2025年同步练习册大象出版社九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册大象出版社九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习册大象出版社九年级英语全一册人教版》

四、语篇填空。 难度指数(★★★)
阅读短文,根据语篇要求填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词。
Have you ever heard of the music *Erquan Yingyue*? The music was written 1.
by
Abing, a folk musician who was born in the city of Wuxi in 1893. His mother died when he was very young. Abing's father taught him 2.
to
play many musical instruments, such as the drums, *dizi* and *erhu*, and by age 17, Abing was known for his musical ability. However, after his father died, Abing's life grew worse. He was very poor. Not only that, he developed 3.
a
serious illness and became blind. For several years, he had no home. He lived on the streets and played music to make money. Even after Abing got married and had a home again, he continued to sing and play on the streets. He performed in this way 4.
for
many years.
Abing's amazing musical skills made him very popular during his lifetime. By the end of his life, he could play over 600 pieces of music. Many of these were written by Abing himself. It is a pity that only six pieces of music in total were recorded for the future world to hear, 5.
but
his popularity continues to this day.
答案: 1. by 2. to 3. a 4. for 5. but
五、根据汉语意思完成下列句子。 难度指数(★★☆)
1. 无论你做什么,你都应该把它做好。
____ ____ ____
Whatever you do
, you should do it well.
2. 他是中国最受欢迎的歌手之一。
He is
one of the most popular singers
in China.
3. 明天请务必准时到校。
Be
sure to
come to school on time tomorrow.
4. 他去年确实去了青岛。
He
did go
to Qingdao last year.
5. 昨天展览了些什么?
What were
on display / show
yesterday?
答案: 1. Whatever you do 2. one of the most popular singers 3. sure to 4. did go 5. on display / show
六、阅读理解。 难度指数(★★★)
Ask any student which subject he or she hates most, 9 out of 10 students will answer "math". No matter which country you visit, no matter which grade you are in, you may not learn art, geography, chemistry or Chinese, but you always learn math. Why? How come so many students hate math, and yet cannot avoid learning it in school?
Jenny Sanders, a high school student in California, said, "What do we get from learning math? We can use computers to compute numbers, and we can use computers to store information. I think learning math at school is a waste of time."
However, there is much more to math than just learning to add and subtract (减) numbers. In fact, math is not so much about calculation (计算) as it is about learning to think logically (逻辑地) and solving problems. Of course, Jenny is right that we can use computers to do calculations, but how would we even know how to use the computer if we can't think logically? In short, computers are only tools when solving problems.
For example, imagine you are a cook and must serve dinner to 100 guests. How should you divide your *resources* so that you can get the job done most efficiently? In situations like this, the ability to think logically will get you to a reasonable answer and solve your problem.
(
B
) 1. According to the passage, which subject do students always learn in different grades at school?
A. Chinese. B. Math.
C. Geography. D. Art.
(
C
) 2. What does Jenny Sanders think of learning math?
A. Interesting. B. Boring.
C. Useless. D. Difficult.
(
A
) 3. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. 90% of the students hate learning math.
B. Students can learn math well with computers.
C. Math can do calculations and store information.
D. Math helps students learn all the other subjects well.
(
D
) 4. What does the underlined word "resources" mean in Chinese in the passage?
A. 科目 B. 效率
C. 信息 D. 资源
(
C
) 5. What does the writer want to tell us?
A. Math is just learning to add and subtract numbers.
B. Math can be good for both our body and our mind.
C. Math helps us think logically and solve problems.
D. Math can help students find a good job in the future.
答案: 1.B 2.C 3.A 4.D 5.C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭