三、阅读理解。难度指数(★★★)
Free time is a good chance for teenagers to have fun. What about free time with parents around? Some teenagers want free play without parents' supervision (监管) while parents and experts (专家) may think differently.
Lin Tao, a middle school student, thinks teenagers should be free to play. "Last time I played with my parents around, I was nervous and just couldn't enjoy myself to the fullest," Lin says. "And my friend Chen Xiaoxin has similar experiences. Once, he went out to play with his classmates. Everyone felt uncomfortable with his mother's supervision."
Wang Min, a mother of a 14-year-old boy, thinks playtime needs supervision. She explains, "People usually say I like to control my kid, but that's not true. I am just worried that he will get into trouble. Some guys may have a bad influence on him, and some games may mislead him. He might even get indulged in the stories and can't get back to real life."
Mr. Ma, a doctor of social studies, says it's understandable for teenagers to wish for freedom. Free play helps them to be independent. Parents can give them more space. They don't have to supervise them all the time. However, teenagers should find out the exact details (细节) about the activities before playtime. Then they can communicate with their parents and decide together whether they can go out to play alone.
(
B
) 1. According to the passage, free time is a good chance for teenagers to ______.
A. study hard
B. have fun
C. get into trouble
D. mislead parents
(
D
) 2. Lin Tao supports his own idea by ______.
A. listing numbers
B. raising questions
C. comparing facts
D. giving examples
(
A
) 3. The underlined words "get indulged in" in Paragraph 3 probably mean "______".
A. get lost in
B. get interested in
C. be tired of
D. be proud of
(
D
) 4. According to the passage, which of the following may Mr. Ma support?
A. He Kai's parents are around every time he plays with his friends.
B. Feng Zhongfan's parents never ask him about whom he plays with.
C. Liu Xiang goes out without knowing anything about the activities.
D. Xie Hao talks to his parents about the exact details before playtime.
答案: 1—4 BDAD

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭